• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Τηλεδιάσκεψη Στ. Γκίκα με την Γ.Γ. Νησιωτικής Πολιτικής για το Μεταφορικό Ισοδύναμο και τις θαλάσσιες Συγκοινωνίες

June 03, 2020 4480

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τηλεδιάσκεψη με την Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου, πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας. Κατά την συζήτηση ο Βουλευτής έθεσε τα θέματα της αποπληρωμής του μεταφορικού ισοδύναμου και της θαλάσσιας συγκοινωνίας Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα – Λευκίμμη.

Σε ότι αφορά στην αποπληρωμή του μεταφορικού ισοδύναμου, η κα Καλογήρου ανέφερε ότι έχουν καταβληθεί όλες οι πληρωμές για το έτος 2019 τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στους πολίτες. Η τελευταία δόση ύψους 12 εκατ. Ευρώ αποπληρώθηκε τον Απρίλιο.

Η Γενική Γραμματέας διευκρίνισε ότι εξαιτίας της αποχής μεγάλου μεταφορικού έργου στις αρχές του 2020, η πληρωμή για το τρέχον έτος θα εκκινήσει εντός του Ιουνίου. Ωστόσο, σε ορισμένες επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιήθηκαν έντονα κατά την περίοδο του γενικού απαγορευτικού (lock down), πιστώθηκε προκαταβολή ύψους 60%, προκειμένου να εξασφαλιστεί η κάλυψη των αυξημένων αναγκών των νησιών της Χώρας μας.

Αναφορικά με τις θαλάσσιες συγκοινωνίες, η κα Καλογήρου επεσήμανε μετά και την άρση του απαγορευτικού, ότι αυτές αποκαθίστανται σταδιακά. Επιπλέον, διευκρίνισε το Υπουργείο έχει κάνει αποδεκτά όλα τα αιτήματα των ναυτιλιακών εταιρειών για την αύξηση των δρομολογίων πορθμειακών και θαλασσίων γραμμών και τόνισε ότι η αύξηση των δρομολογίων εξαρτάται πλέον από τις εταιρείες, αφού όλα τα αιτήματα εγκρίνονται. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εκτιμά ότι έως τις 15 Ιουνίου η κατάσταση θα έχει πλήρως ομαλοποιηθεί.

Τέλος, η Γενική Γραμματέας ενημέρωσε τον κ. Γκίκα ότι τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ένα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει σημαντικές διατάξεις για την στήριξη της νησιωτικότητας. Η ψήφισή του από τη Βουλή δρομολογείται για τις επόμενες εβδομάδες

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search