• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Πορεία μνήμης για τον Νίκο Σαμπάνη

October 24, 2022 532

Το απόγευμα της 23ης Οκτωβρίου, η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ μαζί με την οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη πραγματοποίησαν πορεία μνήμης για την επέτειο ενός έτους από τον θάνατό του.

Η πορεία ξεκίνησε από το Κερατσίνι, στο σημείο οπού η 8χρονη Χουρντί (μικρή Ρομ) Όλγα βρήκε τραγικό θάνατο σφηνωμένη στην βαριά μεταλλική πόρτα εργοστασίου και τερματίστηκε στο Πέραμα, στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 18χρονος Ρομ Νίκος Σαμπάνης, έπειτα από αστυνομική καταδίωξη με 36 σφαίρες. Οι παρευρισκόμενοι, τόσο στο σημείο όπου έχασε τη ζωή της η 8χρονη Όλγα, όσο και στο σημείο που έπεσε νεκρός ο 18χρονος Νίκος, κράτησαν αναμμένα κεριά τιμώντας σιωπηλά τη μνήμη τους.

Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων σε δελτίο τύπου η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ

Αναλυτικά:

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΠΑΝΗ

Το απόγευμα της 23ης Οκτωβρίου, η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ μαζί με την οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη πραγματοποίησαν πορεία μνήμης για την επέτειο ενός έτους από τον θάνατό του. Η πορεία ξεκίνησε από το Κερατσίνι, στο σημείο οπού η 8χρονη Χουρντί (μικρή Ρομ) Όλγα βρήκε τραγικό θάνατο σφηνωμένη στην βαριά μεταλλική πόρτα εργοστασίου και τερματίστηκε στο Πέραμα, στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 18χρονος Ρομ Νίκος Σαμπάνης, έπειτα από αστυνομική καταδίωξη με 36 σφαίρες. Οι παρευρισκόμενοι, τόσο στο σημείο όπου έχασε τη ζωή της η 8χρονη Όλγα, όσο και στο σημείο που έπεσε νεκρός ο 18χρονος Νίκος, κράτησαν αναμμένα κεριά τιμώντας σιωπηλά τη μνήμη τους.

Την μνήμη των δύο αδικοχαμένων νέων, τίμησαν σύσσωμη η οικογένεια του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ Βασίλειος Πάντζος μαζί με αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας. Στην εκδήλωση μνήμης παρευρέθηκαν ο βουλευτής Δυτικής Αθήνας Κρίτων Αρσένης και ο Χάρης Παπακώστας από το ΜέΡΑ25, οι Άγγελος Βρεττός και Αντώνης Αντανασιώτης, μέλη του Τμήματος Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ του ΚΚΕ και της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Αθηνά Ζυμάρη από τον Δήμο Περάματος και Παναγιώτης Καραγιαννίδης από τον Δήμο Κερατσινίου και η Βίκυ Δέδε από τον Σύλλογο Γυναικών Νίκαιας, μέλος της ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος).

Με το πέρας της πορείας μνήμης ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ Βασίλειος Πάντζος προέβη σε δηλώσεις, τονίζοντας τη σημασία της αλληλεγγύης, της ενότητας και του αγώνα κατά των διακρίσεων και των εγκλημάτων μίσους.

Η μακρά ιστορία των Ρομά μας έχει δείξει πως το όπλο απέναντι στην λήθη, είναι η μνήμη. Η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, δεν ξεχνά και τιμάει την μνήμη όλων των θυμάτων εγκλημάτων μίσους και ρατσιστικής βίας, που τα τελευταία χρόνια αυξάνονται δραματικά, επιβεβαιώνοντας την αναγκαιότητα του αγώνα ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις και στην ρητορική μίσους κατά των Ελλήνων Ρομά.

Προεπισκόπηση εικόνας

Προεπισκόπηση εικόνας

Προεπισκόπηση εικόνας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search