• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Μιλώντας για την μήτρα που γεννάει Πάτσηδες

October 27, 2022 592

ΠΗΓΗ: Του Γ.Γ. - ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Διαβάζοντας τις προηγούμενες δυο αναρτήσεις μας, για την υπόθεση του Ανδρέα Πάτση, θα προσπαθήσω να προσεγγίσω και μια άλλη παράμετρο του θέματος η οποία κατά την άποψη μου είναι και η  πιο σημαντική. Να επικεντρωθώ δηλαδή  στο "δάσος" και όχι στο "δέντρο" που καρποφορεί τέτοιες σκανδαλώδεις υποθέσεις.  

Γράφαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας: Η διαφθορά είναι μόνιμο φαινόμενο στον καπιταλισμό. Οι εκμεταλλευτικές σχέσεις παραγωγής και το πολιτικό εποικοδόμημα που τις υπηρετεί και προστατεύει παράγουν διαφθορά. και ανηθικότητα. Κάθε μέρα, κάθε ώρα, σε μαζική κλίμακα. Γιατί στηρίζονται στην ανηθικότητα και την αδικία. Την κοινωνική αδικία. Ένα σύστημα κοινωνικής και πολιτικής οργάνωσης, που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι εξ ορισμού ανήθικο και διεφθαρμένο. Ακόμα και όταν δεν έχει φαινόμενα εκτροπής από τους νόμους του. Σε τί διαφέρει άραγε ο υπουργός που «τα πιάνει κάτω από το τραπέζι» από τον υπουργό που δεν τα πιάνει, αλλά καταρτίζει νόμους που κάνουν πιο απάνθρωπη την εκμετάλλευση; Καπιταλισμός και διαφθορά δηλαδή είναι έννοιες συνώνυμες. Και ένα σύστημα από την φύση του διεφθαρμένο λογικό είναι να στελεχώνεται από ανάλογης ποιότητας άτομα.

Τα όσα έρχονται στην επιφάνεια δηλαδή με την περίπτωση του Γρεβενιώτη βουλευτή είναι στοιχεία εγγενές του καπιταλιστικού συστήματος. Οχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκόσμια. Κι αυτό που απουσιάζει απ' όλα τα σχετικά δημοσιεύματα που διαβάζουμε είναι η ταξική προσέγγιση του θέματος. Κι δεν είναι τυχαίο. Η συστημική μαζική πληροφόρηση αποφεύγει, όπως ο διάολος το λιβάνι, να αγγίξει αυτό την γενεσιουργός αιτία γι' αυτές τις λαμογιές, τα σκάνδαλα, (που τα περισσότερα είναι "νόμιμα") τη διαφθορά, και δεν συμμαζεύεται. Οσο δεν αφορά τις "αρπαχτές" του Πάτση, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Οταν ένα σύστημα είναι από την φύση του διεφθαρμένο, επόμενο είναι και οι διαχειριστές του να είναι βουτηγμένοι μέχρι το μεδούλι στην σήψη και στην διαφθορά.

Καταληκτικά, λοιπόν θα λέγαμε ότι η διαπλοκή, η ρέμουλα, η διαφθορά είναι συστατικά στοιχεία του αστικού πολιτικού, οικονομικού οικοδομήματος. Καπιταλισμός και διαφθορά είναι δεμένα όπως το κρέας με το νύχι. Και εδώ βρίσκεται η διαφορά μας με τους ρεφορμιστές. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτό το σύστημα δεν εκσυγχρονίζεται, μόνο ανατρέπετε,  (Αν συμβεί ελάχιστες φορές να την πληρώσουν κάποια "καμένα" γραβατωμένα μεγαλολαμόγια, -π.χ Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου- αυτό οφείλεται σε διαμάχη στο εσωτερικό της ίδιας της παρασιτικής κομπραδόρικης αστικής τάξης και για να καλλιεργήσει το πολιτικό σύστημα την μαζική αυταπάτη ότι διαθέτει μηχανισμούς αυτοκάθαρσης).

Το τι κατάληξη θα έχει και η υπόθεση με τον Ανδρέα Πάτση, μπορεί να το υποθέσουμε με απόλυτη βεβαιότητα γνωρίζοντας το φινάλε που είχαν τεράστια σκάνδαλα που είδαν το φως της δημοσιότητας. (Ομόλογα, Χρηματιστήριο, Βατοπέδι, Ζήμενς, Νοβάρτις κλπ). Μόνο δυο μικρές επισημάνσεις. 

Η απλή λογική, επίσης, μας λέει, ότι είναι αδύνατον να μην είχε συνεργούς και άτομα που κάλυπταν τον φερόμενο λήσταρχο Πάτση και τα οποία βρίσκονται στην ηγεσία του κυβερνητικού κόμματος. Κι αυτό γιατί οι λαμογιές του Γρεβενιώτη βουλευτή ήταν γνωστές εδώ και τρία χρόνια, κύρια από δημοσιεύματα των εφημερίδων "Δημοκρατία" και "Documento" 

Στην παρακάτω φωτογραφία τα εξώφυλλο της "Δ", το πρώτο ήταν στις23 Φλεβάρη του 2020 και το δεύτερο είναι το σημερινό.

 

Το επίσης εντυπωσιακό είναι -και το αποκάλυψε σήμερα ο ίδιος ο Α. Πάτσης στην ραδιοφωνική εκπομπή του Α. Πορτοσάλτε είναι- ότι οι πάντες στο Μέγαρο Μαξίμου, γνώριζαν για την φάμπρικα που είχε στήσει ο Πάτσης, σε βάρος φτωχών ανθρώπων και μέχρι την τελευταία στιγμή προσπαθούσαν να τον καλύψουν! Οι αποκαλύψεις όμως ήταν καταιγιστικές και αποδείχτηκε ατελέσφορα αυτή η μεθόδευση.

 

Με το κάρφωμα-αποκάλυψη που έκανε σήμερα  ο πρώην βουλευτής, της Ν.Δ αφήνει έκθετη όλη την ηγεσία του κόμματος του. Ομολογεί ότι για επί 4 μέρες ήταν σε συνεννόηση με το Μαξίμου και την δημόσια απάντηση που έδωσε, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, την είχε συντάξει μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου. 

Και για να επανέλθω από εκεί που ξεκίνησα,

Το βασικό θέμα δεν είναι ο πρώην νεοδημοκράτης βουλευτής. Ο αντίπαλος μας είναι η μήτρα που γεννάει Πάτσηδες.

Οκοληρώνοντας παραθέτουμε απόσπασμα από κείμενο ενός αστού δημοσιογράφου. Του Ρούσσου Βρανά:

Στο σύστημα στο οποίο ζούμε είναι ξεκάθαρο πως οι κυβερνώντες δεν ελέγχουν πια την οικονομία, αλλά πως η οικονομία ελέγχει τους κυβερνώντες. Σε πολύ πιο αθώους καιρούς από τους σημερινούς, πριν από έναν αιώνα και κάτι, ο άγγλος πολιτικός λόρδος Ακτον έλεγε πως όταν το βουλευτήριο ψηφίζει για αγορές και πωλήσεις, το πρώτο πράγμα που αγοράζεται και πουλιέται είναι οι βουλευτές.  

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search