Print this page

“Να αποσυρθεί η αστυνομία απ’ τα ΑΕΙ” - Χαστούκι ΣΦΕΑ στην κυβέρνηση ενόψει Πολυτεχνείου

November 05, 2022 460



Ο Σύλλογος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ) ζητά από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, την απόσυρση των Αστυνομικών δυνάμεων από όλα τα πανεπιστήμια της χώρας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν ομαλά οι εκδηλώσεις μνήμης.

«Τα θεμέλια της δημοκρατίας κλονίζονται ξανά, με την αναβίωση αντιδημοκρατικών πρακτικών. Η εγκαθίδρυση αστυνομικού σώματος εντός των ΑΕΙ επαναφέρει σκοτεινές μνήμες από το παρελθόν» υπογραμμίζει ο Σύλλογος.

Ανακοίνωση ΣΦΕΑ για την απόσυρση των δυνάμεων καταστολής από τα ΑΕΙ:

Τα θεμέλια της δημοκρατίας κλονίζονται ξανά, με την αναβίωση αντιδημοκρατικών πρακτικών. Η εγκαθίδρυση αστυνομικού σώματος εντός των ΑΕΙ επαναφέρει σκοτεινές μνήμες από το παρελθόν.

Ο φετινός εορτασμός πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο για την αφύπνιση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων στην κατεύθυνση της προάσπισης της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων.

Ο ΣΦΕΑ απαιτεί από τον αρμόδιο υπουργό προστασίας του πολίτη, την απόσυρση των Αστυνομικών δυνάμεων από όλα τα πανεπιστήμια της χώρας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν ομαλά οι εκδηλώσεις μνήμης.

Να μην διανοηθεί η κυβέρνηση να αμαυρώσει τον φετινό εορτασμό πυροδοτώντας κλίμα έντασης λίγες μέρες πριν την 49η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Πηγή: www.rosa.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.