• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Οι απαιτήσεις του Μαρινάκη από τον Μητσοτάκη

November 08, 2022 565

Με "χειρουργικές" παρεμβάσεις τα ΜΜΕ που ελέγχει ο Β. Μαρινάκης, προσπαθούν να προσγειώσουν το κοινό που απευθύνονται στην καινούργια πολιτική τους γραμμή. Είναι αντιληπτό ότι δεν είναι καθόλου εύκολο από θιασώτες της πολιτικής του Μητσοτάκη, να μετατραπούν οβιδιακά σε σφοδρούς πολέμιούς του. 

 
Προσπερνάμε τις εντυπώσεις που δημιουργεί ο τίτλος των σημερινών ¨Νέων" και στεκόμαστε στο "μήνυμα". Αντιγράφουμε: "Η χθεσινή δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην συνέντευξη του στον ΑΝΤ1, ότι στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται πολλά παράνομα λογισμικά, αλλά όχι από την ΕΥΠ ούτε από τον ίδιο προσωπικά, αποτελεί μια προσπάθεια να απαλλάξει την κυβέρνησή του από τις ευθύνες για τις παρακολουθήσεις πολιτικών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων. Είναι πιθανόν να έχει δίκιο. Θα ήταν πράγματι περίεργο από τη μια να μιλάει με τους υπουργούς του και από την άλλη να τους παρακολουθεί. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δικαιούται να είναι αμέτοχος".
 
Αριστοτεχνικά προσεγμένες οι διατυπώσεις στο κείμενο των "Νέων". "Πιθανόν να έχει δίκιο" ο Μητσοτάκης στον ισχυρισμό του ότι δεν παρακολουθούσε τους υπουργούς του -δεν αποδέχεται δηλαδή κατηγορηματικά ότι ισχύουν αυτά που είπε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη του- από την άλλη δεν είναι "αμέτοχος" στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Αφού, λοιπόν όσο πιθανόν είναι ναι έχει δίκιο στα λεγόμενα του ο Μητσοτάκης, άλλο τόσο είναι πιθανόν να έχει άδικο, εύκολο είναι για την εφημερίδα του Μαρινάκη, αύριο αν προκύψουν νέα στοιχεία να χαρακτηρίσει εθνικό κοριό τον Μητσοτάκη. 
 
Να θυμίσουμε ότι "Τα Νέα" ήταν η ίδια εφημερίδα που μας πληροφορούσε πρωτοσέλιδα, πριν περίπου ένα μήνα ότι η υπόθεση των υποκλοπών έχει τελειώσει, ότι δεν απασχολεί την κοινή γνώμη...  
 
(Για αρχειακούς λόγους παραθέτουμε και το πρωτοσέλιδο με το οποίο κυκλοφόρησαν το Σάββατο τα "Παραπολιτικά" στο οποίο ο Μαρινάκης μας προαναγγέλλει ότι εκλογές θα έχουμε τον Γενάρη).
 
Ιδιαίτερη αξία έχει για μας το άρθρο που υπογράφει ο Αντώνης Καρακούσης σήμερα στα "Νέα" γιατί ο συγκεκριμένος δεν είναι ένας τυχαίος γραφιάς:  

 Το χρέος του κ. Μητσοτάκη

Ο Πρωθυπουργός εμφανώς αμύνεται. Αισθάνεται την πίεση, αντιλαμβάνεται την αμφισβήτηση που αντιμετωπίζει εντός και εκτός της χώρας και προσπαθεί να ξεφύγει από τις αδιαμφισβήτητες ευθύνες του.

Το σκάνδαλο εξελίχθηκε στην αυλή του, στελέχη της επιλογής του και πρόσωπα κοντινά σε αυτόν οργάνωσαν το δίκτυο παρακολούθησης τόσο μέσω της ΕΥΠ, όσο και μέσω του κακόβουλου λογισμικού.

 Στενοί και έμπιστοι συνεργάτες του έστησαν τη «δουλειά», άνθρωποί του εισήγαγαν τις σύγχρονες μεθόδους παρακολούθησης και υπονόμευσαν κατά τρόπο απόλυτα καταχρηστικό τα δημοκρατικά ιδεώδη, τα οποία ο ίδιος εμφανίζεται να υπερασπίζεται μετά πάθους.

Οσο και αν εξεγείρεται δεν μπορεί να ξεπεράσει το βάρος που άφησαν πίσω τους οι υπονομευτές των αρχών της φιλελεύθερης Δημοκρατίας στην οποία ομνύει. 

Μόνο αν εκθέσει, όπως οι περιστάσεις επιβάλλουν, τον συγκεκριμένο και σε όλους γνωστό, παράνομο και αντιδημοκρατικό κύκλο, θα μπορέσει να ξεφύγει από τον κλοιό της αμφισβήτησης και της αμφιβολίας.

Ο Πρωθυπουργός οφείλει να ξεπεράσει τις όποιες αναστολές, επιφυλάξεις και ανησυχίες για τη δική του έκθεση και να ελευθερώσει τη Δικαιοσύνη ώστε να δράσει απερίσπαστη, προκειμένου να ερευνήσει, να αποκαλύψει και φέρει ενώπιόν της τους επίορκους υπονομευτές του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Θα είναι η καλύτερη υπηρεσία που έχει να προσφέρει στη Δημοκρατία και στον τόπο. Οποιαδήποτε άλλη στάση μόνο ζημιές θα φέρει τόσο στον ίδιο όσο και στη χώρα.

Στη φιλελεύθερη δημοκρατική και ευρωπαϊκή Ελλάδα δεν χωρούν παρακολουθήσεις, ούτε υπονομευτές του πολιτεύματος.

Ο Καρακούσης μιλάει πάντα με την φωνή των εργοδοτών του, Αυτό που αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, είναι ότι ο Μαρινάκης απαιτεί από τον Μητσοτάκη να θυσιάσει δημοσίως το «μόσχο τον σιτευτό». Τον Γρηγόρη Δημητριάδη. Είναι το πρόσωπο, που προφανώς μετά από εντολές του έστησε το ενιαίο -με την συμμετοχή της ΕΥΠ-  δίκτυο παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και με την χρησιμοποίηση  του Predator. Εδώ όμως το ζήτημα είναι άλλο. Ακόμα και να ήθελε ο πρωθυπουργός να ρίξει στα σκυλιά έναν από την Μητσοτακική φαμίλια, για να σωθεί ο ίδιος μπορεί; Λέτε να μην κρατάει στα χέρια του ο Δημητριάδης "χαρτιά και ντοκουμέντα" και να θελήσει να πάει σαν πρόβατο προς σφαγή;
 
ΠΗΓΗ: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search