• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Μαζική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας – Χιλιάδες απεργοί κύκλωσαν το Σύνταγμα και κατέκλυσαν όλους τους δρόμους

November 09, 2022 629

 

Μεγάλη συγκέντρωση εργαζομένων και φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας, με τις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία κατά της ακρίβειας που «ροκανίζει» τα εισοδήματα νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι η πορεία ξεκίνησε με πλήθος κόσμου να συμμετέχει, ανάμεσά τους και πολλοί νέοι.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος στην οποία δίνουν ηχηρό «παρών», η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ η ΠΟΕ ΟΤΑ και άλλα σωματεία εργαζομένων. Στις 10:30 ξεκίνησε η ξεχωριστή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια, ενώ ακολουθούν, ως είθισται οι πορείες. Μετά τις 10 το πρωί ξεκίνησαν να κλείνουν σταδιακά οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας όπως η Σταδίου και η Πανεπιστημίου, καθώς είχε συγκεντρωθεί ήδη αρκετός κόσμος.

 

Σημειώνεται ότι και τα ΜΜΜ πραγματοποιούν απεργία σήμερα καθώς η στάση εργασίας σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ, κηρύχθηκε παράνομη χθες με τα σωματεία να προχωρούν και εκείνα σε 24ωρη απεργία.

Σημαντική είναι και η κινητοποίηση των μαθητών, που και εκείνοι βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων και διαμαρτύρονται για το κύμα ακρίβειας.

 

 

Φωτογράφος Τατιάνα Μπόλαρη: Πρώτη φορά μετά από χρόνια μας αναγκάζουν να μην καλύψουμε τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Η φωτογράφος Τατιάνα Μπόλαρη με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook σημειώνει ότι «πρώτη φορά μετά από χρόνια το διασωματειακό και η ΠΟΕΣΥ μας αναγκάζει να ΜΗΝ καλύψουμε τις απεργιακές συγκεντρώσεις».

«Ειλικρινά συνάδελφοι, απορώ με ποιο σκεπτικό πήρατε ή συναινέσατε σε μια τέτοια απόφαση,να ΜΗΝ δείξουμε αύριο τις απεργιακές συγκεντρώσεις σαν να μην έγιναν! Κάναμε μεγάλο αγώνα να καλύπτουμε σε μέρες απεργίας ΜΟΝΟΝ τις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ συγκεντρώσεις ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΕΣ ακριβώς γιατί είμαστε τα μάτια του κόσμου εκεί έξω και τώρα με τα ίδια μας τα χέρια ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ τα μάτια μας και θα κάνουμε σαν να μην έγιναν»!, υπογραμμίζει.

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search