• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Πάτσης, Πιτσίκα και πόσοι άλλοι της ΝΔ…

November 14, 2022 491

 

Τσουνάμι αποκαλύψεων συνεχίζει να έρχεται στη δημοσιότητα για τις δραστηριότητες γαλάζιων στελεχών και παρατρεχάμενων που έχουν πέσει σαν τρωκτικά στο δημόσιο χρήμα, ενώ δεν έχει κοπάσει ούτε κατ’ ελάχιστο ο θόρυβος και οι συνεχείς αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες τού πρώην γαλάζιου βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση, ο οποίος είχε ειδικευτεί στο «ξεκοκάλισμα» της λαϊκής περιουσίας.
Οι νέες αποκαλύψεις αφορούν την επικεφαλής του μητρώου στελεχών του κυβερνητικού κόμματος της ΝΔ, ονόματι Ρεβέκκα Πιτσίκα.

Η κυρία αυτή φέρεται να έχει εισπράξει μέσω της εταιρίας της PfB ΙΚΕ με απευθείας αναθέσεις πάνω από 400 χιλιάδες ευρώ από τα ΕΛΤΑ, την ΕΡΤ και τον ΑΔΜΗΕ. Επίσης έχει διοριστεί από το υπουργείο Εξωτερικών στον ΟΑΕΠ (Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων) και από τον υπουργό Επικρατείας σε ομάδα εργασίας για να εκπονηθεί μελέτη της έκθεσης «Ελλάδα 2050», φανταζόμαστε ως προβεβλημένη «υπεράριστη» στον κύκλο των γαλάζιων «αρίστων».

Ακόμα η εταιρία στην οποία είναι βασική εταίρος η συγκεκριμένη κυρία, η PfB, επιλέχθηκε ως ανάδοχος έργου με απευθείας ανάθεση από τον ΟΑΣΑ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας). Όπως έγινε γνωστό η εταιρία της δεκαπλασίασε τα κέρδη της μέσα σε διάστημα ενός μόλις χρόνου, ενώ η ίδια ανακοίνωσε με αρκετή -και βεβαίως δικαιολογημένη- κομπορρημοσύνη πως ο κύκλος εργασιών της PfB «αθροιστικά για την τελευταία τριετία θα ξεπεράσει τα 5,5 εκ. ευρώ».
«Καθόλου άσχημα», όπως θα έλεγαν και τα ιδίας συνομοταξίας γκόλντεν μπόυς, ιδιαίτερα δε αν αυτά τα τελευταία τρία χρόνια δεν συνέπιπταν με τη διακυβέρνηση του τόπου από τη ΝΔ και με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Οι συνεπαγωγές είναι προφανείς και παραπέμπουν στο ιδιόμορφο καθεστώς που έχουν επιβάλει οι τωρινοί ένοικοι του μεγάρου Μαξίμου, σε ό,τι αφορά τον βραχίονα εκείνο που επιλεκτικά προωθεί το λεγόμενο «επιτελικό κράτος», των αναθέσεων, των επιλογών και γενικά της ακατάσχετης λοβιτούρας που επικρατεί στην κατ’ επίφαση «υγιή επιχειρηματικότητα».
Σε συνέχεια των αποκαλύψεων για τα γαλάζια στελέχη, μια άλλη υπόθεση βρήκε έδαφος σε δημοσιεύματα. Πρόκειται για την κυρία ειδική σύμβουλο του Μητσοτάκη και συντονίστρια στη ΝΔ, Χάρι Κούτση.
Ειδική σύμβουλος για θέματα επενδύσεων με προϋπηρεσία ως συνεργάτης του Κ. Χατζηδάκη όταν ήταν ευρωβουλευτής και σύμβουλός του, την περίοδο 2007–2009 στα υπουργεία Μεταφορών και Ανάπτυξης. Είναι διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Nord Quality Services και σύμφωνα, με δημοσιεύματα, «ειδική σύμβουλος Λιμένων και Επενδύσεων» στο Υπουργείο Ναυτιλίας.
Σε ένα σχετικά σύντομο διάστημα απέκτησε το 35% της εταιρίας Virality που ιδρύθηκε το 2018 από το Νίκο Δημάκη, κομματικό στέλεχος και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ενώ παράλληλα της μεταβιβάσθηκε η «αρμοδιότητα, η διαχείριση και εκπροσώπηση της εταιρείας» όπου παρέμεινε έως τις αρχές Ιουλίου του 2022.
Αυτά είναι στοιχεία από το ΓΕΜΗ (Γενικό Μητρώο Επιχειρήσεων) και αφορούν την ιστορία και τις μεταβολές στην εταιρική σύνθεση της συγκεκριμένης εταιρίας.
Αυτό που έχει σημασία είναι πως, στο σχετικά μικρό αυτό διάστημα, η εταιρία αυτή πήρε με αναθέσεις από την Περιφέρεια Αττικής, τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και συνεχίζει ακόμα και τώρα από το Δήμο Βόλου και ποιος ξέρει από πού αλλού, έργα προβολής και διαφήμισης στον χώρο της επικοινωνίας. Παρατηρεί κανείς πως η προτίμηση σε γαλάζια στελέχη και «αρίστους» για να γίνουν διάφορες «δουλειές», ανεξάρτητα από ποσά, είναι παραπάνω από φανερή, μάλιστα από φορείς του δημοσίου.
Αλλά για να επανέλθουμε στην υπόθεση Α. Πάτση. Αυτός ο πολυπράγμων κύριος έχει μακρά ιστορία. Το 2008 είναι ανακατεμένος, όπως αναφέρει δημοσίευμα, σε μια λίστα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας με απαγορευμένη συμμετοχή μελών του ΔΣΑ σε εισπρακτικές εταιρίες. Από τότε δηλαδή είχε μια έξη, να το πούμε, σε δραστηριότητες κορακιού.
Από το 2010 ήταν βασικός μέτοχος σε εταιρία τιτλοποιήσεων απαιτήσεων, δηλαδή εισπρακτική, και είχε αναλάβει χαρτοφυλάκιο απαιτήσεων 200 εκ. ευρώ από την τράπεζα Πειραιώς, μέσω της Πλάτων ΑΕ, την οποία είχε «ξεχάσει» να αναφέρει στην δήλωση του Πόθεν Έσχες το 2020.
Επέκτεινε τις δραστηριότητες στην Κωνσταντινούπολη ιδρύοντας εταιρία με Τούρκο συνάδελφό του, ακόμα αναμιγνύεται διοικητικά στα ποδοσφαιρικά πράγματα, στα μέσα ενημέρωσης μέσω ίδρυσης εταιρίας συμμετοχών και από τον όμιλο των Παραπολιτικών λαμβάνει ιδιαίτερη προβολή και «σπρώξιμο» για τη διεκδίκηση της βουλευτικής έδρας στη μονοεδρική του νομού Γρεβενών, ενώ είναι «συνεπής Μακεδονομάχος», διώκτης μεταναστών και έχει σχέσεις με το Πατριαρχείο δημιουργώντας την πρωτοβουλία «Bosphorus».
Είναι στο περιβάλλον Μητσοτάκη, καταλαμβάνει την έδρα των Γρεβενών, αποτελώντας κλαδί στον έλεγχο της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ από τον ίδιο.
Και φυσικά ήταν γνωστές οι δραστηριότητές του ως κοράκι σε βάρος των λαϊκών περιουσιών στην κυβέρνηση και το κόμμα της ΝΔ, καθώς επίσης και τα ψευδή στοιχεία που δήλωνε στο Πόθεν Έσχες του, χωρίς να παρθεί στην ουσία κανένα μέτρο σε βάρος του, παρά μόνο πρόσφατα που το ζήτημα «έσκασε» και δεν μπορούσε να μαζευτεί.
Η υπόθεση Πάτση είναι ίσως μια κορφή στα βουνά της λοβιτούρας που τα στελέχη και οι γόνοι της ξενόδουλης μεγαλοαστικής τάξης επιδίδονται με ιδιαίτερη ζέση και, αν οι εξελίξεις στο θέμα των υποκλοπών δεν είχαν καταλάβει την πρωτιά στην ενημέρωση, δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα ήταν το βασικό θέμα.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search