• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Να δώσουμε συνέχεια στον πανεργατικό απεργιακό αγώνα!

November 14, 2022 472

 

Κάλεσμα της ΕΡΓΑΣ

Η ΕΡΓ.Α.Σ. χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους που με τη μαζική συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία και στα απεργιακά συλλαλητήρια της Τετάρτης 9 Νοέμβρη μετέτρεψαν τη μέρα αυτή σε μέρα πλατιάς αγωνιστικής κινητοποίησης της εργατικής τάξης και ισχυρής αποδοκιμασίας και καταγγελίας της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής της ακρίβειας, της φτώχειας και της ανεργίας, του χτυπήματος των κοινωνικών, συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Σε μέρα διεκδίκησης των εργατικών αιτημάτων αλλά και προβολής της ανάγκης οι μαζικοί αγώνες της εργατικής τάξης να συνεχιστούν και να αναπτυχθούν παραπέρα.
Η αποτίμηση αυτής της πανελλαδικής απεργίας είναι ξεκάθαρη: Ο εργατικός κόσμος έδειξε ότι έχει διάθεση να αντισταθεί μαζικά στην κυβερνητική πολιτική και παρά τους ισχυρισμούς ότι δήθεν ¨δεν τραβάει”, που χρησιμοποιούν οι φιλοκυβερνητικές και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και δυνάμεις για να δικαιολογήσουν την πολιτική τους της άρνησης να οργανώσουν αγώνες των εργαζομένων. Ο εργατικός κόσμος έδειξε ότι έχει μέσα του αγωνιστική δύναμη, παρά τα προβλήματα οργάνωσης του συνδικαλιστικού κινήματος, παρά τα εμπόδια που του θέτουν στον αγώνα του τα ανώτατα συνδικαλιστικά όργανα, που κάνουν πλάτες στην κυβέρνηση και την εργοδοσία, που υποσκάπτουν εδώ και χρόνια κάθε προσπάθεια κινητοποιήσεων
Η πανελλαδική απεργία της 9 Νοέμβρη φανέρωσε ξανά πως όταν οι εργαζόμενοι κληθούν σε πανεργατικό αγώνα για να υπερασπίσουν και διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους που καταπατιούνται και αφαιρούνται σωρηδόν, αυτοί ανταποκρίνονται. Και είναι βέβαιο πως αν οι ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες, όλα τα συνδικάτα προετοίμαζαν και οργάνωναν την απεργία, με τον τρόπο που πρέπει, πράγμα που δεν το έκαναν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες τους που πρόσκεινται στη ΝΔ, στο ΚΙΝΑΛ και στον ΣΥΡΙΖΑ, τότε η επιτυχία και η μαζικότητά της θα ήταν πολύ μεγαλύτερη και με πολύ καλύτερο αποτέλεσμα στην απόκρουση της αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής.
Οι δυνάμεις που κυριαρχούν στα συνδικάτα και ειδικά στις ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν το επεδίωξαν και δεν το επιδιώκουν αυτό. Και απόδειξη είναι όχι μόνο ότι κράτησαν σε αδράνεια τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις τους δυο μήνες που μεσολάβησαν από την προκήρυξη της απεργίας, αλλά και ότι αρνήθηκαν να εντάξουν την απεργία που έγινε σε ένα πρόγραμμα αγώνων που να έχουν συνέχεια και μετά τις 9 Νοέμβρη.
Έτσι η πανελλαδική απεργία κινδυνεύει τώρα να μείνει σαν μια τουφεκιά που ρίχτηκε και μετά η μάχη σταματά, όπως πολλές φόρες το έχουν κάνει στο παρελθόν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες. Το θετικό αγωνιστικό κλίμα που δημιουργήθηκε ανάμεσα στους εργαζόμενους, αντί να ενισχυθεί και να αξιοποιηθεί σαν προωθητική δύναμη για να γίνουν πιο μαζικοί εργατικοί αγώνες ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, κινδυνεύει και πάλι να χρησιμοποιηθεί από τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σαν μέσο εκτόνωσης των αγωνιστικών διαθέσεων της εργατικής τάξης, πολύ βολικό για την κυβέρνηση και την εργοδοσία.
Αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν να αποτραπεί!
Τα εργατικά προβλήματα είναι εκρηκτικά. Τα αντεργατικά χτυπήματα της κυβέρνησης συνεχίζονται και θα συνεχισθούν ανελέητα. Αυτό δείχνουν αυτές τις μέρες και το νέο χτύπημα στην Κυριακάτικη αργία, το νέο νομοσχέδιο ενάντια στη δημόσια υγεία που προωθεί η κυβέρνηση και η προκλητική ακροδεξιά εντολή του υπουργού Υγείας να ξηλωθούν από τα νοσοκομεία τα πανό της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών που κατάγγειλαν το νομοσχέδιο, και η δικαστική απαγόρευση της στάσης εργασίας των εργαζόμενων στα αστικά μέσα συγκοινωνίας τη μέρα της πανελλαδικής απεργίας, κατόπιν προσφυγής της κυβέρνησης.
Η ακατάπαυστη επίθεση που δέχεται σήμερα η εργατική τάξη μπορεί να αποκρουσθεί μόνο από όλο και πιο μαζικούς και επίμονους πανεργατικούς αγώνες.
Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να απαιτήσουν να δοθεί συνέχεια στον πανεργατικό αγώνα της 9 Νοέμβρη.
Μπροστά μας έχουμε τον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2023 που ετοιμάζει η κυβέρνηση και τα άλλα αντεργατικά μέτρα που θέλει να νομοθετήσει. Όλα αυτά πρέπει να αποτελέσουν για την εργατική τάξη αιτία προκήρυξης νέων πανεργατικών απεργιακών κινητοποιήσεων που θα κλιμακώσουν την πάλη της εργατικής τάξης.
Η ΕΡΓ.Α.Σ. καλεί όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, όλους τους αγωνιστές εργαζόμενους, τον κόσμο της εργατιάς μέσα στους χώρους δουλειάς και τα συνδικάτα τους να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να συνεχιστεί ο πανεργατικός αγώνας, αντιπαρατιθέμενοι στις δυνάμεις που στέκονται εμπόδιο σε μια τέτοια προοπτική!

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search