• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Για τα σεμινάρια του ΙΕΠ: Απεργία - αποχή από κάθε διαδικασία που έχει σχέση με Μέντορες & Ενδοσχολικούς Συντονιστές

November 18, 2022 3419

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ

Το Υ.ΠΑΙ.Θ. με έγγραφό του στις 15/11/2022 καλεί διευθυντές σχολικών μονάδων Π.Ε. και Δ.Ε., μέντορες, ενδοσχολικούς συντονιστές και υπεύθυνους εκπαιδευτικών ομίλων σε επιμορφωτικές τηλεδιασκέψεις. Σημειώνουμε ότι η απεργία αποχή που προκήρυξε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας στις 29/09/2022 βρίσκεται σε ισχύ και καλύπτει πλήρως τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους ώστε να μη συμμετάσχουν σε αυτές τις τηλεδιασκέψεις.

Δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα -κι εκατοντάδες στην Κέρκυρα- έχουν υπογράψει δήλωση συμμετοχής στην Απεργία Αποχή από τους μέντορες και τους ενδοσχολικούς συντονιστές, σε πολλές περιπτώσεις καθολικά οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων. Καλούμε όλες και όλους να συνεχίσουμε μαχητικά, αποφασιστικά, μαζικά τον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση του παιδαγωγικού μας έργου, την απαξίωση των συλλόγων διδασκόντων, την κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Συνεχίζουμε τον αγώνα

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας υπενθυμίζει τα βήματα υλοποίησης της Απεργίας – Αποχής από κάθε διαδικασία που σχετίζεται με τους μέντορες κι ενδοσχολικούς συντονιστές:

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν δυναμικά στην απεργία-αποχή της ΕΛΜΕ αποτρέποντας την υλοποίηση της αντιδραστικής αξιολόγησης, με τη μορφή των μεντόρων και των συντονιστών και συγκεκριμένα:

1. Τους συναδέλφους διευθυντές, τις διευθύντριες, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή, να μην ορίσουν μέντορες και συντονιστές και να μη συμμετέχουν σε καμία αξιολογική διαδικασία.

2. Τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς - μέλη των Συλλόγων Διδασκόντων να δηλώσουν ότι συμμετέχουν στην απεργία-αποχή. Έτσι, τόσο, οι συνάδελφοι έχουν οριστεί μέντορες και συντονιστές, όσο και οι υπό-λοιποι εκπαιδευτικοί του σχολείου, οι οποίοι θα πρέπει να δεχτούν την αξιολόγηση των μεντόρων και συ-ντονιστών, δε συμμετέχουν σε καμία διαδικασία που προβλέπεται από τις παραπάνω υπουργικές αποφά-σεις (υποδειγματικές διδασκαλίες, έλεγχος ύλης και διαγωνισμάτων, ετήσιες εκθέσεις και προγραμματι-σμός, συναντήσεις εργασίας κλπ).

Οι μέντορες και συντονιστές δεν πραγματοποιούν τις παραπάνω διαδικασίες

Οι εκπαιδευτικοί δε δέχονται και δε συμμετέχουν στις παραπάνω διαδικασίες, ακόμα κι αν κληθούν να το κάνουν.

Η δήλωση όλων των παραπάνω θα γίνεται σε ειδικό έντυπο που θα καταθέτουν συλλογικά οι συνάδελφοι (σας αποστέλλεται συνημμένα), για να γίνεται σαφής η συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή. Η παραπάνω δήλωση θωρακίζει τους συναδέλφους με την κάλυψη που προσφέρει η συμμετοχή σε μια νομικά κατοχυ-ρωμένη ενέργεια και αρκεί να καταχωρείται στο πρωτόκολλο του σχολείου.

3. Οι Σύλλογοι Διδασκόντων, επικοινωνούν με την ΕΛΜΕ, για οποιαδήποτε πίεση ή αυθαίρετη και αυταρχική συμπεριφορά που θα υπάρξει στα σχολεία.

Συνάδελφοι,

ο αγώνας για την αποτροπή της εφαρμογής της αντιδραστικής αξιολόγησης που επιβάλλει η κυβέρνηση, άρχισε, κλιμακώνεται και θα είναι νικηφόρος.

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Διευθυντές/ντριες των σχολείων να συνταχθούν σύσσωμοι πίσω από τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ και σε κάθε περίπτωση να ενημερώνουν το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ για τη συμμετοχή στην Απεργία - Αποχή

Όση λάσπη και αν ρίχνει το Υπουργείο Παιδείας, όσα ψέματα και αν χρησιμοποιεί για να συκοφαντήσει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που δίνουν καθημερινή μάχη για τη μόρφωση των μαθητών, που κρατάνε όρθια τα σχολεία χωρίς καμία στήριξη Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΔΕ ΛΕΡΩΝΟΝΤΑΙ. Μέσα στα σχολεία μας, μέσα στις τάξεις, οι γονείς και οι μαθητές μας γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει, κρίνουν με βάση την πείρα τους.

Στον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης απαντάμε άμεσα!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

 

Υπενθυμίζουμε ότι η αποχή των εκπαιδευτικών από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια (όλως ενδεικτικώς Δ.Εφ. 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας η οποία καλύπτει τους συμμετέχοντες από κάθε πειθαρχική ευθύνη.

 

(ακολουθεί η ατομική - συλλογική δήλωση στην επόμενη από τις υπογραφές σελίδα)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search