• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Στη Βουλή το πρόβλημα στέγασης του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Κέρκυρας

November 19, 2022 3419

Οι Βουλευτές Παπαναστάσης Νίκος και Καραθανασόπουλος Νίκος του ΚΚΕ με επερώτησή τους στους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων και Εσωτερικών αναφέρονται στο σοβαρό πρόβλημα με τη στέγαση του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Κέρκυρας

Αναλυτικά:

Κοινοβουλευτική Ομάδα KKE

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων και Εσωτερικών

Θέμα: Σοβαρό πρόβλημα με τη στέγαση του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Κέρκυρας

Τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ), τα οποία υπάρχουν σε κάθε νομό, επιτελούν σημαντικό έργο στην εκπαιδευτική διαδικασία. Βοηθούν σημαντικά τους εκπαιδευτικούς ΠΕ04 του κάθε νομού, σχετικά με τις πειραματικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθεί ο κάθε εκπαιδευτικός, ανάλογα με το μάθημα και την ειδικότητά του. Επιπλέον, παρέχουν έργο, όπως η διοργάνωση διαλέξεων, εκθέσεων και εκδηλώσεων, με στόχο οι μαθητές να έρθουν σε πιο στενή και ζωντανή επαφή με τις Φυσικές Επιστήμες και να κατανοήσουν ακόμα καλύτερα, τον κόσμο που μας περιβάλλει και τους νόμους που τον διέπουν. Είναι λοιπόν σημαντικό το κάθε ΕΚΦΕ να έχει το δικό του χώρο αλλά και σύγχρονο εξοπλισμό προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών.

Το ΕΚΦΕ Κέρκυρας, το οποίο ιδρύθηκε το 1998, «φιλοξενούταν» στο κτήριο του 4ου ΓΕΛ Κέρκυρας, καταλαμβάνοντας χώρο 300m2 στο ημιυπόγειο του νοικιασμένου κτηρίου. Η φιλοξενία αν και θεωρητικά ήταν προσωρινή, μέχρι να δημιουργηθεί ένας χώρος αποκλειστικά για το ΕΚΦΕ, πήρε μόνιμα χαρακτηριστικά. Το 4ο ΓΕΛ κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς μεταφέρθηκε σε νέο κτήριο όχι όμως και το ΕΚΦΕ. Το ΕΚΦΕ παρέμεινε στο παλιό κτήριο και μάλιστα, επειδή ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων πρέπει να αποδεσμεύσει το χώρο, το ΕΚΦΕ μένει χωρίς στέγη. Τα έπιπλα, τα όργανα και οι συσκευές του ΕΚΦΕ αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ πακετάρονται, για να αποθηκευτούν άγνωστο πού και κάτω από ποιες συνθήκες. Το βέβαιο είναι ότι η λειτουργία του ΕΚΦΕ θα ανασταλεί για άγνωστο χρόνο, ώσπου να λυθεί το πρόβλημα στέγασής του.

Χώροι στο νέο κτήριο του 4ου ΓΕΛ για την προσωρινή συστέγαση του ΕΚΦΕ υπάρχουν (όλα σχεδόν τα ΕΚΦΕ της χώρας φιλοξενούνται σε σχολεία) αλλά και πάλι η λύση αυτή θα είναι προσωρινή, μέχρι να βρεθεί ένα μόνιμος χώρος.

Όπως είναι πλήρως κατανοητό η αναστολή λειτουργίας του ΕΚΦΕ δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία, στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών όλου του Νομού Κέρκυρας.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

- Την άμεση επίλυση του προβλήματος στέγασης του ΕΚΦΕ Κέρκυρας.

- Τη μόνιμη επίλυση του προβλήματος με στέγαση του ΕΚΦΕ σε έναν εξειδικευμένο, σύγχρονο και ασφαλή χώρο.

- Τον άμεσο εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού του ΕΚΦΕ ώστε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο το έργο που παρέχει.

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Καραθανασόπουλος Νίκος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search