• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Η Κιβωτός του Κόσμου και το μοντέλο Φρειδερίκης

November 19, 2022 613

 

ΠΗΓΗ: Γιώργος X. Παπασωτηρίου - artinews.gr

Σύμφωνα με τον Β. Λαμπρόπουλο("ΝΕΑ", " ΒΗΜΑ")* οι πρώτες καταγγελίες για την #κιβωτος_του_κοσμου έγιναν τον Μάρτιο του '22. Τότε όμως "συρταρώθηκαν". Αποκαλύφθηκαν τώρα και μάλιστα με παράνομη «διαρροή». Γιατί αυτό; Μα για να «σκεπασθεί» το άλλο μεγάλο σκάνδαλο, αυτό για τις #υποκλοπές! «Αν θέλεις να κρύψεις ένα σκάνδαλο, δημιούργησε ένα μεγαλύτερο»! Αυτή είναι η σύγχρονη μορφή λογοκρισίας και συγκάλυψης.

Πέρα από αυτό όμως, αν το σκάνδαλο των υποκλοπών καταδεικνύει την πολιτική αντίληψη της Δεξιάς για τον τρόπο διακυβέρνησης και την «Δημοκρατία», το σκάνδαλο στην «Κιβωτό του κόσμου» αποκαλύπτει το ιδεολογικό πρόσωπό της και την απεχθή «χριστιανική» φιλανθρωπία της υπό το κέλυφος του παπαδαριού. Εδώ εκκολάπτονται οι φανατικοί «μπατριώτες», οι αντιεμβολιαστές και οι ρατσιστές. Εδώ καλλιεργείται το μίσος για τον Άλλον.

Ναι, βασανίζουν τα παιδιά, γιατί αυτή είναι η αντίληψή τους για την παιδαγωγική. Τα βασανίζουν (όπως ο O’ Brien  βασανίζει τον Winston, στο «1984») για να τα αποξενώσουν από το σώμα τους, να τα αποευαισθητοποιήσουν και στο τέλος να τα αποκτηνώσουν, να τα κάνουν κατ’ εικόνα και ομοίωσή τους. Κάτι ανάλογο κάνουν όταν δημιουργούν τους μελλοντικούς βασανιστές, πρώτα βασανίζουν άγρια και τους ίδιους, ακρωτηριάζοντάς τους την ικανότητα ν’ αγαπούν. Έτσι, μπορούν μόνο να μισούν.

Αυτά τα παιδιά «είναι κακά», λέει η παπαδιά. Μόνο που αυτό το δημιούργησαν εκείνοι. Αυτοί που απέλυσαν τον εργαζόμενο στη δομή του Βόλου, επειδή κατάγγειλε στις 19 Αυγούστου στην αστυνομία τους ξυλοδαρμούς των παιδιών.

Όσο για την παιδική εργασία, γιατί εκπλήσσονται; Πριν ένα χρόνο περίπου, υπήρξε συμφωνία του υπουργείου Εργασίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδας, για να απασχολούνται σε ξενοδοχειακές μονάδες παιδιά άνω των 16 ετών, που διαβιούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων. Είναι απαράδεκτο, το κράτος που έχει την ευθύνη των παιδιών σε ιδρύματα «να τα χρησιμοποιεί για να μειώσει το μισθολογικό κόστος των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Πρόκειται για αναβίωση του μοντέλου της Βασιλικής Πρόνοιας της Φρειδερίκης», διαμαρτύρονταν τότε τα συνδικάτα και η αντιπολίτευση. Δυστυχώς, τα όσα συμβαίνουν σήμερα, παραπέμπουν στα κολαστήρια της Φρειδερίκης.

*https://www.in.gr/2022/11/19/greece/kivotos-tou-kosmou-apokalypsi-oi-agnostes-kataggelies-kai-tote-paremvasi-tis-domnas-mixailidou/

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« December 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search