Print this page

Αλληλεγγύη στους δικαζόμενους στην Καρδίτσα

November 20, 2022 707

Αλληλεγγύη στους δικαζόμενους στην Καρδίτσα για το κίνημα κατά της καταστροφικής εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Άγραφα

 

 

Μέρες δράσης και αγώνα.

"Αν δεν μοιραστούμε τον αγώνα, θα μοιραστούμε την ήττα"

1/Σάββατο 19/11 στο εργατικό κέντρο Καρδίτσας βιβλιοπαρουσίαση.

2/Τη Κυριακή 20 Νοεμβρίου η Ανοιχτή συνέλευση δίνει ζωή σε ένα ιστορικό μονοπάτι των Αγράφων.

3/Κεντρική πλατεία Καρδίτσας 18.00 Συγκέντρωση.

4/ Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στα Δικαστήρια 9.00 πμ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

ΤΡΙΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, ΣΤΙΣ 9.00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Αν κάτι δεν μας έλειψε το φετινό Φθινόπωρο, είναι οι δίκες για κινητοποιήσεις στα Άγραφα. Επενδυτικοί όμιλοι, κράτος και η πιστή τους αστυνομία, φρόντισαν να στοχοποιήσουν τον αγώνα μας, πιστεύοντας αισιόδοξα ότι έτσι θα μας αποθαρρύνουν και θα κάμψουν τις αντιδράσεις μας. Εμείς, από την άλλη, αφήσαμε πίσω μας την πρώτη δίκη, που δικαίως κατέληξε στην αθώωση των 4 συναγωνιστών μας, οι οποίοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση του Αυγούστου 2019 στο Δημαρχείο Καρδίτσας. Μεσολάβησε και η δεύτερη, που αναβλήθηκε για τον προσεχή Ιούνιο, κι αντιμετωπίζουμε στο εξής την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022 την τελευταία από τις τρεις (!) δίκες που ορίστηκαν γι’ αυτό το «καυτό» Φθινόπωρο… κι αυτή τη φορά με δύο διωκόμενους συναγωνιστές, εξαιτίας της συμμετοχής τους στην κινητοποίηση της 24ης Ιουλίου 2022 στον Τύμπανο των Αγράφων.

Για να μην ξεχνάμε, πρόκειται για τη δεύτερη διαδήλωση στον Τύμπανο που δέχθηκε βίαιη καταστολή. Αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν απρόκλητα με βία σε διαδηλωτές που κινητοποιήθηκαν ενάντια στη μεταφορά και εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στον Τύμπανο Αργιθέας. Διαδηλωτής κινδύνευσε να πέσει από τον γκρεμό. Προσήγαγαν αναίτια έξι άτομα, εκ των οποίων οι δύο συνελήφθησαν και κρατήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Καρδίτσας. Η αστυνομική βία συνεχίστηκε και μετά τις προσαγωγές. Δεν είναι τυχαίο ότι οι δύο διωκόμενοι συναγωνιστές μας διώχθηκαν και ξαναδιώκονται από προηγούμενες κινητοποιήσεις στο Δημαρχείο και στον Τύμπανο. Στοχευμένα προσπαθούν να μας πτοήσουν, αλλά ο αγώνας μας για γη και ελευθερία υπερέχει, μέχρι να νικήσουμε.

Η καταστολή όσων αμφισβητούν, αντιστέκονται και υψώνουν το ανάστημα είναι δομικό στοιχείο της «ανάπτυξης», «πράσινης» ή όχι, που ευαγγελίζονται το κράτος και οι επενδυτές. Επιβάλλεται βίαια, ακριβώς γιατί αυτή η ανάπτυξη είναι καταστροφική τόσο για τη φύση όσο και για την κοινωνία και στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα και τις ανάγκες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Γι’ αυτό και έπειτα από την επιχείρηση εξαγοράς κατοίκων και συνειδήσεων που προηγήθηκε, τώρα ακολουθεί η επιχείρηση καταστολής, εκφοβισμού και φίμωσης όσων αγωνίζονται και αντιστέκονται. Κράτος και επενδυτές θέλουν να ξεμπερδεύουν με τις αντιστάσεις, ώστε να προχωρήσουν ανενόχλητοι τα σχέδιά τους για τη λεηλασία των Αγράφων και τη μεγιστοποίηση των κερδών τους.

Από την πρώτη στιγμή, ως συνέλευση τονίζαμε ότι η επιλογή του θεσμικού δρόμου έχει συγκεκριμένα όρια. Ότι μπορεί να κερδηθεί κάποιος χρόνος, αλλά αυτό που θα καθορίσει τη μάχη είναι η μαζική κοινωνική κινητοποίηση. Ότι οι συσχετισμοί που διαμορφώνονται είναι αποτέλεσμα των αγώνων και των διεκδικήσεών μας. Ότι το μπλοκάρισμα μεγάλων επενδυτικών πρότζεκτ, που αποτελούν κομμάτι ευρύτερων κρατικών σχεδιασμών αλλά κατευθυντήρια γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη μαζική και μαχητική κινητοποίηση. Τώρα και η τελευταία θεσμική αυταπάτη έχει καταρρεύσει και η πρώτη ανεμογεννήτρια έχει ήδη εγκατασταθεί στον Τύμπανο.

Ας γνωρίζουν όσοι επιβουλεύονται τη μετατροπή των Αγράφων σε βιομηχανική ζώνη ότι η καταστολή δεν μας φόβισε και ούτε θα μας φοβίσει. Μας πεισμώνει. Ότι το δίκιο του αγώνα για ζωή, υγεία, γη και ελευθερία δεν μπορεί να σταματήσει στις ασπίδες των ΜΑΤ ή στις δικαστικές αίθουσες. Και καμία φορά μπορεί να πνιγόμαστε και να δακρύζουμε από τα χημικά, να τρέχουμε με μεγάλο κόστος σε δίκες, αλλά τον αγώνα αυτόν δεν θα τον σταματήσουμε και θα τον δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Μέχρι να σταματήσει κάθε εργασία. Για να μείνουν τα Άγραφα ελεύθερα και απάτητα.

Δύο επιλογές υπάρχουν. Ή θα βρεθούμε στους δρόμους, στο βουνό, στην πόλη και στα χωριά με ένα σχέδιο ευρύτερης κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης με τα σχέδια κράτους και επενδυτών, με την πλατιά κοινωνική ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση ή θα δούμε τα βουνά και τα ποτάμια μας να καταστρέφονται προς όφελος της «πράσινης» ανάπτυξης για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.

Καλούμε, συνεπώς, κάθε κάτοικο της Καρδίτσας και των Αγραφιώτικων χωριών, καθέναν και καθεμία που αντιλαμβάνεται το μέγεθος της καταστροφής, που νιώθει την αδικία, που βλέπει τη ζωή του και τη φύση να καταστρέφεται, να συμμετέχει στον αγώνα για την υπεράσπιση των Αγράφων. Αψηφώντας την κρατική βία και τρομοκρατία και αλληλέγγυοι ο ένας δίπλα στον άλλον αγωνιζόμαστε για ζωή, υγεία, γη και ελευθερία. Ραντεβού λοιπόν την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022 στις 9.00 στα Δικαστήρια Καρδίτσας, να σταθούμε αλληλέγγυοι στους δυο συναγωνιστές μας που διώκονται άδικα για την αγωνιστική τους δράση.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Άγραφα

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.