Print this page

Εικόνες ντροπής από τη βίαιη εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της συνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού - ΒΙΝΤΕΟ

November 21, 2022 560

Εικόνες ντροπής από τη βίαιη εισβολή των αστυνομικών στο σπίτι της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού στα Ιλίσια.

Το πρωί της Δευτέρας (21/11), αστυνομικοί, παρουσία δικαστικό επιμελητήέσπασαν την πόρτα προκειμένου να γίνει η έξωση της ιδιοκτήτριας, καθώς έχασε την πρώτη της κατοικία λόγω χρεών 15.000 σε πιστωτικές κάρτες.

«Σπάσανε την πόρτα και ο κλητήρας με χτύπησε. Με κλειδαρά και ηλεκτρικό πριόνι την έσπασαν. Δεν έχω σπίτι να μείνω, θα μένω σε σπίτια φίλων. Από τις 5:30 είχαν έρθει», είπε νωρίτερα η κ. Κολοβού στο OPEN.

Σύμφωνα με το OPEN, αστυνομικοί, λίγο πριν τις 8:00 έσπασαν την πόρτα της και μπήκαν στο σπίτι της για να πραγματοποιηθεί η έξωση.

«Δεν είχα πάρει ποτέ δάνειο (…). Η τράπεζα το πλειστηρίασε και το έδωσε σε φίλους, γιατί 20 μέτρα από εδώ ετοιμάζεται σταθμός του μετρό» δήλωσε στο OPEN  η κ. Κολοβού. 

Μάλιστα, καταγγέλλει πως κάποιος τη χτύπησε «πολύ δυνατά στο χέρι». Σύμφωνα με την Ιωάννα Κολοβού, έσπασαν την πόρτα, «τη διαλύσανε» με ηλεκτρικό πριόνι.

«Λυπηρό γεγονός να βγάζουν στο σφυρί σπίτι οφειλετών για 15.000 ευρώ», δήλωσε η δικηγόρος της Ιωάννας Κολοβού.

Όπως είχε υποστηρίξει και στο παρελθόν μιλώντας στο ΟPEN η Ιωάννα Κολοβού «δεν είναι καν δάνειο αυτό που είχα πάρει, ήταν κάρτες, όταν η Εθνική έλεγε “όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα”, μάζεψα και εγώ τις κάρτες και το χρέος ήταν 15.000. Δεν είχα πάρει ποτέ δάνειο. Αυτό το χρέος σιγά – σιγά γιγαντώθηκε. Με ειδοποιήσανε κάποια στιγμή, έδωσα άλλες 5.000 ευρώ οι οποίες χάθηκαν, εξαφανίστηκαν και ξαφνικά εκπλειστηριάστηκε το σπίτι. Ήρθε ένας κύριος και μού είπε σε τρεις μέρες να βγω από το σπίτι και να παραδώσω τα κλειδιά, χωρίς να με ειδοποιήσουν ως όφειλαν δύο μήνες πριν, σύμφωνα με τον νόμο. Καθημερινώς δεχόμουν τηλεφωνήματα, ζούσα με αυτή την αγωνία. Με το που ήρθε ο κλητήρας νιώθω παράνομη. Για πρώτη φορά στη ζωή μου νιώθω φοβερά άσχημα».

Ιωάννα Κολοβού: «Με πέταξαν έξω, πάει, αυτό ήταν, τελείωσε»

Βαριές καταγγελίες για τον τρόπο με τον οποίο διεκπεραιώθηκε η έξωση από το σπίτι της εξέφρασε μιλώντας στο Κόκκινο και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη η δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού.

«Ήρθαν με ηλεκτρικό πριόνι και έσπασαν την πόρτα, ο κλητήρας με τράβηξε βιαίως, με έχει τραυματίσει, το χέρι μου έχει πρηστεί. Με έβγαλαν για ένα χρέος 10.000 € από μία κάρτα, δάνειο δεν έχω πάρει ποτέ μου. Το σπίτι δεν το πήρε fund, το πήρε η ιδιώτης», είπε.

Η Ιωάννα Κολοβού κατήγγειλε ότι δεν την αφήνουν να μπει στο σπίτι ούτε για να πάει στην τουαλέτα. «Έχω πρόβλημα υγείας και μου λένε να πάω τουαλέτα δίπλα στους γείτονες», υπογράμμισε, καταγγέλλοντας: «είδα το περιπολικό στις πεντέμισι το πρωί και στις 6.30 μαζί με τον κλητήρα έσπασαν την πόρτα χωρίς να χτυπήσουν το κουδούνι. Με πέταξαν έξω, πάει, αυτό ήταν, τελείωσε», κατέληξε η Ιωάννα Κολοβού.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η ομάδα «Ζωγράφου Ανυπότακτη Πόλη» στο Facebook, όπου η πόρτα της μοναδικής κατοικίας της δημοσιογράφου είναι διαλυμένη:

 

 

Το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο. Είναι πλέον η νέα βάρβαρη κανονικότητα που κουρελιάζει τα κυβερνητικά αφηγήματα για τη δήθεν κοινωνική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση με τα ψίχουλα – κοροϊδία που δίνει. 

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική μόνος δρόμος είναι η ενιαία πανεργατική αντίσταση και πάλη. Όλες -οι  σήμερα στις 4:30 στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στου Ζωγράφου για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και τη στήριξη προς την χαμηλοσυνταξιούχο δημοσιογράφο.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.