Print this page

Εκτός τόπου και χρόνου: "Πρωτοπόρο το Κατάρ στα εργατικά δικαιώματα", λέει η Εύα Καϊλή

November 23, 2022 577

 

 

Αγανάκτηση και οργή από τις απαράδεκτες δηλώσεις της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Εύα Καϊλή, που εκθείασε το Κατάρ ως… «πρωτοπόρο» σε ότι αφορά τα εργασιακά δικαιώματα!

Σε μια περίοδο που το ματωμένο Μουντιάλ έχει στιγματιστεί από τους θανάτους χιλιάδων εργατών που έχτισαν τα γήπεδα του παγκοσμίου κυπέλλου, με καθημερινά δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο να κάνουν λόγο για μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας στην χώρα της Μέσης Ανατολής, η κ. Καϊλή επέλεξε να πλέξει το εγκώμιο του Κατάρ για την υποτιθέμενη… «πρόοδό του» αναφορικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η κ. Καϊλή ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου, παρά τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα και τους χιλιάδες νεκρούς εργάτες που άφησε πίσω της η κατασκευή του φαντασμαγορικού -κατά τα άλλα- γηπέδου και εγκαταστάσεων για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μίλησε για μια "πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα" χώρα.

Επικαλέστηκε δε και τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO), παραβλέποντας πως αυτός έχει καταγγείλει μαζικούς θανάτους εργατών στη χώρα.

Μάλιστα, έκανε ουσιαστικά και επίπληξη στους Ευρωπαίους, ότι κάνουν bullying στους Καταριανούς, ενώ παίρνουν το φυσικό τους αέριο.

"Σήμερα, το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι μια απόδειξη του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει τον ιστορικό μετασχηματισμό μιας χώρας, με μεταρρυθμίσεις που ενέπνευσαν τον αραβικό κόσμο. Αφοσιώθηκαν σε ένα όραμα από επιλογή και άνοιξαν στον κόσμο", είπε αρχικά στην ομιλία της η Εύα Καϊλή, χαρακτηρίζοντας στη συνέχεια το Κατάρ "πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα".

"Ωστόσο, κάποιοι εδώ καλούν να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος τους. Τους κάνουν μπούλινγκ, κατηγορούν όλους όσους τους μιλάνε ή εμπλέκονται μ’ αυτούς για διαφθορά. Ωστόσο πάλι παίρνουν το φυσικό αέριό τους. Πάλι, έχουν εταιρείες που κερδίζουν δισεκατομμύρια εκεί".

Ενώ καταλήγει: "Είναι μια νέα γενιά ευφυών ανθρώπων υψηλής μόρφωσης. Μας βοήθησαν να μειώσουμε την ένταση με την Τουρκία. Μας βοήθησαν με το Αφγανιστάν να σώσουμε ακτιβιστές, παιδιά, γυναίκες. Μας βοήθησαν και είναι ειρηνευτικοί διαπραγματευτές, είναι καλοί γείτονες και εταίροι. Μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον για να ξεπεράσουμε τις ελλείψεις. Πέτυχαν ήδη το αδύνατον".

Δείτε την ομιλία της Εύας Καϊλή:

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.