• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Απανθρωπιά

December 02, 2022 179

Γιώργος X. Παπασωτηρίου

Λόγος ξενοφοβικός, ρατσιστικός, απάνθρωπος. Είναι ο λόγος του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Μηταράκη, που εκφράζει τη χαρά του για την εκκένωση της δομής αιτούντων άσυλο του Ελαιώνα και την επιστροφή του χώρου “στους Αθηναίους”! Ως εάν ο χώρος να ήταν εθνικό έδαφος υπό κατάληψη που… απελευθέρωσε ο γενναίος Μπρανκαλεόνε! Ως εάν οι πρόσφυγες να είναι κάποιοι «εισβολείς» (σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό των ρατσιστών) που  κατέλαβαν την περιοχή! Σαν να πρόκειται για υποδεέστερες υπάρξεις που πρέπει να εγκλειστούν σε κλειστές δομές-φυλακές (εκεί έστειλε τους πρόσφυγες).

Αναλγησία, αυταρχισμός, ρατσισμός και φιλοναζιστικές τάσεις.

Μια απίστευτη απανθρωπιά που διασύρει την Ελλάδα. Όπως συμβαίνει και με την περίπτωση των αιτούντων άσυλο που όταν αποκτούν το καθεστώς του πρόσφυγα, πετιούνται στο δρόμο.

Αυτή είναι η περίπτωση του 70χρονου Αφγανού πρώην δικαστή Mohammad Ashraf Rasooli, ο οποίος ζει σ’ ένα δυάρι στην Αθήνα με την οικογένειά του και που τώρα κινδυνεύει με έξωση. Κι αυτό γιατί, όπως σημειώνει ο The Guardian* «Οι πρόσφυγες που ζουν στην Ελλάδα… αντιμετωπίζουν έξωση από τα σπίτια που φιλοξενούνται, εντός 30 ημερών μετά την απόκτηση του καθεστώτος του πρόσφυγα».  

Αλλά γι’ αυτά δεν ενδιαφέρεται ο κ. Μηταράκης. Η ιδεολογία του σκέφτεται μόνο με όρους ξενοφοβικούς και εθνικιστικούς. Οι πρόσφυγες ανήκουν σε χωματερές ψυχών κλειστού τύπου, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης τύπου Αμυγδαλέζας…

Ντροπή!

*https://www.theguardian.com/global-development/2022/nov/30/destitution-is-almost-inevitable-afghan-refugees-in-greece-left-homeless-by-failed-system

** Η φωτογραφία από την κλειστή δομή της Αμυγδαλέζας

πηγή: artinews.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« February 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search