• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Αγροτική κινητοποίηση στην Καρδίτσα -στον κόμβο του Ε65 - με τρακτέρ - Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο - ΒΙΝΤΕΟ

December 08, 2022 288

 

Αγροτική κινητοποίηση στην Καρδίτσα

Αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απέκλεισαν τις εισόδους προς τον αυτοκινητόδρομο Ε-65, ήρθαν οι αγρότες του νομού Καρδίτσας, οι οποίοι παρέταξαν τα τρακτέρ σε παράπλευρη επαρχιακή οδό.

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης (8/12) οι αγρότες της Καρδίτσας, με τρακτέρ στον κόμβο του Ε-65, μετά την απόφαση που πάρθηκε την περασμένη εβδομάδα στον Παλαμά, από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) και από εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων

Στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση βρέθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία δεν επέτρεψε στους αγρότες να ανεβούν στο οδόστρωμα του Ε65 με τα τρακτέρ τους. Οι αγρότες, ανέβηκαν πεζή στο οδόστρωμα του Ε-65, όπου πραγματοποίησαν γενική συνέλευση και προγραμματισμό των επόμενων κινητοποιήσεων.

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Κώστας Τζέλλας, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στα προβλήματα του αγροτικού κλάδου, αλλά και στο διεκδικητικό πλαίσιο, ενώ όπως τονίστηκε, το Σάββατο στη 1 μμ, στον Παλαμά, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, για τον περαιτέρω συντονισμό των κινητοποιήσεων.

«Το υψηλό κόστος παραγωγής, με τις τιμές του πετρελαίου και του ρεύματος να βρίσκονται στα ύψη, η αύξηση τιμών σε αγροεφόδια, οι χαμηλές τιμές των προϊόντων, εξαϋλώνουν το αγροτικό εισόδημα», λένε οι αγρότες, ενώ «με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ από 1/1/2023 υπολογίζεται ότι θα χαθούν από τον νομό Καρδίτσας σε ετήσια βάση 14 με 20 εκατ. ευρώ». 

Στο πλαίσιο αυτό, οι αγρότες ζητούν, μεταξύ άλλων, αφορολόγητο πετρέλαιο, γενναία επιδότηση στα εφόδια, πλαφόν στο ρεύμα και τιμές στα προϊόντα με βάση το κόστος παραγωγής, που να αφήνει ένα εισόδημα επιβίωσης για τους απασχολούμενος στον κλάδο. 

Όσον αφορά τη συνέχιση του αγώνα, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί συντονιστική επιτροπή με συμμετοχή εκπροσώπων από κάθε χωριό που θα συγκεντρώνεται κάθε μεσημέρι και για όσες μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη η κινητοποίηση στις 12.00 στο κόμβο, για να συζητάει και να ενημερώνει στη συνέχεια τους αγρότες στα χωριά τους, ενώ αύριο στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί νέα συνέλευση στο μπλόκο. Το Σάββατο στη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στον Παλαμά συνεδρίαση της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων, για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να συντονίσουν τον αγώνα τους.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search