Print this page

Αγροτική κινητοποίηση στην Καρδίτσα -στον κόμβο του Ε65 - με τρακτέρ - Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο - ΒΙΝΤΕΟ

December 08, 2022 590

 

Αγροτική κινητοποίηση στην Καρδίτσα

Αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απέκλεισαν τις εισόδους προς τον αυτοκινητόδρομο Ε-65, ήρθαν οι αγρότες του νομού Καρδίτσας, οι οποίοι παρέταξαν τα τρακτέρ σε παράπλευρη επαρχιακή οδό.

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης (8/12) οι αγρότες της Καρδίτσας, με τρακτέρ στον κόμβο του Ε-65, μετά την απόφαση που πάρθηκε την περασμένη εβδομάδα στον Παλαμά, από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) και από εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων

Στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση βρέθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία δεν επέτρεψε στους αγρότες να ανεβούν στο οδόστρωμα του Ε65 με τα τρακτέρ τους. Οι αγρότες, ανέβηκαν πεζή στο οδόστρωμα του Ε-65, όπου πραγματοποίησαν γενική συνέλευση και προγραμματισμό των επόμενων κινητοποιήσεων.

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Κώστας Τζέλλας, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στα προβλήματα του αγροτικού κλάδου, αλλά και στο διεκδικητικό πλαίσιο, ενώ όπως τονίστηκε, το Σάββατο στη 1 μμ, στον Παλαμά, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, για τον περαιτέρω συντονισμό των κινητοποιήσεων.

«Το υψηλό κόστος παραγωγής, με τις τιμές του πετρελαίου και του ρεύματος να βρίσκονται στα ύψη, η αύξηση τιμών σε αγροεφόδια, οι χαμηλές τιμές των προϊόντων, εξαϋλώνουν το αγροτικό εισόδημα», λένε οι αγρότες, ενώ «με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ από 1/1/2023 υπολογίζεται ότι θα χαθούν από τον νομό Καρδίτσας σε ετήσια βάση 14 με 20 εκατ. ευρώ». 

Στο πλαίσιο αυτό, οι αγρότες ζητούν, μεταξύ άλλων, αφορολόγητο πετρέλαιο, γενναία επιδότηση στα εφόδια, πλαφόν στο ρεύμα και τιμές στα προϊόντα με βάση το κόστος παραγωγής, που να αφήνει ένα εισόδημα επιβίωσης για τους απασχολούμενος στον κλάδο. 

Όσον αφορά τη συνέχιση του αγώνα, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί συντονιστική επιτροπή με συμμετοχή εκπροσώπων από κάθε χωριό που θα συγκεντρώνεται κάθε μεσημέρι και για όσες μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη η κινητοποίηση στις 12.00 στο κόμβο, για να συζητάει και να ενημερώνει στη συνέχεια τους αγρότες στα χωριά τους, ενώ αύριο στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί νέα συνέλευση στο μπλόκο. Το Σάββατο στη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στον Παλαμά συνεδρίαση της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων, για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να συντονίσουν τον αγώνα τους.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.