• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Όλοι τη Δευτέρα 12/12 στην παναττική συγκέντρωση των συνταξιουχικών οργανώσεων στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10:30 το πρωί

December 11, 2022 411

 

Κάλεσμα της ΕΡΓ.Α.Σ. και του Εκπαιδευτικού Ομίλου Συνταξιούχων

Όλοι τη Δευτέρα 12/12 στην παναττική συγκέντρωση των συνταξιουχικών οργανώσεων στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10:30 το πρωί

Η ΕΡΓΑΣ ΚΑΙ Ο Εκπ. Όμιλος Συνταξιούχων καλεί όλους τους συνταξιούχους στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που τσακίζει τους απόμαχους της δουλειάς κλέβοντας το μόχθο τους τόσων χρόνων.

Η ΕΡΓΑΣ και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Συνταξιούχων θα συγκεντρωθούν στην Κοραή και Σταδίου. Δημοσιεύουμε παρακάτω τη προκήρυξη της ΕΡΓΑΣ.

*****

ΕΡΓ.Α.Σ. – Εκπαιδευτικός Όμιλος Συνταξιούχων

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Με τις τελευταίες αποφάσεις η κυβέρνηση σιγά-σιγά ολοκληρώνει τις πιο άθλιες αντισυνταξιοδοτικές πολιτικές της που ξεκίνησαν με το νόμο Κατρούγκαλου επί ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζονται σήμερα με το Χατζηδάκη επί ΝΔ. Τη στιγμή που η κυβέρνηση κλέβει την περιουσία του ΜΤΠΥ, ανακοινώνει με τη βοήθεια των ξεπουλημένων ΜΜΕ ότι οι συνταξιούχοι θα πάρουν αυξήσεις της τάξης του 7,7%, φροντίζοντας βέβαια να κρύψει ότι όσοι βγήκαν στη σύνταξη πριν το Μάη του 2016 δεν πρόκειται να πάρουν ούτε ένα ευρώ αύξηση, όπως φρόντισε με τον πιο άθλιο αντεργατικό νόμο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο υπουργός εργασίας(!) Κατρούγκαλος με το κόλπο της προσωπικής διαφοράς.

Η κατάσταση για τις συντάξεις μας είναι απελπιστική. Δεν φτάνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία δεν πρόκειται να πάρει αύξηση για τα επόμενα τουλάχιστον δέκα χρόνια, αφού οι μνημονιακές δεσμεύσεις το απαγορεύουν, είναι και η πρωτοφανής αδιαφορία των ηγεσιών της ΑΔΕΔΥ και των μεγάλων ομοσπονδιών του Δημοσίου (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ κλπ) που αντί να ενώσουν τη φωνή τους με τους συνταξιούχους, σφυρίζουν αδιάφορα και γυρίζουν την πλάτη στις κινητοποιήσεις. Θέλουμε να δηλώσουμε προς τους συναδέλφους μας που βρίσκονται ακόμα στην εργασία ότι αυτή η στάση των ηγεσιών είναι καταστροφική και για μας που είμαστε στη σύνταξη αλλά και για όλους τους εργαζόμενους στο ΔημόσιοΣε όλα αυτά οι συνταξιούχοι απαντούν παραμένοντας στον δρόμο του αγώνα. Με το σημερινό συλλαλητήριο, στην πλατεία Κλαυθμώνος και περιφερειακά συλλαλητήρια την ερχόμενη βδομάδα σε όλη τη χώρα, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας:

  • Άμεση καταβολή των πληρωμένων Δώρων των συνταξιούχων. Ενσωμάτωση της «προσωπικής διαφοράς» στις συντάξιμες αποδοχές.
  • Να δοθεί αύξηση -μετά από 13 χρόνια- σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές. Αύξηση της εθνικής σύνταξης στα 650 ευρώ, από 360 και 384 ευρώ που είναι σήμερα.
  • Άμεση καταβολή αναδρομικών, επικουρικών και Δώρων του 11μηνου για το 2015 σε όλους τους συνταξιούχους. Να σταματήσει κάθε ιδιωτικοποίηση στο δημόσιο σύστημα Υγείας, με άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού
  • Να προσληφθεί προσωπικό στον ΕΦΚΑ, να εκκαθαριστεί και να αποδοθεί στους δικαιούχους το συνολικό ποσό των συντάξεών τους – κύριας, παράλληλης, διαδοχικής, εφάπαξ, επικουρικής
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search