• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Έρχεται χειμώνας βαρύς - Του Μιχάλη Τσιριγώτη

December 12, 2022 571

Έρχεται χειμώνας βαρύς

 

Όμως του αφέντη η αρμάδα,

φυλάει μπούκα ορθή

το λείψανο σου Ελλάδα

μην πάει κι αναστηθεί

(Κ.Βαρναλης, Οργή λαού)

Η χώρα κι ο λαός μας βρίσκονται στις Συμπληγάδες Πέτρες με την "επιλεκτική χρεοκοπία" από τη μια και την "μεταμνημονιακή εποπτεία" από την άλλη. Το κρατικό χρέος βρίσκεται στα 394,8 δις € (217 του ΑΕΠ) και θα χρειαστούν πάνω από 12 χρόνια για να ξεχρεώσει (χωρίς να υπολογίζουμε τα τοκοχρεολύσια). Το φούσκωμα των δημοσιονομικών εσόδων, για το οποίο υπερηφανεύονται οι Μητσοτάκης-Σταϊκούρας, οφείλεται στο πάγωμα μισθών και συντάξεων, κατάργηση των απεργιών, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, διατήρηση ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ, κόκκινα δάνεια, κλπ. Ταυτόχρονα, η παραγωγική βάση της χώρας διαλύεται (αγροτική οικονομία, μεταποίηση, βιομηχανία) και ο αγροτικός κόσμος βλέπει με τρόμο να έρχεται ο "στρατηγός χειμώνας".

Την ίδια στιγμή συμπληρώνονται δέκα μήνες πολέμου στην Ουκρανία με τις βαριές συνέπειες του να συσσωρεύονται σε όλες τις πλευρές των αντιπαρατιθέμενων δυνάμεων. Οι πιέσεις στη διεθνή -και περισσότερο στην Ευρωπαϊκή οικονομία- αυξάνονται. Μεγαλώνουν όλες οι διακρατικές και ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις. Στο προσκήνιο εμφανίζονται νέα επεισόδια που δείχνουν τους κινδύνους που εγκυμονεί η παράταση και η όξυνση της πολεμικής σύγκρουσης. Το φιλειρηνικό κίνημα απαιτεί να φύγουν όλοι οι στρατοί από την Ουκρανία και η χώρα μας να βγει έξω από τα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα.

Στο εσωτερικό μέτωπο τα κυρίαρχα κόμματα συμπολίτευσης και ψόφιας αντιπολίτευσης εναποθέτουν τις ελπίδες του λαού στις κάλπες, λες και ένα χαρτί με μαγικό τρόπο θα μπορούσε να αντιστρέψει την κατάσταση. Η ελπίδα είναι αλλού! Στους οργανωμένους και αποφασιστικούς αγώνες λαού και νεολαίας που συκοφαντούνται και διαστρεβλώνονται ακόμα και με τη βοήθεια των συνδικαλιστικών παχυδερμων σε ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ. Στο νησί μας ο πολυθρύλητος τουρισμός έδωσε ήδη τη θέση του στο άλλο πρόσωπο του χειμώνα των επιδομάτων, της ελιάς και των εγκαταλελειμμένων χωραφιών. Από δίπλα μια νεολαία που, όταν δεν κοιτάζει ένα σκοτεινό μέλλον, αναζητάει πού να βρει εργασία ανάλογη του πτυχίου της.

Στο μεταξύ το σκάνδαλο Καϊλή αποδείχνει περίτρανα ότι το τρίγωνο της αμαρτίας (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) είναι καρπερό και τέτοια επεισόδια θα δούμε μέχρι τις εκλογές πολλά.

Τι μέλλει γενέσθαι; Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να δούμε τον χρόνο πετρωμένα και ακίνητα. Να κάνουμε ένα βήμα εμπρός!

Μιχάλης Τσιριγώτης-υπάλληλος Κέρκυρας

Μέλος του Μ-Λ ΚΚΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search