• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Προκλητικές φοροαπαλλαγές στο εφοπλιστικό κεφάλαιο

December 14, 2022 462

 

Με τη νέα “συμφωνία κυρίων” μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων του αδηφάγου εφοπλιστικού κεφαλαίου, η Δεξιά απογειώνει την πολιτική της παντοειδούς και αφειδώλευτης στήριξης (και) προς τους εν λόγω γνωστούς και μη εξαιρετέους “εθνικούς ευεργέτες”, προχωρώντας σε νέα γαλαντόμα μείωση κατά 50% των συντελεστών φορολόγησης των μερισμάτων των πλοιοκτητριών εταιρειών (από 10% σε 5%). Το σχετικό άρθρο (που περιλαμβάνεται στο νεότευκτο νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου οικονομικών) προβλέπει επίσης την “αύξηση” της εθελοντικής φορολογίας των εφοπλιστών κατά 20 εκ ευρώ τον χρόνο, από 40 σε 60 εκ ευρώ, γι’ αυτό και διαφημίζεται θρασύτατα από τους “αρίστους” της ΝΔ σε μια διαστροφή της κοινής λογικής ως δήθεν φιλολαϊκό.

Ωστόσο, και αυτή η χυδαία κακοστημένη κυβερνητική επιχείρηση εξαπάτησης του ελληνικού λαού κονιορτοποιείται από τα στοιχεία, που οι ίδιοι δίνουν με τη γνωστή περίσσεια αυτοθαυμασμού, σύμφωνα με τα οποία η αξία του ελληνόκτητου στόλου υπολογίζεται σε πάνω από 16 δισ. ευρώ. Τα ψίχουλα της λεγόμενης “εθελοντικής φορολογίας” (η συγκυβέρνηση Βενιζέλου-Σαμαρά προσδιόρισε το εφοπλιστικό “πουρμπουάρ” σε 140 εκ ευρώ τον χρόνο, η “πρώτη φορά αριστερά” του Τσίπρα σε 40 εκ και η ΝΔ πανηγυρίζει για τα 60 εκ) δεν αποτελούν παρά σταγόνα στον ωκεανό των αμύθητων κερδών και προνομίων που απολαμβάνει διαχρονικά από όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις η εν λόγω “ευαγής” κάστα. Σταχυολογούμε τις πάνω από 50 φοροαπαλλαγές και διευκολύνσεις, το αφορολόγητο πετρέλαιο, αλλά και την πρόσφατη αναστολή των χρεών ως το 2025. Να θυμίσουμε επίσης τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που απλόχερα μοίρασε η ΝΔ του Μητσοτάκη στους εφοπλιστές με πρόσχημα την πανδημία.

Κατά τα λοιπά, κάνοντας την αγουρίδα μέλι, η Δεξιά καμώνεται πως δήθεν συμμορφώνεται με την επίμαχη δικαστική απόφαση (την οποία όλο το προηγούμενο διάστημα επιχείρησε με κάθε τρόπο να προσβάλει) καταβολής των δεδουλευμένων στους απολυμένους των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, καθώς στο πολυνομοσχέδιο υπάρχει “πρόνοια” για την καταβολή από το δημόσιο προς την ειδική διαχείριση ποσού για την αποπληρωμή…έναντι των συνολικών οφειλών προς τους πολύπαθους εργαζομένους, τακτική που παραπέμπει στον αντίστοιχο εμπαιγμό της ΝΔ με τα αναδρομικά των συνταξιούχων…

Ωστόσο, οι χριστουγεννιάτικοι μποναμάδες προς τους πάσης φύσεως “ευαγείς επενδυτές” δεν σταματούν εδώ. Σύμφωνα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου παρατείνεται η αναστολή της καταβολής του ποσοστού 5% επί των νοσηλίων τους στο δημόσιο για τις ιδιωτικές μονάδες
αιμοκάθαρσης. Σε περίπτωση που το ποσό αυτό έχει ήδη καταβληθεί, θα συμψηφίζεται αυτόματα με τυχόν οφειλές τους προς το δημόσιο. Όσον αφορά τις εταιρείες real estate, αναστέλλεται ο φόρος προστιθέμενης αξίας για τις κατασκευές από το 2006 και μετά, προς τέρψη του κατασκευαστή που επενδύει στο ακίνητο. Χαράς ευαγγέλια και για τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με την αγοραπωλησία ακινήτων, καθώς και εδώ παρατείνεται η αναστολή για την καταβολή φόρου 15% της υπεραξίας από μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search