• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Λαμόγια… γενικώς, σ’ ένα σάπιο σύστημα

December 16, 2022 545

«Είναι σοβαρή υπόθεση, το πληροφορήθηκα όσο ήμουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά δεν έχω πλήρη εικόνα. Θα το μελετήσω και θα σας απαντήσω…», είπε ο Μητσοτάκης, όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση Σπυράκη, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Το πήρε το μήνυμα η Σπυράκη και έσπευσε να… εισηγηθεί την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας από τη ΝΔ, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Εξυπνη κίνηση, άκρως επικοινωνιακή. Η Σπυράκη το ξέρει το «άθλημα», γι’ αυτό και δεν κρύφτηκε αλλά πήρε σβάρνα τα ραδιοκάναλα δίνοντας εξηγήσεις με σιγουριά στο ύφος. Και με τη βεβαιότητα ότι τα υπόλοι ΑΡΔάκια θα της φερθούν με στοργή και όχι όπως στην Καϊλή. Ματαίως εκτιμούμε.

Με την ευκαιρία, να πούμε ότι η Σπυράκη είναι ερευνώμενη από την OLAF (ευρωπαϊκή υπηρεσία για την καταπολέμηση της απάτης) μαζί με την Καϊλή. Η υπόθεση είναι άσχετη με το Qatargate. Η Καϊλή είναι κατηγορούμενη για το Qatargate και ταυτόχρονα ερευνώμενη για λαμογιά, μαζί με τη Σπυράκη.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Εισαγγελέας της ΕΕ ζήτησε την άρση της ασυλίας της Καϊλή και της Σπυράκη, επειδή «βάσει ερευνητικής έκθεσης που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχει υπόνοια απάτης επιζήμιας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης και ειδικότερα όσον αφορά τις αμοιβές των Διαπιστευμένων Κοινοβουλευτικών Βοηθών».

Η Σπυράκη παραδέχτηκε ότι πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός της πήρε το επίδομα παρουσίας στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, περίπου 21.000 ευρώ, όπως είπε, ενώ δεν βρισκόταν στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο. Η ίδια είπε ότι του είχε δώσει… άτυπη άδεια, επειδή «αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από τον χώρο συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»! Αλήθεια, πώς του έδωσε άδεια και τον άφησε να παίρνει τα φράγκα από το Ευρωκοινοβούλιο; Ξέχασε να το δηλώσει; Και το θυμήθηκε αμέσως μόλις την έκανε τσακωτή η OLAF; Ξέρετε πώς το λέμε αυτό στα απλά ελληνικά: λαμογιά.

Τι δεν μας είπε η Σπυράκη; Ποιος είναι ο κοινοβουλευτικός βοηθός της; Δεν έχει ονοματεπώνυμο; Για ποιο λόγο είναι πρώην; Παραιτήθηκε ή τον απέπεμψε η ίδια; Αν ισχύει το τελευταίο, για ποιο λόγο τον απέπεμψε; Ποιο χρονικό διάστημα ήταν κοινοβουλευτικός βοηθός της αυτός που έκανε τη λαμογιά; Πόσο καιρό απουσίασε από τα καθήκοντά του στο Ευρωκοινοβούλιο; Ποιο ήταν το σοβαρό προσωπικό πρόβλημα που αντιμετώπισε; Γιατί του έδωσε άδεια η ίδια (από τη σημαία, όπως λένε στο στρατό) και δεν ζητήθηκε νόμιμη άδεια από το Ευρωκοινοβούλιο;

Από την ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβούλιου βλέπουμε μόνο ποιοι είναι σήμερα οι κοινοβουλευτικοί βοηθοί της Σπυράκη, αυτοί που πληρώνονται απευθείας από το Ευρωκοινοβούλιο και αυτοί που εργάζονται (ή «εργάζονται») στο γραφείο της στην Αθήνα και πληρώνονται από την ίδια, μέσω ειδικού ποσού για δαπάνες γραφείου, που εισπράττει από το Ευρωκοινοβούλιο. Δεν μπορούμε να δούμε ποιοι υπήρξαν κοινοβουλευτικοί βοηθοί της στο παρελθόν.

Στο Διαδίκτυο, βέβαια, κυκλοφορεί το όνομα γιου πρώην βουλευτή της ΝΔ και νυν επικεφαλής «ανεξάρτητης Αρχής», ο οποίος στα νιάτα του είχε πρωταγωνιστήσει σε σκάνδαλο με γνωστή μοντέλα-πορνοστάρ, με την οποία αφού διασκέδασαν σε σκυλάδικο (απ’ αυτά που τα λένε «πίστες»), πήγαν στις 4:30 τα χαράματα στο Πολεμικό Μουσείο, όπου υπηρετούσε τη θητεία του (!!!), πέρασαν από το σκοπό της πύλης, που ζήτησε και αυτόγραφο από τη μοντέλα-πορνοστάρ, και πήγαν στο θάλαμο όπου ξύπνησαν τους άλλους ναύτες, για να τους δείξει ο γόνος του πολιτικού πόσο μάγκας είναι και τι «μωρά» κυκλοφοράει. 

Οποιος ήξερε το δόγμα «party μωρή άρρωστη» των παιδιών της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ασφαλώς δεν εξεπλάγη από τη συμπεριφορά του πολιτικού γόνου. Το να φωτογραφίζεσαι με τη μοντέλα-πορνοστάρ σε αηδιαστικές σεξιστικές στάσεις είναι διαβατήριο καταξίωσης γι’ αυτά τα… καλόπαιδα που στη συνέχεια φτιάχνουν τις καριέρες τους και μοστράρουν ως… ευτυχισμένοι οικογενειάρχες. Πνεύμα και ηθική (με τον ανεπανάληπτο τρόπο που το έλεγε ο Αυλωνίτης).

Στη συνέχεια, ο εν λόγω φέρελπις νέος πήγε στις Βρυξέλλες (αμ’ πού θα πήγαινε, στο Κακοσάλεσι;), μπήκε στην επικοινωνιακή ομάδα του Γιούνκερ (βοήθησε και ο Κυρανάκης, έγραφαν τα ρεπορτάζ δεξιών φυλλάδων εκείνη την εποχή) και το 2014 έγινε βοηθός της νεοεκλεγείσας στο Ευρωκοινοβούλιο Σπυράκη. Eφτιαξε και δικιά του εταιρία διαφήμισης, ενώ του άρεσε να πετάγεται στην Αγγλία και να παίζει πόλο (το γνωστό άθλημα με τα άλογα, που παίζει η βρετανική αριστοκρατία και μπουρζουαζία). Οσο για τη δίκη που αντιμετώπιζε παρέα με τη μοντέλα-πορνοστάρ, πήγαινε από αναβολή σε αναβολή (το πρώην… καυτό ζεύγος ουδέποτε εμφανίστηκε στο ακροατήριο) και μάλλον οδηγήθηκε σε παραγραφή.

Το γεγονός ότι ο πρωταγωνιστής του «ροζ σκανδάλου» με τη μοντέλα-πορνοστάρ έγινε συνεργάτης της Σπυράκη είναι αδιαμφισβήτητο. Εκείνο που δεν ξέρουμε και γι’ αυτό δεν γράφουμε το όνομά του, είναι αν είναι αυτός που εισέπραττε το μισθό χωρίς να πατάει τα πόδια του στο Ευρωκοινοβούλιο. Για εμάς είναι πέραν κάθε αμφιβολίας, επίσης, ότι η Σπυράκη ήξερε και συνέπραξε στη λαμογιά. Το ποιος έπαιρνε τα λεφτά δεν μπορεί να αποδειχτεί παρά μόνο απ’ αυτούς τους δύο και δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία.

Αν το ποσό είναι 21.000 ευρώ, που λέει η Σπυράκη, είναι μικρό για τα δικά τους δεδομένα. Μην ξεχνάτε, όμως, ότι αυτοί οι τύποι δε δίνουν ούτε τον πυρετό τους, δεν αφήνουν δεκάρα να πέσει κάτω, μαζεύουν ό,τι μπορεί να μαζέψουν. Και κυρίως μην ξεχνάτε ότι ένας νέος ή μια νέα εργαζόμενη στη χώρα μας θέλει τρία χρόνια για να πάρει αυτά τα λεφτά, εργαζόμενη/ος σκληρά στο μεροκάματο.

Η Σπυράκη είχε ανακοινωθεί από τον Κούλη ως υποψήφια της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης. Το… σκανδαλάκι δεν κάνει ζημιά μόνο στην ίδια αλλά και στη ΝΔ. Εκεί που ο Μητσοτάκης προσπαθούσε να αποτινάξει από πάνω του τον… δούρειο ίππο Εύα, σκάει και το σκάνδαλο Σπυράκη. Είναι προφανές ότι βγάζει καπνούς από τ’ αυτιά με την Σπυράκη. Γι’ αυτό και χαρακτήρισε την υπόθεση «σοβαρή».

Η Σπυράκη, βέβαια, το παίζει άνετη και ωραία. Δηλώνει ότι «τα χρήματα τα έχει πάρει ο πρώην βοηθός μου, ο ίδιος μπορεί να αποδείξει τα της παρουσίας του. Δεν έχω κανενός είδους συναλλαγή με τον συνεργάτη μου, δεν έχω καμία οικονομική εκκρεμότητα με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο». Παρουσιάζει την όλη υπόθεση σαν… υπόθεση ρουτίνας, ισχυριζόμενη ότι «έχουμε συχνά τέτοιου είδους ανακοινώσεις και  πολύ συχνά η πρόταση για άρση ασυλίας απορρίπτεται». Και καταλήγει με την κορόνα: «Εγώ ωστόσο δεν επικαλούμαι την ασυλία, θέλω να ξεδιαλύνει και να ξεκαθαρίσει η υπόθεση».

Δεν νομίζουμε ότι θα της κάνει τη χάρη η ηγεσία του Ευρωκοινοβούλιου, ειδικά στις σημερινές συνθήκες. Μάλλον θα πάει by the book. Ο Κανονισμός προβλέπει μια διαδικασία που τραβάει σε χρόνο (θυμηθείτε και την υπόθεση του Λαγού). Το αίτημα πρέπει να ανακοινωθεί στην Ολομέλεια, να εγκριθεί η παραπομπή του στην αρμόδια Επιτροπή, να πάρει σειρά στην Επιτροπή, να συζητηθεί, να ληφθεί απόφαση-εισήγηση και να επιστρέψει στην Ολομέλεια που θα πάρει την τελική απόφαση. Ενα δίμηνο μέσα στο νερό. Μπορεί και παραπάνω.

Και το ερώτημα είναι: θα προκάμει η Σπυράκη τις εκλογές; Κι αν προκάμει, θα τη βάλει ο Μητσοτάκης στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, στρώνοντας βούτυρο στο ψωμί του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν νομίζουμε. Η Σπυράκη είναι τελειωμένη υπόθεση για τη ΝΔ. Τουλάχιστον στον ορατό πολιτικό ορίζοντα.

Ολα αυτά, σκάνδαλα και σκανδαλάκια, λαμογιές γενικώς, είναι συμπτώματα ενός παρακμιακού συστήματος, ενός συστήματος που σαπίζει. Η πολιτική του ελίτ, αυτή που διεκπεραιώνει τις εντολές της κεφαλαιοκρατίας, είναι βουτηγμένη στη σαπίλα και τη διαφθορά. Σ’ αυτούς που μας κουνάνε το δάχτυλο, λέγοντάς μας ότι είναι… λαϊκισμός να τα ισοπεδώνουμε όλα, ότι… δεν είναι όλοι ίδιοι, ότι υπάρχουν μόνο… ελάχιστοι επίορκοι και τα παρόμοια, θα απαντήσουμε με ένα απλό ερώτημα: πόσες φορές μας έχουν ξαναπεί τα ίδια; Εχουν χάσει τον αριθμό (κι εμείς επίσης).

Τα σκάνδαλα δεν είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Είναι ο κανόνας που εμφανίζεται ως εξαίρεση. Θα ξαναθυμίσουμε το δόγμα Τζέκου: «ντοπαρισμένος είναι μόνο αυτός που πιάνεται»! Αυτό θέλουν να μας πουν για τους πολιτικούς τους τα αστικά κόμματα εξουσίας (και όχι μόνο);

ΥΓ. Σ’ αυτούς που μας λένε να μην ασχολούμαστε με τα σκάνδαλα, αλλά να βλέπουμε τη… μεγάλη εικόνα και να κάνουμε… πολιτική συζήτηση, απαντάμε: ψάξτε αλλού για ηλίθιους. Η ενασχόληση με τα σκάνδαλά σας είναι πολιτική συζήτηση (έτσι όπως την κάνουμε εμείς). Θ’ ασχολούμαστε και με τα σκάνδαλά σας, για ν’ αποδείξουμε πόσο σάπια είναι η πολιτική σας και το σύστημα που αυτή υπηρετεί.

ΠΗΓΗ: eksegersi.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search