• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Food Pass… «καπαμά»: Ο «Μέσι της πολιτικής» μίλησε (πάλι) για «αριστερούς του χαβιαριού»

December 21, 2022 460

Θα πάτε μια «βόλτα» στο σούπερ μάρκετ με Food Pass, αρχι-«άριστε» πρωθυπουργέ; Έχουμε την απορία εάν θα σας ζητάνε «7 σέλφι», όπως έκαναν - παλιότερα- με τον υπουργό Αναπτύξεως, σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου.

 
Σήμερα, στο υπουργικό συμβούλιο, προσπαθώντας απεγνωσμένα να υπερασπίσει το Food Pass, επανήλθε σε αυτές τις «άριστες» εξυπνάδες κι έκανε λόγο για «αριστερούς του χαβιαριού» (πάλι) και «φιλελεύθερους πολυτελείας», οι οποίοι ασκούν κριτική  στο μέτρο της κυβερνήσεως. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να πει ότι «δεν γίνεται να θεωρείται επιδοματική μία πολιτική που αφορά το 85% των οικογενειών»«Είμαστε λαϊκή παράταξη. Είμαστε παράταξη και της δημόσιας και της ατομικής προκοπής. Είμαστε δηλαδή μία παράταξη αληθινά προοδευτική», ισχυρίστηκε για να προσθέσει: 

«Η μιζέρια δεν αλλάζει με επιδόματα της τελευταίας στιγμής, με επιδόματα που δίνονται λίγο πριν τις εκλογές. Η ψήφος, ειδικά η ψήφος των περήφανων συνταξιούχων, δεν εξαγοράζεται με κουτσουρεμένα αντίδωρα»

 

Και να σας τα πούμε κι αλλιώς αρχι-«άριστε» πρωθυπουργέ: Έχετε καταρτίσει έναν Πλήρη Οδηγό (εξ)Αγοράς (ψηφοφόρων) και τώρα μιλάτε για «αριστερούς του χαβιαριού» που δεν αντιλαμβάνονται την προσφορά σας (λες και τα χρήματα είναι από τα κτήματα κάποιου μπάρμπα σας). Εσείς και η «λαϊκή παράταξη» σας, άλλωστε, ψήφισε μνημόνια με «αριστερούς του χαβιαριού» και «φιλελεύθερους πολυτελείας». Μην τα ξεχνάμε αυτά.

Για να πούμε την αλήθεια, βέβαια, εσείς (ως πολιτικό κεφάλαιο της χώρας, βεβαίως) έχετε αποδείξει πόσο έχετε «συνομιλία με την κοινωνία». Εσείς δεν είστε που εξηγούσατε πριν δύο χρόνια, πόσο δύσκολο είναι να πάρετε αποφάσεις «γνωρίζοντας ότι υπάρχει οικονομικός πόνος, γνωρίζοντας ότι υπάρχει ανασφάλεια, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι εξαρτημένοι από το μισθό τους»;
 

Το αναφέρουμε ξανά διότι ο κύριος Μητσοτάκης (ο «Μωυσής», ο «Μέσι της πολιτικής») ζει στον κόσμο της αμετροέπειας και της… υπερ-«αριστείας» και αδυνατεί να το αντιληφθεί: Αξιότιμε, κύριε πρωθυπουργέ, χωρίς να θέλουμε να σας σοκάρουμε, σας (ξανα)ενημερώνουμε ότι αυτό που γνωρίζετε («ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι εξαρτημένοι από το μισθό τους») δεν αφορά κάποια μειοψηφία. Η συντριπτική πλειοψηφία ΖΕΙ από το μισθό που λαμβάνει (αν έχει δουλειά).

Και κάτι ακόμα που θα το υπενθυμίζουμε, μονότονα, διότι συμπυκνώνει την πολιτική και ιδεολογική αντίληψη του Μητσοτάκη και της «λαϊκής παράταξης» του, η οποία – κατά τη γνώμη του, όπως είπε σήμερα – είναι μια «παράταξη αληθινά προοδευτική»:

«Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση, όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν τελικά την ίδια τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα».

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search