• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Κινητοποιήσεις & αγωνιστικά κάλαντα εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο Υπ. Εργασίας

December 28, 2022 440

 

 

Αγωνιστικά κάλαντα «έψαλλαν» σήμερα στα υπουργεία Εργασίας και Ενέργειας οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, με την συμμετοχή του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, στο πλαίσιο πολύμορφων δράσεων που έχει αποφασίσει για αυτές τις μέρες το σωματείο τους με αίτημα την διαφύλαξη των θέσεων εργασίας και την επαναλειτουργία του εργοστασίου με κρατικό έλεγχο. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με εκπρόσωπο του υπ. Εργασίας για μεταφορά των αιτημάτων τους.

 

Στη συνέχεια, για τη μία το μεσημέρι είχε προγραμματιστεί αντίστοιχη παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών.

Από σήμερα ξεκινά ο νέος γύρος δυναμικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που θα κορυφωθεί στις 28 Ιανουαρίου με νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στην Αθήνα και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Το παρών στις σημερινές δράσεις των εργαζομένων έδωσε ο βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, που δήλωσε τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Οι προγραμματισμένες δράσεις και κινητοποιήσεις του σωματείου το επόμενο διάστημα έχουν αποφασισθεί ως εξής:

  • Την Τρίτη 10/1 στις 11.00 π.μ. στον κινηματογράφο «Ιλιον» του οικισμού ΛΑΡΚΟ θα γίνει γενική συνέλευση.
  • Την Κυριακή 15/1 στις 10.00 π.μ. στον κινηματογράφο «Ιλιον» του οικισμού θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη σωματείων, Ε.Κ., Ομοσπονδιών, μαζικών φορέων, κομμάτων και δήμων.
  • Την Παρασκευή 20/1 στις 10.00 π.μ. με τετράωρη στάση θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στη διασταύρωση του Μαρτίνου.
  • Το Σάββατο 28/1 στις 10.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία, συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

ΛΑΡΚΟ. Ο αγώνας συνεχίζεται

Πέντε (5) μήνες μετά από την άρον-άρον παύση λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και την ομαδική απόλυση μας, ο αναμενόμενος «θησαυρός» που θα έβρισκε η Κυβέρνηση αποδειχθεί «άνθρακας».

Οι δεσμευτικές προσφορές στους εγκληματικούς διαγωνισμούς εκποίησης έχουν ανοίξει εδώ και 2 μήνες και από τι όλα δείχνουν η διαδικασία έχει «κολλήσει» στον καυγά των υποψήφιων επενδυτών. Παράλληλα από την πλευρά της κυβέρνησης επικρατεί «σιγή ιχθύος», δεν έχει προσδιοριστεί για το τι ενέργειες θα γίνουν έτσι ώστε η ΛΑΡΚΟ να ξαναμπεί σε επαναλειτουργία σε μία περίοδο που οι τιμές του νικελίου είναι σταθεροποιημένες κοντά στις 30.000 ευρώ ανά τόνο.

Η σιωπή της αποτελεί την φωναχτή απάντηση που δίνουν οι ρεαλιστικές θέσεις των εργαζομένων οι οποίες διασφαλίζουν την ενιαία λειτουργία, τον εκσυγχρονισμό της, την ανάπτυξη της, τις θέσεις εργασίας ( μάλιστα ανοίγουν νέες), τα δικαιώματα, το δημόσιο συμφέρον με εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση στα κρατικά ταμεία.

Τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ με ψυχραιμία, επιχειρήματα, στοιχεία και σοβαρότητα επιδιώκουμε έναν ουσιαστικό διάλογο με την Κυβέρνηση για την επίλυση των προβλημάτων. Όμως δεν μπορούμε να κάτσουμε με «σταυρωμένα χέρια» και να περιμένουμε πότε θα μας καλέσουν, καλλιεργώντας αυταπάτες για το τι θα μας πουν.

Σε αυτή τη βάση, παίρνοντας υπόψη τη δέσμευση που έχουν πάρει οι Υπουργοί κύριοι Σταϊκούρας και Σκρέκας για συνάντηση με τα σωματεία μας (έχει περάσει το χρονοδιάγραμμα που μας είχαν δεσμευτεί), από τις 11-12-2022 έχει σταλθεί επιστολή με τα αιτήματά μας και τα επιχειρήματα που τα συνοδεύουν (διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή στην ιστοσελίδα μας www.openlarco.com).

Είναι αλήθεια, μας έχουν σακατέψει οικονομικά, είναι μεγάλη η ψυχολογική πίεση που βιώνουμε καθημερινά βλέποντας το εργοστάσιο που έχουν επενδύσει τη ζωή μας σταματημένο. Είναι αλήθεια ότι μας ήθελαν έξω από τη ΛΑΡΚΟ και από τα σπίτια του οικισμού από το πρώτο εξάμηνο που ξεκίνησε η Ειδική Διαχείριση. Επίσης όμως είναι αλήθεια ότι με το αγώνα μας τους αποδείξαμε ότι εμείς είμαστε οι «σπιτικονοικοκύρηδες» και αυτοί με τους επενδυτές που φέρνουν, οι απρόσκλητοι «επισκέπτες». Πέρασαν σχεδόν 36 μήνες, έχουμε απολυθεί ομαδικά και κόντρα σε αποφάσεις είμαστε μέσα στη δουλειά και στα σπίτια. Είναι αλήθεια ότι ποντάρουν στην εξαθλίωση μας, στη διάσπαση μας, στην απογοήτευση και την εγκατάλειψη του αγώνα. Όμως επίσης είναι αλήθεια ότι είμαστε ζωντανοί, ακούραστοι, όρθιοι, έχουμε μαζί μας χιλιάδες εργαζόμενους να μας συμπαραστέκονται και συνεχίζουμε να διεκδικούμε ότι μας ανήκει μέχρι το τέλος.

Η Κυβέρνηση με τους επενδυτές «ποντάρουν» στις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Μας «ζυγίζουν» καθημερινά έτσι ώστε στην πρώτη ευκαιρία θα επιχειρήσουν να μας «πιάσουν στον ύπνο». Τα προεκλογικά «θα και εφόσον» είναι για ψηφοθηρική κατανάλωση, όλοι όσοι τάζουν είναι σήμερα στην κυβέρνηση ή έχουν κυβερνήσει σε αυτό τον τόπο. Προβλήματα μας δημιούργησαν, δεν έλυσαν κανένα. Με βάση τη τελευταία τροπολογία 31 Γενάρη 2023 όλοι πηγαίνουμε στο ταμείο ανεργίας. Τα προγράμματα που μας έχουν ετοιμάσει, αν ήταν καλά, είμαστε σίγουροι ότι θα τα κρατούσαν για τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους.

Στον δρόμο που έχουμε χαράξει εδώ και 36 μήνες συνεχίζουμε. Ζεσταίνουμε τις μηχανές του αγώνα. 3 χρόνια μετά την έναρξη του εγκλήματος το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι έξω από τη ΛΑΡΚΟ και από τα σπίτια μας δεν πρόκειται να βγούμε. Η ΛΑΡΚΟ είτε το θέλουν είτε όχι, θα επαναλειτουργήσει, θα πάρουμε σύνταξη από αυτή, θα μας καταβληθεί ο μόχθος που έχουμε δουλέψει και μας ανήκει.

Σε αυτή την βάση και εφόσον δεν υπάρχει ανταπόκριση από την Κυβέρνηση:

  • Την Τετάρτη 28/12/2022 στις 10.00 πμ θα πραγματοποιήσουμε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΝ. Στις 11.30 πμ θα πραγματοποιήσουμε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας. Στις 13.00 μ.μ θα πραγματοποιήσουμε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών.

Για τις παραστάσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 28/12, λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 8:00 το πρωί από την πύλη του εργοστασίου της Λάρυμνας. Στα υπουργεία θα ακουστούν και τα ανάλογα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα που έχουν φτιαχτεί από τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ για την κυβέρνηση.

  • Την Τρίτη 10/1/2023 στις 11.00 π.μ. στον Κινηματογράφο Ίλιον του οικισμού ΛΑΡΚΟ θα πραγματοποιήσουμε Γ.Σ.

  • Την Κυριακή 15/1/2023 στις 10.00 π.μ. στον Κινηματογράφο Ίλιον του οικισμού ΛΑΡΚΟ θα πραγματοποιήσουμε σύσκεψη Σωματείων, Ε.Κ., Ομοσπονδιών, μαζικών φορέων, κομμάτων και τοπικής Διοίκησης.

  • Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023 στις 10.00 πμ με τετράωρη στάση θα πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στη διασταύρωση του Μαρτίνου.

  • Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 στις 10:30 το πρωί με 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουμε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search