• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο υποβάθμισης του Σχολείου κόντρα στην εκπαιδευτική κοινότητα

June 11, 2020 233

 

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο με τίτλο «αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις», το οποίο επιφέρει σημαντικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στην εκπαιδετυική κοινότητα, που απάντησε με διαδοχικές κινητοποιήσεις και ψηφίσματα. Στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 158 βουλευτές της ΝΔ και κατά 124 βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Ανάμεσα στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου προβλέπεται η επαναφορά της διαγωγής στους τίτλους σπουδών, η εφαρμογή Τράπεζας Θεμάτων, η Κοινωνιολογία αντικαθίσταται από το μάθημα των Λατινικών και αυξάνονται τα εξεταζόμενα μαθήματα στη Β’ και τη Γ΄ Λυκείου. Στο Γυμνάσιο αυξάνονται τα εξετάζομενα μαθήματα από 4 που είναι σήμερα σε 7, ενώ για την προαγωγή από τη μια τάξη στην άλλη θα απαιτείται ο βαθμός 10 σε κάθε μάθημα ή 13 στο μέσο όρο μέχρι 4 μαθήματα κάτω από τη βάση.

Η συζήτηση ξεκίνησε μόλις την 1η Ιουνίου, με σοβαρές καταγγελίες για την απουσία διαλόγου με τους άμεσα εμπλεκόμενους.

Σημειώνεται πως μετά τις έντονες αντιδράσεις των προηγούμενων εβδομάδων, ανακοίνωσε πως δε θα γίνονται εισαγωγικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των πρότυπων σχολείων από το Γυμνάσιο στο Λύκειο αλλά μόνο στην εισαγωγική βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή μόνο από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.Ακόμη, δεν αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις του Δημοτικού από 22 σε 24 (μαζί με την προσαύξηση του 10% σε 26), όπως αρχικά είχε εισηγηθεί το υπουργείο Παιδείας, ενώ η διάταξη για τον ηλικιακό «κόφτη» στα ΕΠΑΛ αναβάλλεται για όταν θα φέρουν νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση.

Τα παραπάνω, ωστόσο, δεν εμπόδισαν την υπουργό να δηλώσει σε συνέντευξή της πως «σε βασικά σημεία του νομοσχεδίου δεν πιστεύω ότι υπάρχουν αντιρρήσεις, δεν έχω ακούσει αντιρρήσεις», επιμένοντας να υποστηρίζει πως οι περισσότερες αντιδράσεις εστιάζουν στην αξιολόγηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τις περίμενε.

Επιπλέον, η υπουργός επέμεινε και για την Τράπεζα Θεμάτων, χαρακτηρίζοντάς την «βασικό εργαλείο» για την αξιολόγηση των μαθητών.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή της η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ κατήγγειλε την τροπολογία για τις κάμερες, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι αποτέλεσμα είναι «εκμετάλλευση των προσωπικών δεδομένων των εκπαιδευτικών για προώθηση διαφημίσεων από ιδιωτικές εταιρίες και σε διαρροή των δεδομένων τους στο διαδίκτυο, που θα έπρεπε να απαγορεύονται ρητώς και με νόμο από το ΥΠΑΙΘ».

Όπως ανέφεραν οι ΕΛΜΕ «η συγκέντρωση στοιχείων, όπως ονοματεπώνυμα εκπαιδευτικών, σχολικές μονάδες, διάρκεια και συμμετέχοντες των ψηφιακών τάξεων, που τελικά διέρρευσαν,  έγινε  με προσωπικές τηλεφωνικές επικοινωνίες της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου, η οποία πίεζε  τα στελέχη της εκπαίδευσης, όπως μας κατήγγειλαν, να συγκεντρώνουν αυτά τα στοιχεία σε τοπικό επίπεδο ή  να τα διαβιβάζουν στο υπουργείο “οικειοθελώς”. Στην ερώτηση πολλών στελεχών, βάσει ποιας εγκυκλίου ή ποιων οδηγιών ζητείται αυτή η καταγραφή, η Γενική Γραμματέας δεν απαντούσε ποτέ.»

PRESSPROJECT

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search