• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Απόφοιτοι Ιονίου Πανεπιστημίου: Εμπαιγμός της Κεραμέως για το Τμήμα Μουσικών Σπουδών

June 12, 2020 4504

 

«Οι απόφοιτοι του Ιονίου και εκπαιδευτικοί Μουσικής σε σχολεία ταλαιπωρούνται εδώ και 10 μήνες για την αναγνώριση του Πτυχίου τους ως Ιntegrated Master και την προσμέτρηση των μορίων αυτού στους προσωρινούς πίνακες από τους οποίους θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών το επόμενο έτος!

Καθαρό εμπαιγμό χαρακτηρίζει τη στάση της κ. Κεραμέως ο Σύλλογος Αποφοίτων του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Οι απόφοιτοι του Τμήματος και εργαζόμενοι στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια βαθμίδα της Εκπαίδευσης κατηγορούν ευθέως την Υπουργό οτι αρνείται πρακτικές λύσεις που έχουν προταθεί  ώστε να επιλυθεί το σοβαρότατο ζήτημα ισονομίας που έχει προκύψει και αφορά τον κλάδο ΠΕ79.01 εκπαιδευτικών Μουσικής.

«Οι απόφοιτοι του Ιονίου και εκπαιδευτικοί Μουσικής σε σχολεία ταλαιπωρούνται εδώ και 10 μήνες για την αναγνώριση του Πτυχίου τους ως Ιntegrated Master και την προσμέτρηση των μορίων αυτού στους προσωρινούς πίνακες από τους οποίους υπάρχει και η μεγαλύτερη πιθανότητα -σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο-  να γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το επόμενο έτος!

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών, ως 5ετης σχολή που δικαιούται το integrated master, είχε στείλει το αίτημα για την αναγνώριση από τον Αύγουστο του 2019, πέντε μήνες πριν την ανακοίνωση της προκύρηξης 1ΓΕ/2019 , στην οποία κληθήκαμε να υποβάλλουμε τα χαρτιά μας. Η αρμόδια αρχή για την αναγνώριση δεν λειτουργούσε- με ευθύνη του Υπουργείου, μιας και δεν ανανεωνόταν η σύμβαση βασικού μέλους.

Παρ’ όλες τις απεγνωσμένες προσπάθειές μας να εξηγήσουμε στο Υπουργείο ότι πρόκειται για ζήτημα Ισονομίας μεταξύ αποφοίτων ιδίων σχολών (τα αντίστοιχα τμήματα ΑΠΘ και ΕΚΠΑ είχαν ολοκληρώσει τη διαδικασία νωρίτερα και τα μόρια θα προσμετρηθούν κανονικά για τους απόφοιτούς τους), η κυβέρνηση δεν έκανε κάτι έγκαιρα , με αποτέλεσμα η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων να εκπνεύσει στις 3 Φεβρουαρίου 2020 χωρίς φυσικά να υπάρχει η σχετική γνωμοδότηση που θα καταθέταμε εμείς μαζί με τα υπόλοιπα χαρτιά στις διευθύνσεις μας!

Τον Γενάρη του 2020 μετά από επερώτηση στη Βουλή επί του θέματος η κ. Κεραμέως απάντησε οτι είναι ζήτημα του ΑΣΕΠ και θα κάνει ότι μπορεί για να το επιλύσει..

Πάμε τώρα, στη χθεσινή μέρα, Τετάρτη 10 Ιουνίου, 5 μήνες αργότερα.

Έχοντας πλέον στα χέρια μας (μετά από πολύ μεγάλες πιέσεις σε όλους τους υπεύθυνους στο Υπουργείο) το ΦΕΚ με τη θετική γνωμοδότηση από τις Ανεξάρτητες Αρχές για το Integrated Master, ζητάμε ρύθμιση για να μετρήσει αναδρομικά- εφόσον προφανώς δεν πρόκειται για νέο προσόν αλλά βασικό πτυχίο που η αναγνώρισή του καθυστέρησε με ευθύνη του Κράτους!!

Έπειτα από επικοινωνία με τον ΑΣΕΠ ο Σύλλογος Αποφοίτων έχει ενημερωθεί ότι είναι ζήτημα νομοθετικής ρύθμισης από την Υπουργό, και όχι του ΑΣΕΠ,ώστε να προσμετρηθούν τα μόρια στους πίνακες. Με βάση αυτό, κατατίθεται στη Βουλή στη συζήτηση για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, τροπολογία από το ΚΙΝ. ΑΛΛ , με σχεδόν σύσσωμη την αντιπολίτευση να προτίθεται να τη στηρίξει.

Όμως η κ. Κεραμέως ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την τροπολογία λέγοντας πως εάν το δεχτεί θα είναι σαν να προσπερνά τις Ανεξάρτητες Αρχές – οι οποίες όπως μόλις αναφέραμε έχουν γνωμοδοτήσει ήδη θετικά!! Λέει πως είμαστε εδώ και θα βρούμε λύσεις.. Αυτό έφερε ως δικαιολογία η Υπουργός για να μη δώσει λύση επί της ουσίας για ακόμα μία φορά..

Είμαστε εδώ, μετά από ένα χρόνο σχεδόν, με την προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών μας να έχει εκπνεύσει, ενώ σε λίγο καιρό μπορεί να ανακοινωθούν και οι πίνακες!! Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσουμε εμείς αυτή η στάση λοιπόν, εκτός από κοροιδία ;

Εδώ και μήνες προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη, σε ένα ζήτημα απόλυτα δίκαιο και αυτονόητο για όλους τους αποφοίτους ΑΕΙ! Καλούμε την κ. Υπουργό να μας δώσει μια σοβαρή και ειλικρινή απάντηση για τούς λόγους για τους οποίους απορρίπτει την τροπολογία και αρνείται να δώσει λύση σε ένα τόσο προφανές δίκαιο αίτημα το οποίο υπογράφουν 278 –τουλάχιστον- άτομα που θα αδικηθούν κατάφορα , χωρίς να φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση!»

Σύλλογος Αποφοίτων Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου 

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search