• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Οι «άνθρωποι» που έσπαγαν πλάκα

January 06, 2023 559

 

 

Ο 40χρονος Ρομά που βρέθηκε γονατιστός να λέει τα κάλαντα και παραλίγο να γίνει παρανάλωμα του πυρός είναι το στερεότυπο του «τρελού του χωριού». Συνηθισμένη εικόνα στην επαρχία. Ολο και κάποιος άνθρωπος θα υπάρχει, συνήθως «μειωμένης αντίληψης», με τον οποίο οι άλλοι, οι «κανονικοί» άνθρωποι θα σπάσουν πλάκα. Περισσότερη πλάκα, στα όρια του κλαυσίγελου, έχει και η φερόμενη κατάθεση του θύματος στην αστυνομία. Εκεί, ο «μειωμένης αντίληψης» συνάνθρωπός μας καταγράφει με άψογο υπηρεσιακό ύφος τη μαρτυρία του. Οι άνθρωποι, λέει, δεν τον πείραξαν, μόνος του έπεσε στα γόνατα, ενώ το καλύτερο το κράτησε για το τέλος. «Μου έδωσαν και λεφτά», είπε και κάπως έτσι αποκαταστάθηκαν η φήμη και η τιμή εκείνων που έσπασαν πλάκα μαζί του. Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να εμφανίσουν τις φωτογραφίες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου και άλλοι, όμοιοι με αυτούς να σπάσουν την ίδια πλάκα.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ορισμένοι έφηβοι, γόνοι καλών οικογενειών μιας άλλης επαρχιακής πόλης, του Πύργου, έσπασαν πλάκα με τον Θύμιο, τον άνθρωπο με το παραμορφωμένο πρόσωπο. Ανθρωπος της διπλανής πόρτας ο Θύμιος, όπως και ο Ρομά, κι όμως, εντυπωσιακά αόρατοι για την κοινωνία και τις δομές υποστήριξης του κράτους. Η κοινωνία τούς εμφανίζει κάθε φορά που θέλει να σπάσει πλάκα. Να γελάσει, να διατυμπανίσει την ανωτερότητά της απέναντι σ’ αυτό που θεωρεί άξιο χλεύης. Κάπως έτσι κρύβει τα δικά της χάλια, τη δική της ανικανότητα να συμπονέσει και να βοηθήσει, κρύβει τη δική της συναισθηματική αναπηρία.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search