Print this page

Συγκλονιστική ανάρτηση του Γ. Γραμματέα της ΟΕΝΓΕ Π. Παπανικολάου για τον «θάνατο» του 6χρονου από τα Γρεβενά

January 07, 2023 594

Ένα 6χρονο αγοράκι από τα Γρεβενά, υπέστη ανακοπή καρδιάς, Δεν υπήρχε ΜΕΘ παίδων στην Θεσσαλονίκη και μετέφεραν το παιδάκι οδικώς, με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της Πάτρας, όπου οι γιατροί ανακοίνωσαν τον θάνατό του.

Ο Γ. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Π. Παπανικολάου σε ανάρτησή του αναφέρει:

« Όταν βήξει 80χρονος ηγούμενος στον Άθω σηκώνουν ελικόπτερο για να τον φέρουν στην Καθηγητική Μητροπολιτική ΜΕΘ χωρίς καν να χρειάζεται ΜΕΘ. Όταν διασωληνώνεται 6χρονο παιδί κοινών θνητών στα Γρεβενά διακομίζεται οδικώς 300 χιλιόμετρα με ασθενοφόρα σαράβαλα. Για να μην έχετε κενά.»

Να θυμίσουμε ότι το άτυχο παιδί υπέστη ανακοπή καρδιάς στις 3 Ιανουαρίου και τα τελευταία 24ωρα ήταν κρίσιμα για την εξέλιξη της πορείας της υγείας του. Το απόγευμα της 3ης Ιανουαρίου κι ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, έπαθε ανακοπή καρδιάς. Έγινε διασωλήνωση και αναζητήθηκε κρεβάτι στη Θεσσαλονίκη, όμως δεν υπήρχε ελεύθερο. Στη συνέχεια, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα.

Μάλιστα κατά τη διακομιδή, το ασθενοφόρο έπαθε βλάβη στην Ιόνια Οδό και χρειάστηκε άλλο όχημα για να παραλάβει τον 6χρονο. Παρά, όμως, τις προσπάθειες των γιατρών ο 6χρονος Θωμάς δεν τα κατάφερε και έχασε τη μάχη για τη ζωή.

ΦΩΤΟ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.