• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Χυδαία πρόκληση Λαγού στη Μάγδα Φύσσα

January 13, 2023 529

 

Χυδαία επίθεση σε βάρος της Μάγδας Φύσσα εξαπέλυσε ο Γιάννης Λαγός, λίγο πριν τη λήξη της δίκης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό, στο Εφετείο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το παρατηρητήριο GoldenDawnWatch, ο Ιωάννης Λαγός απευθυνόμενος στη μητέρα του Παύλου Φύσσα, της είπε «Είσαι επάγγελμα Μάγδα Φύσσα» ενώ αμέσως μετά ακούστηκε από το κοινό των χρυσαυγιτών «Σάλτα γ….ου».

Λαγός: Είσαι επάγγελμα Μάγδα Φύσσα! Επάγγελμα! Άντε ρε! [φωνάζει προς Μάγδα Φύσσα] ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΗ ΣΟΥ… Άντε γεια… Άντε γεια, ρε! [φωνάζει καθώς τον τραβούν και τον παίρνουν με χειροπέδες]

Νωρίτερα, η Μάγδα Φύσσα είχε αναφέρει: «Θα ήθελα να παρακαλέσετε την υπεράσπιση, άλλη φορά δε θα τον αναφέρουν “μακαρίτη” (σ.σ. τον Παύλο), είναι δολοφονημένος. Και για τον “πολιτικό κρατούμενο”: Τόσο πολύ στεναχωριέστε για τις μανούλες;».

Είχε προηγηθεί σχόλιο που έκανε ο Λαγός στην μάρτυρα που κατέθετε σχολιάζοντας μια παλιά ανάρτηση της στην οποία η μάρτυρας είχε γράψει «γ.. την μάνα του Κασιδιάρη» .

Ακόμη και την στιγμή που οι αστυνομικοί τον τραβούσαν από το εδώλιο, βάζοντας χειροπέδες, ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής δεν σταμάτησε να φωνάζει. Ενώ το δικαστήριο είχε αποχωρήσει, ανάμεσα στις δύο πλευρές του κοινού άρχισαν να ανταλλάσσονται βρισιές την ίδια στιγμή που ο Λαγός συνοδεία αστυνομικών που τον τράβαγαν προς την έξοδο φώναζε «άντε γεια ρε» .

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή ξεκίνησε ξανά η δίκη της Χρυσής Αυγής σε β’ βαθμό μετά την διακοπή των Χριστουγέννων, με την κατάθεση της Δήμητρας Ζώρζου, αυτόπτη μάρτυρα στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Νωρίτερα η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο εντόπισε την σύντροφο του μουσικού, στην αγκαλιά της οποίας είχε ξεψυχήσει ο Φύσσας μαχαιρωμένος από τον Γιώργο Ρουπακιά και ότι θα κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο στην επόμενη δικάσιμο.

Η γυναίκα που ήταν με τον μουσικό και την παρέα του στην καφετέρια «Κοράλι» λίγες ώρες πριν δολοφονηθεί ο σύντροφος της, δεν είχε προσέλθει στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ούτε είχε εμφανιστεί και στο παρόν και αναζητήθηκε κατόπιν αιτημάτων της υπεράσπισης.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, η μάρτυρας θα προσέλθει στο δικαστήριο στις 18 Ιανουαρίου, δικάσιμος κατά την οποία έχει κληθεί να καταθέσει πρώτη, αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας .

Στο δικαστήριο κατέθεσε η μάρτυρας Δήμητρα Ζώρζου, αυτόπτης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, καθώς την στιγμή που ο Ρουπακιάς μαχαίρωσε τον μουσικό, η ίδια ήταν σε ένα παγκάκι με μία φίλη της σε πολύ μικρή απόσταση. 

Μαργαρίτης [προς την μάρτυρα]: Να σας ρωτήσω, είπατε ήσασταν ενταγμένη από τα 17 σας;
Ζώρ: Είχα μια πολιτική άποψη.
Μαργ: Τι συναισθήματα τρέφετε για τους κατηγορουμένους της παρούσας δίκης; Έχετε φόρτιση; Έχετε πίσω σας τον κ Λαγό τι αισθάνεστε;
Ζώρ: Δεν νομίζω ότι πρέπει να απαντήσω σε κάτι τέτοιο.
Δαλιάνη: Η μάρτυρας καταθέτει επί περιστατικών όχι επί των συναισθημάτων της.
Μαργ: Εγώ θέλω να ρωτήσω και αν θέλει μπορεί να μου απαντήσει.
Πρ: Οι πράξεις μας ενδιαφέρουν, τα συναισθήματα τώρα…
Μαργαρίτης: Έχουμε, λοιπόν, μια αναφορά στο facebook που λεει «γαμώ τη μάνα του Κασιδιάρη, να πάνε στις σπηλιές τους». Ποιοι θα πάνε στις σπηλιές τους; Θεωρείτε ότι αυτή η φράση ανταποκρίνεται σε μια ώριμη προσωπικότητα; Εσείς που είστε μια κυρία 30κάτι χρονών και μια τοποθέτηση που δεν εμφορείται από αρνητικά συναισθηματα; Επιβεβαιώνετε ότι είναι δική σας;
Ζώρ: Ναι, είναι δική μου.
Μαργ: Πως το δικαιολογείτε μετά από 10 χρόνια; Μπορώ βέβαια να σας αναγνωρίσω και το ελαφρυντικό μετεφηβικής…
Ζώρ: Μετά από 10 χρόνια δεν θα το έγραφα έτσι, αλλά η άποψη μου παραμένει από τη στιγμή ειδικά που βγήκε εγκλ. οργάνωση.
[Από υπεράσπιση]: Τότε να μην κάναμε εφετείο…
Μαργ: Εσείς δεν είστε διάδικος όμως εδω.
Πρ: Εσείς δεν την ρωτήσατε την άποψή της;
Μαργ: Μιλάμε για μια νεαρή κοπέλα που βρίζει δημοσίως έναν άνθρωπο που δεν τον γνωρίζει, αλλοιώνετε μια προσωπικότητα ενός ανθρώπου […] Υπάρχει μια τάση να αντιμετωπίζει με φανατισμό ανθρώπινες προσωπικότητες και συνεχίζει και δεν θέλω κάτι άλλο.
 
[και αργότερα]

Λαγός: Εγώ πάντως βλέπω μεγαλύτερο μίσος για μας και ας λέτε για μένα ότι είμαι φασίστας, εσείς λετε ανήκετε στο δημοκρατικό τόξο, είναι δημοκρατικό να λέτε για τις μανάδες και να πάνε στις σπηλιές τους;
Πρ: Κάντε ερώτηση όμως επί της ουσίας.
Λαγός: Μην εκνευρίζεστε κα πρόεδρε, αν ήσασταν στη θέση μου… σας ρωτησα.

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου. Διαβάστε ολόκληρους τους διαλόγους στο Golden Dawn Watch

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search