• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Η τελευταία μοναρχία στην Ελλάδα

January 16, 2023 547

 

Αν συνεχίσουν έτσι θα καταφέρουν να σπαράξει ο λαός στο κλάμα από το θάνατο του τέως βασιλιά. Η μεγάλη δύναμη των ΜΜΕ συναντιέται με το απύθμενο θράσος τους όταν εξωραΐζουν με αυτόν τον τρόπο μία ξενόφερτη, ξενοδουλη, αντιλαϊκή και αντιδημοκρατική δυναστεία όπως είναι αυτή των Γλύξμπουργκ! Διότι δεν υπάρχει μαύρη και συφοριασμενη πέτρα στη χώρα μας που να μη γράφει το όνομα των βασιλιάδων και του παλατιού. Το 1935 οι αντιβενιζελικοί πραξικοπηματίες επανέφεραν με νόθο δημοψήφισμα τον βασιλιά, στρώνοντας το δρόμο στην μεταξική δικτατορία για να ακολουθήσει το φευγιό των εστεμμένων στο Κάιρο μαζί με όλη την ντόπια πλουτοκρατία. Το 1946 όλος ο αντικομμουνιστικός συρφετός (Ζέρβας, ταγματασφαλίτες, δοσίλογοι, μοναρχικοι) φέρνει τον Παύλο και τη Φρειδερίκη στην εξουσία δημιουργώντας έναν αγγλοαμερικάνικο αντιδραστικό πόλο, προετοιμάζοντας τις συνθήκες του εμφυλίου πολέμου. Στη μνήμη του ελληνικού λαού είναι ακόμα χαραγμένη η αμύθητη χλιδή, οι συνωμοσίες του παλατιού, η σφηκοφωλιά και τα στρατόπεδα παιδιών της Φρειδερίκης. Ακόμα και ο ευρωπαιόδουλος Καραμανλής αναγκάστηκε να διαρρήξει τις σχέσεις με το παλάτι.

Ο τελευταίος βασιλιάς (1964-1974) όρκισε τη χούντα της 21ης Απριλίου και φωτογραφήθηκε μαζί της. Όταν οι Εγγλέζοι θέλησαν περισσότερο μερίδιο εξουσίας από τη χούντα οργάνωσε το αποτυχημένο κωμικό αντιπραξικόπημα (Δεκέμβρης 67) και κατέφυγε στο εξωτερικό. Το δημοψήφισμα του '74 τον έβαλε στο ιστορικό χρονοντόούλαπο. Δεν παρέλειψε βέβαια, ως κοινός κλέφτης, να οργανώσει το ριφιφί στα ανάκτορα του Τατοΐου βουτώντας ασημικά αξίας πολλών εκατομμυρίων και να μηνύσει το ελληνικό κράτος ζητώντας περίπου 200 εκατομμύρια. Φυσικά οι γόνοι και απόγονοι των Γλύξμπουργκ ζουν μέσα σε αμύθητα πλούτη που δεν μπορούν να φανταστούν οι εγχώριοι οπαδοί τους. Σήμερα τα αστικά κόμματα σήκωσαν για εκλογικούς λόγους όλο το παλαιοντολογικό βασιλικό φορτίο. Η ακροδεξιά για να μη χάσει την εκλογική της βάση. Η ΝΔ, ενώ καμώνεται τον αδέκαστο ιστορικό κριτή, εμφανίζεται ως τεθλιμμένη χήρα. Δεν είναι τυχαία η κουστωδία στελεχών της ΝΔ στην κηδεία του τέως με πρωθιερέα τον Αντώνη Σαμαρά. Ο Μητσοτάκης ποτέ δεν έκρυψε τις συμπάθειες του στο εφοπλιστικό λόμπι του Λονδίνου που κλαίει και οδύρεται για τον τέως. Προσβλέπει ακόμα σε δύο παράγοντες. Στους παλιούς βασιλικούς (έρχονται εκλογές) και στις δυναστικες μοναρχίες που παριστάνουν τους επενδυτές. Το αντιδεξιό τόξο του πολιτικού χάρτη κρατάει χαμηλούς αντιβασιλικούς τόνους, μη θέλοντας να οξύνει το πολιτικό κλίμα μέρες που 'ναι. Η πολιτική τους (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) είναι "εξ' απαλών ονύχων". Αν διαβάσει κανείς τις φλογισμένες αντιβασιλικές θέσεις του παλιού επαναστατικού ΚΚΕ θα καταλάβει τη διαφορά. Πως οι κομμουνιστές είναι από θέση αρχής ενάντια στον μπατιρημένο βασιλικό θεσμό που εκφράζει τον αριστοκρατικό, φεουδαρχικό κόσμο, αλλά και ενάντια στη σύγχρονη δημιουργία ενός αντιλαϊκού πόλου σφιχταγκαλιασμένου με τον ιμπεριαλισμό, το στρατό και την εκκλησία. Ως Μ-Λ ΚΚΕ δεν θα χύσουμε ούτε μία σταγόνα δάκρυ για τον αποθανόντα και το σόι του. Το χώμα της χώρας μας είναι ποτισμένο με το αίμα χιλιάδων αριστερών, δημοκρατών, νέων ανθρώπων που έπεσαν από τις σφαίρες εκτελεστικών αποσπασμάτων και με διατάγματα που είχαν την υπογραφή και συναίνεση του παλατιού. Κορυφαίο δείγμα ο Νίκος Μπελογιάννης! Η βασιλεία, όπου γης, αποτελεί έναν παρωχημένο θεσμό που ζει ακόμα χάρη στην αναπνοή που της δίνει το αστικό σύστημα, ο μιλιταρισμός και φυσικά ο ιμπεριαλισμός.

-Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά

-Η αριστερά δεν συμβιβάζεται με τη βασιλεία

-Λαός και νεολαία αγωνίζονται για πραγματική δημοκρατία και ανεξαρτησία

Γραφείο Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search