• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Η εξήγηση για την ασυλία που απολαμβάνει ο θαυμαστής του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου, Κ. Λούλης, Γενικός Γραμματέας Τουρισμού και "ταμίας" του Μητσοτακέικου

June 13, 2020 551

 

 

"Παλινόρθωση του κράτους της δεξιάς, χωρίς την "αξιοποίηση" ατόμων που έχουν εντρυφήσει την περίοδο της Απριλιανής χούντας, την έχουν αποδεκτή και έχουν υμνήσει το έργο της "εθνοσωτήριου επαναστάσεως" θα ήταν σκορδαλιά χωρίς σκόρδο", αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας στην οποία σχολιάζαμε την τοποθέτηση του θαυμαστή του Γ. Παπαδόπουλου, Κωνσταντίνου Λούλη στο πόστο του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού.

Για το ποιόν αυτού του κυβερνητικού στελέχους έχει γράψει πιο αναλυτικά ο σ. Νίκος από Βόλο σε κείμενο του που τιτλοφορούσε "Γενικός Γραμματέας Τουρισμού: Το πρόσωπο που ενσαρκώνει όλον τον σκληρό πυρήνα του βαθέος δεξιού κράτους".

Παρέμεινε, λοιπόν ένα ερωτηματικό γιατί αυτό το κυβερνητικό στέλεχος απολάμβανε τέτοια ασυλία ενός είχαν δημοσιευτεί τόσα επικριτικά σχόλια σε βάρος του για το χουντικό του παρελθόν.

Κι αυτό σε μια εποχή που η Ν.Δ. θέλοντας να φιλοτεχνήσει το προσωπείο του "κεντρώου" κόμματος διαγράφει στελέχη της για αναρτήσεις ακροδεξιού περιεχομένου που έκαναν στα social media και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κάνει αναφορές στην βουλή για τα "σσιαλδημοκρατικά πρότυπα", που έχει, φτάνοντας σε σημείο προκλητικότητας να επικαλεστεί ρήσεις του Γληνού και Δελμούζου.

Η απάντηση σ' αυτό το ερώτημα μας έρχεται σήμερα από ένα κείμενο που υπογράφει ο  Γιάννης Μπασκάκης στην "ΕφΣυν". Απ' αυτό αντιλαμβανόμαστε γιατί η κυβέρνηση της Ν.Δ και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εξασφαλίσει ασυλία σ' αυτό το πρόσωπο, αλλά ταυτόχρονα ο τρόπος γραφής του κειμένου δημιουργεί πολλά περισσότερα υπονοούμενα, απ' αυτά που αποκαλύπτει.

Το μεταφέρουμε:

Η ανεξήγητη ασυλία του κ. γενικού
 
Τι και αν η τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Λούλη στη θέση του γενικού γραμματέα Τουρισμού παραβαίνει τον ίδιο τον νόμο για το «επιτελικό κράτος» που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση;
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε και επισήμως, διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, να καλύψει για άλλη μία φορά τον στενό συνεργάτη του.

Ετσι παρ' ότι ο ίδιος ο κ. Λούλης παραδέχτηκε δημοσίως ότι δεν διαθέτει αναγνωρισμένο πτυχίο και άρα τις νόμιμες προϋποθέσεις για το πόστο του γενικού γραμματέα, ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Εφ.Συν.», ότι «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα Λούλη για την κυβέρνηση», καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο σαφές πως, ό,τι και να κάνει ο Κων. Λούλης, κανείς και τίποτα δεν πρόκειται να τον κουνήσει από τη θέση του.

Φυσικά η περίπτωση Λούλη δεν είναι η μόνη που πλήττει την εικόνα του «επιτελικού κράτους» και το κυβερνητικό αφήγημα περί «αριστείας» και «αξιοκρατίας». Είναι όμως μοναδική, γιατί αυτή η απόλυτη ασυλία που χαίρει από τον πρωθυπουργό τού επιτρέπει να διατηρεί και να προβάλλει με επιδεικτικό τρόπο όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που καθιστούν την επιλογή του εντελώς ακατάλληλη για τη διεκπεραίωση των σημαντικών καθηκόντων που έχει αναλάβει.

Γιατί όμως ο πρωθυπουργός επιμένει να παρέχει αυτήν την ασυλία στον κ. Λούλη;
Τον θεωρεί άραγε ένα πρόσωπο με εξαιρετικά προσόντα για τη συγκεκριμένη θέση του γεν. γραμματέα Τουρισμού; Μόλις πρόσφατα ο, υπεύθυνος για τον Τουρισμό, κ. Λούλης δυσφημούσε τα ελληνικά ξενοδοχεία, δηλώνοντας ότι ο ίδιος θα κάνει διακοπές σε «ερημόνησα», όπως συνηθίζει, και όχι σε ξενοδοχείο, για να μην κινδυνεύει και να κολλήσει τον κορονοϊό περιμένοντας στην ουρά του μπουφέ.

Η αλήθεια είναι ότι η βασική και διαχρονική ιδιότητα του Κων. Λούλη είναι άλλη. Αν ανατρέξει κανείς στον επίσημο ιστότοπο του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης», θα διαπιστώσει ότι ο κ. Λούλης έχει τοποθετηθεί στο Δ.Σ., δίπλα σε μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη, και έχει μάλιστα τον ρόλο του «ταμία». 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κληρονομήσει λοιπόν από τον πατέρα του τον «ταμία» και φυσικά δεν έχει καμιά διάθεση να τον αποπέμψει.

Αλλά τα σημερινά καθήκοντα που έχει αναθέσει ο κ. Μητσοτάκης στον κ. Λούλη ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια του ιδρύματος και της οικογένειας του πρωθυπουργού. Και οι όποιες παρανομίες στον διορισμό του ή οι εκλεκτικές του συγγένειες με τη χούντα είναι ζητήματα που αφορούν πλέον την πολιτεία και τη δημοκρατία. 

Οσο επιμένει να καλύπτει τον «ταμία» του ο πρωθυπουργός, χρεώνεται πλέον και το σύνολο της δημόσιας παρουσίας του.
 
ΠΗΓΗ: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search