• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Οι αυξήσεις στις συντάξεις – Μια άλλη ανάγνωση

February 01, 2023 427

 

Με την καταβολή της σύνταξης του Φλεβάρη είδαν οι συνταξιούχοι τις νέες αποδοχές τους. Με ποσοστό περίπου 8% στην κύρια σύνταξη είδαν αυξήσεις που ήταν από μερικά ευρώ για τις χαμηλότερες συντάξεις των 400 περίπου ευρώ, μέχρι μερικές δεκάδες ευρώ για τους «υψηλόμισθους», τα ρετιρέ που έλεγε και ο μακαρίτης Ανδρέας Παπανδρέου.

Οι αυξήσεις αυτές, που είναι αλήθεια ότι είναι οι πρώτες μετά από σχεδόν 15 χρόνια, διαφημίστηκαν όσο τίποτε άλλο από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ. Χιλιάδες συνταξιούχοι έτρεξαν στα ΑΤΜ των τραπεζών για να καμαρώσουν για το μπαξίσι που τους πρόσφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και μ’ αυτό έτρεξαν να κάνουν τις αγορές τους.

Μεγάλη όμως και δυσάρεστη έκπληξη ένιωσαν όταν κατάλαβαν ότι οι «αυξήσεις» που τους δόθηκαν δεν άντεξαν ούτε για μια επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ για τα αναγκαία ψώνια! Όταν ο πληθωρισμός καλπάζει, όταν οι μεγαλοβιομήχανοι και οι αλυσίδες προϊόντων ανεβάζουν καθημερινά σαν ασανσέρ τις τιμές και όλα τα άλλα, τότε τα κυβερνητικά ψίχουλα δεν αρκούν ούτε για στάχτη στα μάτια. Βέβαια θα πει κάποιος: Όλο γκρινιάζουμε και δεν βλέπουμε και τη θετική πλευρά(!), όταν μετά από τόσα χρόνια είδαμε έστω και αυτές τις αυξήσεις. Τι να κάνει και η κυβέρνηση. Τόσο αντέχει η οικονομία!

Καλό το παραμύθι, αλλά δεν έχει δράκο. Την ίδια στιγμή που δεκάδες δισ. ευρώ αλλάζουν καθημερινά χέρια, όταν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών εκτοξεύονται στα ύψη, όταν οι πολεμικές παραγγελίες αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, τότε είναι ντροπή και αίσχος να πετάνε λίγα ψίχουλα στους εργαζόμενους και τους απόμαχους της δουλειάς και να ζητάνε απ’ αυτούς να τους προσκυνήσουν κιόλας!

Και κάτι ακόμα. Υπάρχει και μια κατηγορία συνταξιούχων, περίπου 912.000 ψυχές που δεν πήραν ούτε ένα ευρώ αύξηση. Που είδαν στην πραγματικότητα να μειώνεται η σύνταξή τους σε σχέση με τους υπόλοιπους συνταξιούχους. Είναι όλοι αυτοί που, με τον πιο άθλιο νόμο του ανεκδιήγητου Κατρούγκαλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έχουν τη λεγόμενη προσωπική διαφορά στη σύνταξη τους. Αυτή που είχε προγραμματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ να κόψει με την πρώτη ευκαιρία αλλά δεν το τόλμησε το 2016. Οι συνταξιούχοι αυτοί δεν πήραν ούτε μία δεκάρα και δεν πρόκειται να πάρουν ούτε ένα ευρώ για πολλά ακόμα χρόνια μέχρι να εξαφανιστεί η λεγόμενη προσωπική διαφορά, η μεγάλη απάτη του κ. Κατρούγκαλου, του αρχιερέα της καταστροφής της ζωής των συνταξιούχων.

Φίλοι Συριζαίοι συνταξιούχοι, να τον χαίρεστε! Και αν βγείτε ξανά στις εκλογές να τον ξαναβάλετε στο κατάλληλο υπουργείο για να συνεχίσει το εγκληματικό του έργο, σαν το νέο Τζακ τον αντεροβγάλτη!

Γιώργος Σόφης

(ένα από τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του Κατρούγκαλου)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search