Ξαφνικά, θυμήθηκαν ότι θα είναι πρόκληση να κατέβουν οι νεοναζιστές στις εκλογές και να μπει ο Κασιδιάρης στη Βουλή, που τον σπρώχνουν τα γκάλοπ εδώ και τουλάχιστον δυο χρόνια. Καλά, αυτό δεν το είχε λύσει ο Βορίδης με τροπολογία τον Ιούνη του 2021, την οποία υπερψήφισαν μετ’ επαίνων ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ, διεκδικώντας μάλιστα την πατρότητά της;

Η τροπολογία αυτή (θα τη δούμε αναλυτικά παρακάτω) δεν εμπόδιζε τα νεοναζιστικά μορφώματα να κατέβουν στις εκλογές. Ούτε τους καταδικασμένους και φυλακισμένους νεοναζιστές να είναι υποψήφιοι και να εκλεγούν, φτάνει να μην εμφανίζονται ως ηγετικά στελέχη των εγκληματικών μορφωμάτων. Τώρα που τα γκάλοπ δείχνουν ότι ο Κασιδιάρης θα μαζέψει «χαρτί», η ΝΔ θυμήθηκε τον… αντιφασισμό. Και «ξέχασε» την τροπολογία Βορίδη, που είχε «λύσει» το ζήτημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μολονότι οι νεοναζιστές κόβουν ψήφους από τη ΝΔ, πράγμα που τον ευχαριστεί τα μάλα (το ίδιο ίσχυε παλιότερα για το ΠΑΣΟΚ, που αβαντάριζε τα διάφορα ακροδεξιά, χουντικά μορφώματα, για να κόβουν ψήφους από τη ΝΔ), δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Πρέπει κι αυτός να πλειοδοτήσει στον κάλπικο αντιφασισμό.

Πέρασαν δυόμισι χρόνια από τότε που το Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εξέδωσε την ιστορική απόφαση 2644/2020, που έκρινε ότι η ΧΑ ως κόμμα είναι εγκληματική οργάνωση και ότι η ναζιστική ιδεολογία της υπήρξε το κίνητρο για τα εγκλήματα που σχεδίασε η ηγεσία της και εκτέλεσαν τα τάγματα εφόδου

Τι έκανε το αστικό κράτος αυτά τα δυόμισι χρόνια; Επέτρεψε την πλήρη ελευθερία δράσης στα ναζιστικά μορφώματα της ΧΑ και των παραφυάδων της (μορφώματα Κασιδιάρη και Λαγού). Τι έκαναν οι αστικές πολιτικές δυνάμεις που τώρα σηκώνουν αντιφασιστικό κουρνιαχτό; Παρακολουθούσαν το αστικό κράτος να επιτρέπει την απρόσκοπτη δράση των νεοναζιστών. Να έχουν ιστοσελίδες, να λειτουργούν γραφεία, να εμφανίζονται σε συγκεντρώσεις, να προχωρούν σε πογκρομιστική δράση (μικρότερης έκτασης σε σχέση με το παρελθόν, αλλά ίδια στην ουσία της).

Επέτρεψαν, δηλαδή, στους νεοναζιστές να διατηρήσουν τους πυρήνες που τους είχαν απομείνει (μετά τη δίκη και τις καταδίκες μπήκαν σε κρίση) και να παλεύουν για να επανεμφανιστούν στο κοινοβουλευτικό προσκήνιο. Οι νεοναζιστές τραμπούκιζαν και προκαλούσαν, τίποτα οι αστικές πολιτικές δυνάμεις. Οι νεοναζιστές προσέφευγαν στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών και αποφυλακίζονταν, τίποτα οι αστικές πολιτικές δυνάμεις. Μόνοι μείναμε στον αγώνα να αποτραπούν περισσότερες αποφυλακίσεις.

Οι μάσκες έπεσαν την περασμένη εβδομάδα, όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε στη νεοναζιστική εγκληματική συμμορία άδεια να κάνει συγκέντρωση για τα Ιμια, με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Μπακογιάννη. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ άρχισαν τις καταγγελίες. Μπα, τώρα το θυμηθήκατε; Πέρσι και πρόπερσι πού ήσασταν, ωρέ λεβέντες; «Τα πάντα όλα» υποτάσσονται στους εκλογικούς σχεδιασμούς, ίχνος έμπρακτου αντιφασισμού δεν υπάρχει.

«Εχετε ξαναδεί εγκληματική οργάνωση με γραφεία και ταμπέλες; Σε όλα υπάρχει η εξαίρεση. Γι’ αυτό και τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής, που με δικαστική απόφαση από τις 7 Οκτώβρη έχει χαρακτηριστεί εγκληματική οργάνωση, είναι πάντα εκεί: Δεληγιάννη 50, απέναντι από το Σταθμό Λαρίσης, με τις ταμπέλες και τα λάβαρά της να μας βγάζουν κοροϊδευτικά τη γλώσσα». Αυτά γράφαμε στις 24 Δεκέμβρη του 2020. Απευθυνθήκαμε στους μπάτσους, που πετούσαν τη μπάλα στην κερκίδα. Απευθυνθήκαμε στον υφυπουργό Μπάτσων και Καταστολής Λευτέρη Οικονόμου. Ακόμη περιμένουμε να μας τηλεφωνήσει, ανταποκρινόμενος στο αίτημά μας.

Επανήλθαμε στις 28 Δεκέμβρη του 2020, θέτοντας γενικότερα το ζήτημα της απρόσκοπτης λειτουργίας των νεοναζιστικών μορφωμάτων και μετά την καταδίκη τους ως εγκληματική οργάνωση. Γράφαμε:

«Ας επανέλθουμε στο αρχικό ερώτημα: Εχετε ξαναδεί εγκληματική οργάνωση με γραφεία και ταμπέλες, με ιστοσελίδες, με… εκπρόσωπο Τύπου και στελέχη που δίνουν κατευθύνσεις δράσης στα μέλη; Πρόκειται πραγματικά για «κατόρθωμα» της λεγόμενης έννομης τάξης στην Ελλάδα. «Κατόρθωμα» το οποίο «πιστώνεται» στον Χρυσοχοΐδη και τον αστυνομικό μηχανισμό, στον Τσιάρα και στο δικαστικό μηχανισμό.

Πρέπει άμεσα να κλείσουν τα γραφεία της ΧΑ και των μορφωμάτων που προέκυψαν από διασπάσεις της (ΕΛΑΣΥΝ, Ελληνες για την πατρίδα), όπως και όλες οι ιστοσελίδες τους. Και βέβαια, να απαγγελθούν κατηγορίες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση εναντίον όσων εμφανίζονται ως εκπρόσωποι του νεοναζιστικού μορφώματος και των δραστηριοτήτων του».

Επανήλθαμε στις 7 Γενάρη του 2021, καθώς οι νεοναζιστές έχουν «διαβάσει» τις προθέσεις της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων και αρχίζουν να ξεμυτίζουν και στο δρόμο.

Φωνή βοόντων εν τη ερήμω…