Print this page

Μητέρα και αδερφή Βασίλη Τσιάρτα: «Ουδέποτε στην οικογένειά μας είχαμε ομοφοβικές, ρατσιστικές ή εθνικιστικές αντιλήψεις»

February 07, 2023 552

 

Η μητέρα και η αδερφή του Βασίλη Τσιάρτα θέλησαν να διαχωρήσουν πλήρως τη θέση τους απ' την πολιτική δραστηριότητα αλλά και τις πεποιθήσεις του άλλοτε διεθνή άσου της ΑΕΚ και πρωταθλητή Ευρώπης το 2004!

Να θυμίσουμε ότι το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών επέβαλε φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ τον Νοέμβρη του 2022 για μια τρανσφοβική ανάρτηση του Βασίλη Τσιάρτα, το 2017.

Στην επίμαχη ανάρτηση, ο Βασίλης Τσιάρτας είχε αναφέρει τα εξής: «Σχετικά με κάποιους που μου στέλνουν μηνύματα στο inbox μου χωρίς να είναι φίλοι μου και μου λένε τι πρόβλημα έχω με τους gay κ τα ομόφυλα ζευγάρια έχω να τους πω το εξής: Ο καθένας μπορεί να έχει τις προτιμήσεις του είτε άντρας είτε γυναίκα και το σέβομαι απόλυτα. Για μένα όμως ζευγάρι είναι μόνο ένας άντρας και μια γυναίκα, οι υπόλοιποι είναι ΑΠΛΑ ΜΑΖΙ.

Όσους γάμους όσες παρελάσεις και οτιδήποτε άλλο κάνουν δε πρόκειται να το δεχθώ ως φυσιολογικό. Με ξεπερνάει βέβαια το ό,τι θέλουν να έχουν και παιδιά όπως επίσης και το να βγαίνουν δημόσια να το επιδεικνύουν. Στο σπίτι του ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Και αυτά τα ότι όποιος δε συμφωνεί είναι ρατσιστής και διάφορες τέτοιες αηδίες να πάνε να τα πούνε αλλού.Υπάρχει πέρα απ’ την αισθητική του κάθε ανθρώπου και η αξιοπρέπεια. Ο θεός έπλασε τον Αδάμ κ την Εύα. Τα υπόλοιπα κατασκευάστηκαν για κατανάλωση».

Πριν από καιρό μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ζήτησε να τεθεί εκτός νόμου το ΚΚΕ.

Ανεβάζοντας μια φωτογραφία από δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας τέθηκε εκτός νόμου, ο Βασίλης Τσιάρτας διερωτήθηκε «γιατί καθυστερεί» η αντίστοιχη απόφαση στην Ελλάδα.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο Βασίλης Τσιάρτας εκφράζει ακραίες θέσεις, συχνά ρατσιστικές και ομοφοβικές. Η παρουσία του στο δημόσιο διάλογο άλλωστε αποτέλεσε την αιτία που ο ίδιος δεν ανέλαβε την ΑΕΚ Β’, έπειτα από αντιδράσεις των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ και όχι μόνο.

 

Πηγαίνοντας πιο πίσω, το 2020, ο Βασίλης Τσιάρτας είχε βρεθεί πάλι στο επίκεντρο, όταν σχολίασε μια διαφήμιση γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, στην οποία με αφορμή τη γιορτή του πατέρα απεικονιζόταν ένα κοριτσάκι να βρίσκεται στην αγκαλιά του μπαμπά της, ο οποίος είχε βαμμένο πρόσωπο.

Ο ίδιος τότε έγραψε, προσπαθώντας να υπερασπιστεί υποτίθεται το «φυσιολογικό» και το «αυθεντικό»: «Ότι πιο χυδαίο, ρατσιστικό κ απαξιωτικό για τον πατέρα. Αν κ ψωνίζω από το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ πλέον μετά από αυτό τέλος οριστικό αν δεν την αποσύρουν .ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ Κ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ».

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο ίδιος προσπαθεί να «υπερασπιστεί» το «φυσιολογικό», αφού και παλαιότερα είχε προβεί σε ομοφοβικό παραλήρημα, απευθυνόμενος στον Γρηγόρη Βαλλιανάτο, με αφορμή τη συζήτηση για το δικαίωμα αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια.

Σε ανάρτησή του, ο Βασίλης Τσιάρτας έκανε λόγο για «ανώμαλες και αρρωστημένες επιθυμίες» ενώ υποστήριξε ότι οι ομοφιλόφιλοι θέλουν να αλλοιώσουν την Ελλάδα και κατέληξε: «Εδώ είναι ΕΛΛΑΔΑ. Δεν είναι ούτε Ολλανδία ούτε Γερμανία». 

Το 2021, ο Βασίλης Τσιάρτας έβαλε στο στόχαστρο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο σούπερ σταρ μπασκετμπολίστας και μέλος της Εθνικής Ελλάδος, είχε συμπεριληφθεί στην καμπάνια της Επιτροπής « Ελλάδα 2021» για τις εκδηλώσεις τιμής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Εκφράζοντας την αντίθεσή του, είχε πει πως αλλοιώνεται ο εορτασμός και πως «αηδιάζει και μόνο που τη βλέπει».

Η επιστολή - ανακοίνωση

Σύμφωνα με επιστολή-ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην τοπική ιστοσελίδα της Βέροιας anepikairos.gr αναφέρουν ότι δεν έχουν, κι ούτε θέλουν μελλοντικά να έχουν, οποιαδήποτε σχέση με την εμπλοκή του στην πολιτική καθώς ο ίδιος έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στις επερχόμενες εκλογές με το κόμμα των Τζήμερου - Κρανιδιώτη. Παράλληλα, η Σοφία και η Ελευθερία Τσιάρτα ξεκαθαρίζουν με κάθε τρόπο ότι οι πεποιθήσεις τους ουδέποτε ήταν «ομοφοβικές, ρατσιστικές ή εθνικιστικές» διαχωρίζοντας τη θέση τους απ' τον Βασίλη Τσιάρτα.

Το περιεχόμενο της επιστολής

Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής στην επιστολή:

«Διευκρινιστική δήλωση των Σοφίας, χήρας Αναστασίου Τσιάρτα και Ελευθερίας Τσιάρτα του Αναστασίου.

Aναφορικά με την δήλωση υποψηφιότητας του Βασιλείου Τσιάρτα του Αναστασίου.

Βέροια, 06/02/2023

Προς αποφυγήν κάθε παρεξηγήσεως ή σύγχυσης και εξ αφορμής της δηλωθείσας υποψηφιότητας του Βασιλείου Τσιάρτα του Αναστασίου, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε ότι, παρά την συγγενική μας σχέση, ουδεμία απολύτως σχέση έχουμε ή πρόκειται ή θέλουμε να έχουμε με την προσφάτως ανακύψασα πολιτική δραστηριότητα του ανωτέρω και την υποψηφιότητά του με συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό.

Άλλωστε, ουδέποτε στην οικογένειά μας είχαμε ομοφοβικές, ρατσιστικές ή εθνικιστικές αντιλήψεις αλλά αντίθετα διαπνεόμασταν από δημοκρατικές, προοδευτικές και αλληλέγγυες ιδέες, όπως αυτές μας εμφυτεύθηκαν από τον σύζυγο και πατέρα μας Αναστάσιο Τσιάρτα και την οικογένειά του

Με εκτίμηση
Σοφία, χήρα Αναστασίου Τσιάρτα
Ελευθερία Τσιάρτα του Αναστασίου ».

«Μια ηλιαχτίδα στη σαπίλα της ελληνικής οικογένειας»

Η δήλωση τους αυτή έγινε δεκτή με αποθεωτικά σχόλια στο Twitter με τους χρήστες να τους δίνουν συγχαρητήρια για το δημόσιο «άδειασμα» στον Βασίλη Τσιάρτα που πολλές φορές έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση με τις εθνικιστικές, ομοφοβικές και ρατσιστικές του απόψεις.

 ΥΓ Ένα μεγάλο μπράβο στη μητέρα και την αδελφή από εμάς.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.