• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Μητσοτάκης-Τσίπρας: ΣΕΒασμός εκεί που πρέπει - Το συνηθισμένο «μαζί» εκείνων που πληρώνουν τις κρίσεις κι αυτών που συνεχίζουν να κερδίζουν στις κρίσεις.

June 16, 2020 439

Μητσοτάκης-Τσίπρας: ΣΕΒασμός εκεί που πρέπει

Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ

 

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο καθένας με τον τρόπο του, από την ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, κάλεσαν να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας στον τομέα της οικονομίας σε έναν κοινό δρόμο από επιχειρήσεις κι εργαζόμενους. Αυτό το συνηθισμένο «μαζί» εκείνων που πληρώνουν τις κρίσεις κι αυτών που συνεχίζουν να κερδίζουν στις κρίσεις.  

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως η χώρα πρέπει προχωρήσει «με εφόδιο την εμπιστοσύνη προς την πολιτεία και την κοινωνική ευθύνη, δεδομένα που κατακτήθηκαν. Και πυξίδα τις μεταρρυθμίσεις πολλές από τις οποίες επιταχύνθηκαν και με θεμελιώδη αρχή τον δίκαιο επιμερισμό των βαρών από την θύελλα».  Συμπλήρωσε, δε, ότι «η έννοια της νέας εμπιστοσύνης που χτίζεται ανάμεσα σε όλους τους κοινωνικούς εταίρους, στο κράτος, τις επιχειρήσεις, τον κόσμο της εργασίας, την κοινωνία των πολιτών, είναι κάτι που δεν πρέπει να απεμπολήσουμε βαδίζοντας προς την κανονικότητα». 

«Ο περιορισμός των απωλειών από την πρόσφατη κρίση θα ήταν χίμαιρα αν δεν είχε προηγηθεί μια σοβαρή κυβερνητική δουλειά. Αν δεν είχαμε νομοθετήσει μέτρα για τη διευκόλυνση των επενδύσεων, ελάφρυνση από φόρους , συρρίκνωση της γραφειοκρατίας» είπε. «Η νέα βιομηχανική στρατηγική που εισηγήθηκε η ευρωπαϊκή επιτροπή, περιγράφει 3 στόχους: Την τόνωση της ανταγωνιστικότητας, τον ψηφιακό και «πράσινο» μετασχηματισμό, την ανάκτηση της αυτονομίας της σε στρατηγικούς τομείς. Με αυτή την πορεία ευθυγραμμίζεται και η ελληνική οικονομία» ισχυρίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

   Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την ανάγκη, πρώτα απ’ όλα της «έγκαιρης» αναγνώρισης του «μεγέθους» και του «βάθους της ζημιάς» και είπε ότι «η συνταγή της αδράνειας είναι συνήθως καταστροφική». Ο Αλ. Τσίπρας παρουσίασε μάλιστα την κυβέρνηση στα μέλη του ΣΕΒ ως «διευθυντή σε ένα εργοστάσιο», ο οποίος «με το που ανέλαβε, συρρίκνωσε την παραγωγή, ακύρωσε την προγραμματισμένη επέκταση της μονάδας που διευθύνει, και καταγράφει κάθε μήνα και μεγαλύτερη ζημιά». Προφανώς, εκτιμά ότι μια δική του κυβέρνηση, σε ρόλο «διευθυντή εργοστασίου» φυσικά, θα εξυπηρετούσε καλύτερα την κερδοφορία του εργοστασίου. Με υπερηφάνεια είπε, άλλωστε, ότι στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν «ρεκόρ» «στις εξαγωγές, τις επενδύσεις και τον τουρισμό». Ποιοι κέρδισαν και ποιοι έχασαν και από τα χρόνια της διακυβέρνησης του Αλ. Τσίπρα όλοι θυμόμαστε. Πάντως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον ΣΕΒ και τη νέα του ηγεσία να διαλέξει τον «δύσκολο δρόμο» και «να σπεύσει με προτάσεις και θέσεις που στηρίζουν την ενεργό ζήτηση και προστατεύουν την κοινωνική συνοχή». Την «κοινωνική συνοχή» εκείνων που πληρώνουν κι εκείνων που κερδίζουν…

Κατά τα άλλα ο ΣΕΒ, στον γνωστό του ρόλο και υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των βιομηχάνων (σύνδεσμος τους είναι άλλωστε), μέσω του νέου προέδρου του, Δημήτρη Παπαλεξόπουλου, είπε για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι στο πρόσωπο του «ο κόσμος των επιχειρήσεων αναγνωρίζει κάποιον που πιστεύει ειλικρινά ότι η επιχειρηματικότητα είναι μέρος της λύσης για το μέλλον του τόπου μας». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως είπε, «στάθηκε επάξια στο ύψος των περιστάσεων», κατά τη διάρκεια της πανδημίας η οποία συνεχίζεται. Φαίνεται, συνέχισε, «να αναδεικνύεται ένα πιο ελπιδοφόρο μοντέλο αντιπαράθεσης και διαλόγου, τόσο στην πολιτική, όσο και στην κοινωνία». Κι εδώ το «μαζί» εκμεταλλευομένων κι εκμεταλλευτών. 

Ο Δ. Παπαλεξόπουλος παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΕΒ μεταξύ των οποίων είναι: Συνέχιση και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων (δεν χρειάζεται και μεγάλη για ποιες μεταρρυθμίσεις μιλά ο ΣΕΒ και υπέρ ποιου θέλει να είναι) , συγκροτημένη βιομηχανική πολιτική, ευθυγραμμισμένη με την αντίστοιχη της Ε.Ε, εξασφάλιση ανταγωνιστικού κόστους ενέργειας, επενδύσεις στις υποδομές, ιδιαίτερα ψηφιακές, ενεργειακές, κυκλικής οικονομίας και logistics, δεξιότητες στην εργασία (και περισσότερη ευελιξία στην εκμετάλλευση, να προσθέσουμε εμείς για να γίνει κατανοητό τι εννοεί ο ΣΕΒ). 

ΠΗΓΗ: imerodromos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search