• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Σκηνικό κάλπικης αντιπαράθεσης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

February 22, 2023 410

Σκηνικό κάλπικης αντιπαράθεσης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ –
Η πραγματική διαχωριστική γραμμή είναι ανάμεσα στα δυο αυτά κόμματα από τη μια και το λαό από την άλλη

Όσο προχωράμε για τις εκλογές, τόσο αυξάνεται και η δημαγωγία από πλευράς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Με τις ανούσιες ατάκες και κορόνες, τους δεκάρικους λόγους, τα ψεύδη και τους αντιπερισπασμούς, σε ένα απολύτως παρακμιακό, παλαιοκομματικό πολιτικό κλίμα, επιδιώκουν μια ακραία πόλωση. Την ίδια στιγμή, οι «αυξήσεις» που έχουν δοθεί προεκλογικά στον κατώτατο μισθό, στα μεροκάματα και στις συντάξεις καίγονται από τις φλόγες ενός ασυγκράτητου πληθωρισμού, ενώ η ανεργία και η μετανάστευση τσακίζουν τον ανθό της νεολαίας.

Αντί για πραγματικές αυξήσεις, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, κραδαίνοντας το μαστίγιο της δημοσιονομικής πειθαρχίας, για να κοροϊδέψει τους εργαζόμενους και να κερδίσει την ανοχή τους, με την υπόσχεση μιας «ανακούφισης που θα έρθει», ετοιμάζεται, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, να δώσει νέα επιδόματα, έκτακτα ψίχουλα ελεημοσύνης, που πέφτουν από το μεγάλο φαγοπότι της ολιγαρχίας του πλούτου, τα οποία όμως σε καμιά περίπτωση δεν αναχαιτίζουν τον εφιάλτη της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Απεναντίας, τα φαινόμενα αυτά απλώνονται ραγδαία.

Η πολιτική των επιδομάτων, που εγκαινιάστηκε με γενικευμένο τρόπο στην περίοδο της πανδημίας, που υιοθετήθηκε και εφαρμόζεται σε όλη την ΕΕ σαν στρατηγική επιλογή-«απάντηση» στη βαθειά καπιταλιστική κρίση, ήρθε για να μείνει.

Ξεκίνησε από το ΣΥΡΙΖΑ με το «13ο μισθό», το «επίδομα φτώχειας», το «μεταφορικό ισοδύναμο» για τα ακριτικά νησιά κ.ά., για να συνεχιστεί από την κυβέρνηση της ΝΔ, με ευφάνταστα σε τίτλους επιδόματα: Κοινωνικό μέρισμα, επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, οικογενειακό επίδομα, επιδότηση λογαριασμού ρεύματος, voucher «αλλάζω συσκευή», ψηφιακό επίδομα, voucher 200 ευρώ για tablet στους εκπαιδευτικούς, fuel pass για τη βενζίνη, power pass, Evia-Samos pass, για τους πληγέντες, τρύπια «καλάθια» και market pass για ψώνια. Δεν περνάει μέρα που να μην υπάρχει η αναμονή για το άνοιγμα κάποιας πλατφόρμας.

Είναι μια απελπισμένη προσπάθεια να ξεχαστούν τα «έργα και ημέρες» της διακυβέρνησης της ΝΔ. Τα επιδόματα, που τα αναθεμάτιζαν Μητσοτάκης και Τσίπρας κάθε φορά που βρίσκονταν στην αντιπολίτευση, γίνονται όχημα εδραίωσης της «ατομικής ευθύνης» και του κοινωνικού αυτοματισμού, καλλιεργούν την αναμονή, την αδράνεια και την αναβλητικότητα. Αποτελούν σταθερό «εργαλείο άσκησης κοινωνικής πολιτικής», διαχείρισης ουσιαστικά της ακραίας φτώχειας, της κοινωνικής οργής και της κρίσης, σε βάρος των εργαζομένων και σε όφελος των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Η ειρωνεία είναι ότι δεκάδες αναγκαία επιδόματα, κατακτήσεις των εργαζομένων (επίδομα ανεργίας, επίδομα άδειας, επίδομα τέκνων, επίδομα για βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα κ.ά.) καρατομούνται, περιορίζονται και περικόπτονται διαρκώς.
Η κυβέρνηση της ΝΔ μιλάει για την «προστασία της δημοκρατίας», όταν οι μαζικές υποκλοπές – παρακολουθήσεις, τα σκάνδαλα και η διαφθορά έχουν φτάσει στο σημείο ανώτατοι αξιωματικοί της αστυνομίας να συνομιλούν με λαθρέμπορους και άλλους ποινικούς εγκληματίες («Greek Mafia»). Η δικαιολογία της κυβέρνησης είναι ότι και «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εξίσου βουτηγμένο στα σκάνδαλα».

Στην τετραετία αυτή είχαμε τις χουντικής έμπνευσης απαγορεύσεις, τον εγκλεισμό, την κρατική καταστολή (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, Δίας, Οδός, «Αίαντες», Πανεπιστημιακή Αστυνομία κ.ά.) και την πρόσφατη επιβράβευσή τους με το επίδομα 600 ευρώ στους αστυνομικούς και λιμενικούς, το οποίο ψήφισε και το ΚΚΕ.

Το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχει εμπλουτισθεί με το νόμο Χατζηδάκη, σε συνέχεια των νόμων Αχτσιόγλου – Βρούτση, έχει δώσει συντριπτικό χτύπημα στα συνδικάτα και στη λειτουργία τους, στο δικαίωμα της απεργίας, με την ανατίναξη των εργασιακών σχέσεων, την ίδια στιγμή που δίνει το «πράσινο φως» στους επιχειρηματίες να αλωνίζουν και να απολύουν εργαζόμενους και συνδικαλιστές, ακόμα και στη διατύπωση του αιτήματος για αυξήσεις (Μαλαματίνα).

Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, με διακομματική συναίνεση, οδήγησε σε χιλιάδες θανάτους εκτός ΜΕΘ στα διαλυμένα από την πολιτική τους νοσοκομεία.

Οι πλειστηριασμοί που ξεκίνησαν επί ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζονται από την ΝΔ και έχουν μετατρέψει την λαϊκή κατοικία-περιουσία σε βορά των διεθνών και εγχώριων (Πάτσης) αρπακτικών των κακόφημων «funds». Με τις ιδιωτικοποιήσεις νευραλγικών τομέων του Δημοσίου (λιμάνια, αυτοκινητοδρόμους, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, σιδηροδρόμους, αεροδρόμια, Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια), συνεχίζεται το ξεπούλημα στο μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Με το «χρηματιστήριο της ενέργειας», την «πράσινη ενέργεια» και το πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα, συμπολίτες μας κινδυνεύουν να πεθάνουν και από το κρύο. Η μονοφωνία των ΜΜΕ στην υπηρεσία της κυβέρνησης αποπροσανατολίζει και καλλιεργεί την ύπνωση για το λαό, αναμασώντας και προβάλλοντας τα εκτεταμένα φαινόμενα κοινωνικής σήψης.

Η ΝΔ σαν κυβέρνηση, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, θιασώτες του δόγματος «ανήκομεν εις την Δύσιν», ετοιμάζονται να υποδεχτούν τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Α. Μπλίνκεν, αφού προηγούμενα, όλα αυτά τα χρόνια, από κοινού έχουν ταχθεί υπέρ της παραμονής στο ΝΑΤΟ και της επέκτασής του σε Σουηδία, Φινλανδία, Δυτικά Βαλκάνια.

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη της επέμβασης στην Ουκρανία, όπου έχοντας ταχθεί στο πλευρό των Δυτικών «συμμάχων», στηρίζουν πολιτικά αλλά και με την αποστολή όπλων, σαν πειθήνια όργανα, το καθεστώς Ζελένσκι, εμπλέκοντας τη χώρα μας επικίνδυνα στον πόλεμο και στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Έχουν προσυπογράψει και οι δύο τη νέα «Στρατηγική Αμυντική Συμφωνία» με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, που περιλαμβάνει νέες βάσεις σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Λάρισα, Στεφανοβίκειο κ.α., τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε δεύτερη Σούδα που κι αυτή επεκτείνεται. Συμφωνούν στον αμερικανόπνευστο αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, ψηφίζουν και υλοποιούν την Ευρωνατοϊκή Συμφωνία των Πρεσπών και τους τεράστιους πολεμικούς εξοπλισμούς.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λένε «ναι» σε ΕΕ, ευρώ, μνημόνια, «Ταμείο Ανάκαμψης», τάσσονται υπέρ της ολοκλήρωσης της ΕΕ και της επέκτασής της, σε Ουκρανία, Τουρκία, Δυτικά Βαλκάνια (Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία κ.α.), με την εμπλοκή της Ελλάδας στα Βαλκάνια, όπου η κατάσταση είναι και πάλι εκρηκτική και πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ, (που έχουν ψηφίσει στη Βουλή ένα μεγάλο μέρος των νομοσχεδίων που κατέβασε η κυβέρνηση Μητσοτάκη), ενσωμάτωσαν στην Ελληνική Νομοθεσία όλους τους Κανονισμούς και Οδηγίες της ΕΕ. Εφάρμοσαν την ίδια ρατσιστική – αντιμεταναστευτική πολιτική μιας Ευρώπης-«φρούριο» και του φράχτη στον Έβρο, που έχει οδηγήσει στο θάνατο χιλιάδες «κολασμένους της γης».

Οι προεκλογικές λοιπόν κραυγές και «παροχές» δεν μπορούν να κρύψουν την κοινή πολιτική τοποθέτηση που έχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ στα πιο θεμελιακά θέματα καθώς και σε πολλές πλευρές της κοινωνικής ζωής.

Το πραγματικό επίδικο είναι το ποιος από τους δυο θα έχει την κουτάλα της κυβερνητικής εξουσίας, για την εξυπηρέτηση και διαφόρων μερίδων του κεφαλαίου και ποιος θα μπορέσει να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα την οργή μιας κοινωνίας που κυριολεκτικά «βράζει» και που μπορεί κάθε στιγμή να ξεσπάσει. Οι εξετάσεις που δίνουν είναι όχι στο λαό, αλλά για το ποιος θα είναι ο ικανότερος διαχειριστής για την πλουτοκρατική ολιγαρχία και τους ισχυρούς προστάτες της, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Το συνδικαλιστικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να αποκαλύψει τους πραγματικούς στόχους αυτής της άθλιας, αποπροσανατολιστικής πολιτικής. Να τους «μαυρίσει», να απορρίψει τις κάλπικες υποσχέσεις τους, να δημιουργήσει όρους και προϋποθέσεις για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και κάθε επίδοξου διαχειριστή και να στηρίξει τις δυνάμεις της πραγματικής Αριστεράς που παλεύουν σε αυτή την κατεύθυνση.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search