• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ιδιωτικοποίησαν τα πάντα. Απαξίωσαν τις δημόσιες υποδομές. Είναι ηθικοί αυτουργοί για το έγκλημα στα Τέμπη.

March 01, 2023 676

Σχόλιο του antapocrisis.

Ιδιωτικοποίησαν τα πάντα: Αεροδρόμια, παιδεία, υγεία, λιμάνια, τρένα. 

Ο Τσίπρας έδωσε το 2017 την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική Ferrovie για 45 εκατομμύρια ευρώ. Αποφασίστηκε επιπλέον η ετήσια επιδότηση της εταιρείας με 30 εκατομμύρια κάθε χρόνο. Τα χρέη των Σιδηροδρόμων (πάνω από 15 δισ.) επιβάρυναν όλα το ελληνικό δημόσιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιολόγησε την εκποίηση των τρένων ως μνημονιακή υποχρέωση.   

Ο Μητσοτάκης το 2022 επέκτεινε την επιδότηση της ιταλικής εταιρείας, εξασφαλίζοντάς της συνολικές επιχορηγήσεις πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Για να το πετύχει, χαρακτήρισε “άγονη γραμμή” το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη. 

Επί Μητσοτάκη ολοκληρώθηκε η ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ, της εταιρείας συντήρησης του σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού, η οποία αποκτήθηκε και πάλι από την ιταλική FSI.

Στα παραπάνω ας προσθέσουμε τη στρατηγική, δομική επιλογή των μνημονιακών κυβερνήσεων, και περισσότερο από όλων, της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να απαξιώνει τις δημόσιες υποδομές, συνειδητά να διαλύει οτιδήποτε ανήκει στο δημόσιο (παιδεία, υγεία, μεταφορές), να το υποχρηματοδοτεί, ώστε να ανοίγει την πόρτα στους ιδιώτες. 

Στη γραμμή Αθήνας Θεσσαλονίκης δεν λειτουργούσε κανένα σύστημα ασφαλείας. 

Τα συστήματα ασφαλείας κοστίζουν. Η μητρική εταιρεία, η ιδιωτική FSI θα μοίραζε λιγότερα κέρδη στους μετόχους της. Το δημόσιο θα είχε λιγότερα λεφτά να μοιράζει σε εφοπλιστές, τράπεζες, κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, αρπαχτικά και κολλητούς. Φυσιολογική κατάληξη είναι η απαξίωση των υποδομών. 

Οι σιδηρόδρομοι επιτέλους απελευθερώθηκαν!

55 χρόνια μετά το δυστύχημα στο Δερβένι με 34 νεκρούς, η πολιτική ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών υπηρεσιών και απαξίωσης του δημόσιου, “πέτυχε” να επαναλάβει το έγκλημα: 

32 νεκροί στα Τέμπη, το 2023. Και η επιχείρηση να φορτωθούν όλα σε “ανθρώπινο λάθος” για να κουκουλωθεί το έγκλημα της ιδιωτικοποίησης, ξεκινά. 

Το αίμα όμως είναι στα χέρια τους. Είναι στα χέρια που υπέγραψαν την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, στα χέρια που χάριζαν επιδοτήσεις στην ιδιωτική εταιρεία. Είναι στα χέρια που απαξίωναν οτιδήποτε δημόσιο.

Οι ιδιωτικοποιήσεις σκοτώνουν.

Να τις ανατρέψουμε πριν χαθούν κι άλλες ανθρώπινες ζωές.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search