• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 7/3 - Αγώνας διαρκείας για την Κοινωνική Ασφάλιση και τη ζωή μας!

March 03, 2023 597

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ

Αγώνας διαρκείας για την Κοινωνική Ασφάλιση και τη ζωή μας!

Προεπισκόπηση εικόνας

Η απεργία των εργαζομένων του ΕΦΚΑ στις 7 Μάρτη να είναι το έναυσμα για την κλιμάκωση των αγώνων σε όλο το Δημόσιο Τομέα, αφού η συγκεκριμένη απεργία δεν έχει να κάνει μόνο με επί μέρους κλαδικά αιτήματα, αλλά αφορά τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και αν το τιμόνι του μοναδικού φορέα κοινωνικής ασφάλισης θα το κρατάνε ιδιώτες ή όχι.

Οι εργαζόμενοι πλήττονται από την ακρίβεια, τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό, τη μαζική ανεργία. Η αύξηση των μισθών, η επαναφορά δώρων, επιδομάτων και η δουλειά για όλους/ες, είναι τα ελάχιστα που πρέπει να διεκδικηθούν, μαζί με την κατάργηση όλων των αντεργατικών/αντισυνδικαλιστικών νόμων που επιχειρούν να περιορίσουν και να ποινικοποιήσουν τους εργατικούς αγώνες όπως ο νόμος Χατζηδάκη (Ν.4808/2021).

Αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την ενίσχυση του υποστελεχωμένου προσωπικού του ΕΦΚΑ, η κυβέρνηση αναζητά χρυσοπληρωμένους μάνατζερ από τον ιδιωτικό τομέα για τις Γενικές Διευθύνσεις, τις ΠΥ.ΣΥ. και αύριο για τις Τοπικές Διευθύνσεις, μετατρέποντας τον ΕΦΚΑ στο μοναδικό Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) με προσωπικό εκτός διαγωνισμών ΑΣΕΠ και κατά παράβαση του δημοσιο-υπαλληλικού κώδικα.

Αντί για την αναζήτηση εσόδων από την μαύρη, ανασφάλιστη ή υποασφαλισμένη εργασία, η κυβέρνηση της ΝΔ δημιουργεί Ανώνυμη Εταιρεία Ακινήτων για το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του Φορέα. Μετά τη λεηλασία των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων στο όνομα της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της σωτηρίας του χρηματοπιστωτικού τομέα, έχει έρθει η σειρά του τελευταίου μαξιλαριού της κοινωνικής ασφάλισης, τα ακίνητα που είναι στην κατοχή του, διαλύοντας παράλληλα την Τεχνική Υπηρεσία μεταβιβάζοντας τη διαχείριση και συντήρηση των υπαρχόντων κτηρίων σε εργολάβους, όπως γίνεται ήδη στην καθαριότητα.

Η προκήρυξη της απεργίας λίγο πριν τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές έχει τεράστια σημασία. Τα προβλήματα στον ΕΦΚΑ διαρκώς αυξάνονται: οι ελλείψεις προσωπικού, οι ανεπάρκειες της Διοίκησης, η κατάσταση στους χώρους εργασίας, οι νέες δυσλειτουργίες με την καθαριότητα και τη θέρμανση, τα νέα αδιέξοδα με τα ΚΕΠΑ κλπ.

Ένας απεργιακός αγώνας που θα επιδιώκει να γενικευτεί ακριβώς αυτή την περίοδο μπορεί να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και να υποχρεώσει την κυβέρνηση σε υποχωρήσεις και όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση πάνω στα αιτήματα και τις ανάγκες των εργαζόμενων.

Μπορεί η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ να είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλες οι κυβερνητικές συνταγές μέσα σε ένα χρεοκοπημένο σύστημα έχουν ήδη εφαρμοστεί και έχουν αποτύχει παταγωδώς (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, ΑΝ.ΕΛ, αυτοδύναμες, συνεργασίας, τεχνοκρατών κλπ).

Να συντονίσουμε τη δράση μας με τις απεργιακές κινητοποιήσεις σε Γαλλία και στη Βρετανία, γιατί η επίθεση του κεφαλαίου είναι διεθνής και ολομέτωπη και η απάντηση μας πρέπει να είναι ανάλογη.

Η Ομοσπονδία μας αλλά και οι τοπικοί σύλλογοι θα πρέπει να οργανώσουν πραγματικά τον αγώνα και όχι να περιοριστούν στις μεθόδους πίεσης που όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαν αναποτελεσματικές. Πρέπει να βάλουν τους εργαζόμενους σε θέση μάχης και όχι να τους προετοιμάσουν για τις εκλογές και για τον καλύτερο υπουργικό συνομιλητή σε μια χρεοκοπημένη χώρα;

Οι Ριζοσπαστικές Αγωνιστικές Κινήσεις έχουμε ήδη προτείνει να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αγώνα για να συσπειρωθεί όλο το δυναμικό των εργαζομένων στην άμεση διεκδίκηση των όρων ζωής που σήμερα στερούμαστε. Να μπούμε σε έναν παρατεταμένο και οργανωμένο αγώνα ενάντια στις πολιτικές που διαλύουν τα εργασιακά μας δικαιώματα, το Κοινωνικό Κράτος και τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση.

 

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ – ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

(Αθήνα 11πμ Υπ. Εργασίας-Σταδίου 29)

 Προεπισκόπηση εικόνας

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search