• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ποτάμι οργής σήμερα Κυριακή στις 11πμ στο Σύνταγμα – Η ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη αποκαλύπτει τις εγκληματικές συνέπειες της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων!

March 05, 2023 423
Το μετρό θα κινηθεί κανονικά από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ., προς διευκόλυνση της προσέλευσης των διαδηλωτών στη συγκέντρωση.

Μαζί με τους εργαζόμενους σιδηροδρομικούς, το συλλαλητήριο πλαισιώνεται από εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές και οργανώσεις.

Συγκεκριμένα την Κυριακή στις 11:00 θα βρίσκονται στη Πλατεία Συντάγματος, η ΑΔΕΔΥ, η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ "Ο Αριστοτέλης", ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών ΠΕ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου, ο Σύλλογος Γ. Σεφέρης, ο Σύλλογος «Ρόζα Ιμβριώτη», ο Σύλλογος Σωκράτης, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κερατσινίου, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας κ.α.

Δείτε την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ:

Η θλίψη είναι αβάστακτη για το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα στα Τέμπη. Έντεκα συνάδελφοί μας και δεκάδες επιβάτες έχασαν την ζωή τους, υπό πρωτοφανείς συνθήκες. Δεκάδες οικογένειες θρηνούν την απώλεια των παιδιών, των συγγενών και των φίλων τους. Άλλοι ψάχνουν ακόμα στα αποκαΐδια, με την ελπίδα να τους βρουν ζωντανούς… Οι λέξεις δεν είναι ικανές για να περιγράψουν τον ανείπωτο πόνο που επικρατεί μεταξύ σιδηροδρομικών, εργαζόμενων και μη.

Έχει πλέον εξαντληθεί η ανοχή μας στην απάθεια όλων των αρμοδίων φορέων οι οποίοι επιλέγουν συνειδήτα να αγνοούν, επί σειρά ετών, τα αιτήματα και τις προειδοποιήσεις μας!

Σε συνέχεια της συνέλευσης που πραγματοποίησαν τα 3 σωματεία που δραστηριοποιούνται στη Hellenic Train, παρουσία των εργαζομένων, αποφασίστηκε ομόφωνα η επέκταση των κινητοποιήσεων με κήρυξη 48ωρης απεργίας. Την Κυριακή 5 Μαρτίου, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Απαιτούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη των σχετικών μέτρων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφάλεια στον ελληνικό σιδηρόδρομο, με σκοπό να μη βιώσουν ξανά εργαζόμενοι και συμπολίτες μας τέτοια ολέθρια τραγωδία.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στις οικογένειες των θυμάτων και ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!!!

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στο συλλαλητήριο της Κυριακής ώστε να αποδοθεί ο ελάχιστος φόρος τιμής προς τους συμπολίτες και συνάδελφους που χάθηκαν με τόσο άδικο τρόπο.

Μετρηθήκαμε και είμαστε λιγότεροι…

Το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων κίνησης ΣΤΑΣΥ ΑΕ 

ενημερώνει ότι οι συρμοί θα κινηθούν από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ., προς διευκόλυνση της προσέλευσης των διαδηλωτών στη συγκέντρωση.Όπως αναφέρει το Σωματείο στην ανακοίνωσή του «σοκαρισμένοι και βαθιά θλιμμένοι για το φρικτό δυστύχημα στα Τέμπη, μικροί μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής, δεν έχουμε λόγια για να εκφραστούμε για την ασύλληπτου μεγέθους τραγωδία.

Ο πόνος των οικείων και των συγγενών των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος δεν απαλύνεται τούτες τις ώρες με λόγια παρηγοριάς. Ο θρήνος τους, έχει τη συμπαράσταση και συμπαράταξη όλων, που επεκτείνεται και πέρα από τα σύνορα της χώρας.

Το ΣΗΕΚ, εκφράζοντας την αμέριστη στήριξη στους συγγενείς των αδικοχαμένων, καθώς και στα Σωματεία που δραστηριοποιούνται στη HELLENIC TRAIN, αύριο 5 Μάρτη, πραγματοποιεί 24ωρη απεργία (Γραμμές 1, 2 & 3).

Παρά τις προειδοποιήσεις, γραπτές και προφορικές από τα Συνδικάτα των εργαζομένων, αναφορικά με τα προβλήματα και τα κενά ασφάλειας, την απουσία μέτρων προστασίας, τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, οι αρμόδιοι κώφευαν επιδεικτικά! Προφανώς, αποτελούν θιασώτες του “αν δεν προκύψει η αναποδιά, τότε δεν λαμβάνουμε μέτρα για να την αποτρέψουμε”. Και να που η αναποδιά προέκυψε και μάλιστα έλαβε δυσθεώρητες και αβάσταχτες διαστάσεις, φέρνοντας στα χείλη μας αναπάντητα “γιατί;”.

Γιατί οι τεράστιες παραλείψεις, η εγκληματική αδιαφορία σε Θέματα ασφαλείας, οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις να στοιχίσουν τη ζωή σε τόσους αθώους ανθρώπους και να στερήσουν μια για πάντα το χαμόγελο από τα χείλη των δικών τους; Είναι τεράστια η πολιτική ευθύνη γι αυτό και δε Θα ανεχθούμε τη μετακύλισή της σε αποδιοπομπαίους τράγους. Απαίτησή μας: Να αναζητηθούν οι ευθύνες και να αποδοθεί δικαιοσύνη!

Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση και διασφάλιση αυτού που λέγεται “ασφάλεια Σιδηροδρόμου” για να μην βιώσουμε ποτέ άλλοτε τέτοιου εύρους τραγωδία! Θρηνούμε τους αδικοχαμένους συμπολίτες και συναδέλφους μας, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες τους και ως ελάχιστο φόρο τιμής συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα την Κυριακή 5 Μαρτίου και ώρα 11 π.μ».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search