• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Έντονη αγανάκτηση από την εκπομπή του ΑΝΤ1 special report για τον ΕΡΗΜΙΤΗ - Κοινή ανακοίνωση Τοπικού Συμβουλίου Σινιών & Πολιτιστικού Συλλόγου: "Θα δώσουμε τη μάχη έτσι ώστε να μην προκληθεί στην περιοχή η καταστροφή ενός μοναδικού οικοσυστήματος"

June 18, 2020 4569

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –
ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΙΝΙΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΙΝΙΩΝ


Έντονη αγανάκτηση μας προκάλεσε η εκπομπή του ΑΝΤ1 special report στις 16/6/2020 με θέμα την επένδυση στον ΕΡΗΜΙΤΗ
Αγνοήθηκαν παντελώς φορείς και κινήματα της Κέρκυρας και πρώτα απ΄ όλα ο Ερημίτη Πλους, και έτσι η ‘’επένδυση ‘’ προβλήθηκε σαν διαμάχη μεταξύ επιχειρηματιών.
ΚΥΡΙΩΣ ΌΜΩΣ αγνοήθηκαν οι τοπικοί φορείς των Σινιών ( ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ)μιας και η περιοχή του Ερημίτη ανήκει γεωγραφικά στην κοινότητα Σινιών .


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών από το 1994 μέχρι σήμερα μάχεται και θα μάχεται για να παραμείνει ο Ερημίτης ένα σπάνιο και μοναδικό στο είδος οικοσύστημα μια από τις ελάχιστες ελεύθερες περιοχές που έχουν απομείνει στο νησί μας με δεσπόζουσα θέση στο φυσικό περιβάλλον της Κέρκυρας
Ο Ερημίτης είναι για μας στοιχείο φυσικής –πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής, αποτελεί όμως και έναν αναντικατάστατο πλουτοπαραγωγικό φυσικό πόρο .
Με αφορμή λοιπόν αυτή της εκπομπή δηλώνουμε ότι τόσο ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΟΓΓΟΣ ΣΙΝΙΩΝ όσο και ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Μαζί με κινήματα και Φορείς θα δώσουμε τη μάχη έτσι ώστε να μην προκληθεί στην περιοχή η καταστροφή ενός μοναδικού οικοσυστήματος, ενός φυσικού πόρου που επάνω του στηρίζεται ένα δυναμικό τοπικό μοντέλο ανάπτυξης με μέλλον.
Η τελευταία πράξη του έργου δεν έχει παιχτεί ακόμη θα συμφωνήσουμε με την εκπομπή – στην πράξη αυτή υπάρχει η Τοπική Κοινωνία και ολόκληρη η Κοινωνία της Κέρκυρας .
Τα Δ.Σ
Τοπικού Συμβουλίου Σινιών &
Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σινιών

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search