Print this page

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Σύνταγμα: Σήμερα Κυριακή στις 12 νέο συλλαλητήριο για το έγκλημα στα Τέμπη - Γενική απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου

March 12, 2023 502

Ο παλλαϊκός ξεσηκωμός για το έγκλημα στα Τέμπη συνεχίζεται. Με νέες μεγάλες κινητοποιήσεις σήμερα Κυριακή 12 Μάρτη κλιμακώνουν τον συγκλονιστικό τους αγώνα η ΑΔΕΔΥ, τα εργατικά σωματεία, οι ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων, οι εκπαιδευτικοί, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι μαθητές και μια σειρά ακόμα μαζικοί φορείς. Μετά τις συγκλονιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, καλούν όλο το λαό σε μαζική συμμετοχή για να τιμωρηθούν οι εγκληματίες και να ληφθούν μέτρα για την προστασία της ζωής του λαού.

Μετά τα πρωτοφανούς μαζικότητας συλλαλητήρια της Τετάρτης, σωματεία και φορείς απευθύνουν νέο αγωνιστικό κάλεσμα: «Οσο η προστασία της εργασίας και της ζωής λογίζεται ως κόστος, τόσο θα μετράμε τραγωδίες», σημειώνουν και ξεκαθαρίζουν: «Είναι ένοχοι! Η πολιτική τους εγκληματεί απέναντι στη ζωή μας».

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Στη Θεσσαλονίκη στις 11.30 π.μ. στο πέταλο της Αριστοτέλους και στη Λάρισα στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.

Στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενώνουν τη φωνή τους με την ερμηνεία τους οι καλλιτέχνες: Σταυρούλα Δαλιάνη, Φοίβος Δεληβοριάς, Παντελής Θαλασσινός, Γιώτα Νέγκα, Γιώργος Κωτσίνης, Γιάννης Παπαζαχαρίακης, Απόστολος Ρίζος.

«Δεν φταίει η κακιά η (χ)ώρα, φταίει το κέρδος και όσοι κυβέρνησαν αυτή τη χώρα», τονίζουν τα σωματεία δίνοντας το «στίγμα» του αγώνα που ξεκίνησε με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη και βάζει στο στόχαστρο όλα όσα βασανίζουν τον λαό και τα παιδιά του.

Ανακοίνωση  της ΑΔΕΔΥ

«Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας» επισημαίνει στο κάλεσμά της η ΑΔΕΔΥ.

Κάλεσμα συμμετοχής στο νέο μεγάλο συλλαλητήριο

Κυριακή 12 Μαρτίου στο Σύνταγμα, στις 12μμ

 Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και οι πορείες που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα στις 8 Μάρτη, με αφορμή το τραγικό «έγκλημα» στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέων παιδιών έδωσε και μήνυμα συνέχισης του αγώνα.

Στην κατεύθυνση αυτή η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο νέο συλλαλητήριο των συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων και των μαζικών φορέων, την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Σύνταγμα, στις 12μμ.

Το έγκλημα αυτό δε θα συγκαλυφθεί

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Σε όλη την Ελλάδα συλλαλητήρια

Σήμερα Κυριακή θα γίνουν κινητοποιήσεις στις εξής πόλεις:

  • Θεσσαλονίκη: Στις 11.30 π.μ. στο πέταλο της Αριστοτέλους.
  • Λάρισα: Στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.
  • Αλεξανδρούπολη: Στις 12 μ. στο πάρκο Ακαδημίας.
  • Βόλος: Στις 12 μ. στην πλατεία Ελευθερίας.
  • Γιάννενα: Στις 5.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.
  • Ελασσόνα: Στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία 
  • Ζάκυνθος: Στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Μάρκου
  • Ηράκλειο: Στις 11 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.
  • Θήβα: Στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία.
  • Καβάλα: Στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία.
  • Λαμία: Στις 12 μ. στην πλατεία Πάρκου.
  • Ναύπλιο: Στις 11 π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου.
  • Ξάνθη: Στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία.
  • Σέρρες: Στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. 
  • Τύρναβος: Στις 12 μ. στην πλατεία.
  • Φλωρινα: Στις 6 μ.μ. στην πλατεία Μόδη (κανόνια).
  • Χανιά: Στις 11 π.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Αποφασίστηκε Πανελλαδική Γενική απεργία στις 16 Μαρτίου 

Με ομόφωνη απόφαση, το 38ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, αποφάσισε πανελλαδική απεργία στις 16 Μαρτίου.

Το Συνέδριο αποδέχεται το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και λέει «όχι στην ατιμωρησία» ενώ παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους «να γίνουν μια γροθιά με όλη τη νεολαία και τους ανθρώπους που αντιστέκονται».

Η απόφαση για την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 16 Μαρτίου πάρθηκε χωρίς διαφωνίες γεγονός που δεν αποτελεί συχνό φαινόμενο για τα δεδομένα των συνεδρίων της ΓΣΕΕ.

Και η ΑΔΕΔΥ

Την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη, 16 Μαρτίου, αποφάσισε και η ΑΔΕΔΥ.

Ειδικότερα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που έλαβε από το Γενικό Συμβούλιο, "αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, ενώνοντας τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα για να απαιτήσουμε με τη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ:

  • να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.
  • να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.

Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί.

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας".

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.