Print this page

Συλλαλητήρια μαζικής οργής για το έγκλημα στα Τέμπη - Xημικά από τα ΜΑΤ μέσα στο μετρό «Μεταξουργείο»

March 12, 2023 963

Σε πολλές πόλεις της χώρας πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Κυριακή 12 Μαρτίου, συλλαλητήρια για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Συλλαλητήριο για τα Τέμπη

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την τραγωδία στα Τέμπη, στο οποίο έλαβαν μέρος εκπαιδευτικά και εργατικά σωματεία, όπως και οι φοιτητικοί σύλλογοι από τις 12:00.

 
Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

«Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας» επισήμαινε στο κάλεσμά της η ΑΔΕΔΥ.

Όπως ανέφεραν σε κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία: «Στην Ελλάδα του 2023, του επιτελικού κράτους και της ψηφιακής μετάβασης, υπάρχουν πολλοί τρόποι να χαθείς άδικα. Από τρένα τυφλά, από λεωφορεία χρέπια, από πλοία καρυδότσουφλα, από σχολεία ετοιμόρροπα, αλλά και χώρους εργασίας, όπου κάθε 4 μέρες έχουμε και ένα θανατηφόρο εργατικό έγκλημα».

Μέσα σε κλίμα οργής και αγανάκτησης η αστυνομία αποφάσισε για ακόμη μια φορά να βάλει εμπόδια στους πολίτες αποφασίζοντας το κλείσιμο σταθμών του μετρό.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν με δικό τους μπλοκ το Μ-Λ ΚΚΕ, η ΕΡΓ.Α.Σ και η Πορεία, όπου και μοιράστηκε η κομματική ανακοίνωση, ενώ για ακόμη μια φορά ήταν ιδιαίτερα έντονη και μαχητική η παρουσία της νεολαίας.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε διαδήλωση. Το πρώτο τμήμα της διαδήλωσης από την Πανεπιστημίου κατευθύνθηκε στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ το δεύτερο από πανεπιστημίου έστριψε στην Πατησίων και έφτασε στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Με παλμό η κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στις 11.30 στο πέταλο της Αριστοτέλους. Κάνοντας πράξη το σύνθημα «Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!» χιλιάδες διαδηλωτές πήραν μέρος στην πορεία

Xημικά από τα ΜΑΤ μέσα στο μετρό «Μεταξουργείο»

;Eνταση επικράτησε στην περιοχή του Μεταξουργείου μετά από ακόμη μια ογκώδη κινητοποίηση για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, με τις καταγγελίες να κάνουν λόγο για προκλητική στάση ξανά από την ΕΛ.ΑΣ.

Κάτοικοι και αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι δυνάμεις καταστολής, αφού έπνιξαν την πλατεία σε χημικά, έριξαν δακρυγόνα και μέσα στο μετρό όπου υπάρχει κόσμος, ανάμεσά τους παιδιά και ηλικιωμένοι.

Χρήστες των social media επισημαίνουν, ακόμη, ότι κάτοικοι διαμαρτύρονται έντονα προς τα ΜΑΤ με τους αστυνομικούς να απαντούν με εριστικό τρόπο.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.