• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Με την ντουντούκα δεν πας μπροστά… - Εκδικητική συμπεριφορά σε συνδικαλίστρια γιατρό

March 22, 2023 534

ΠΗΓΗ: Eksegersi.gr

Ήταν 12 Οκτώβρη του 2022. Πλεύρης, Γκάγκα και Λάτση ή μάλλον Λάτση, Γκάγκα και Πλεύρης, όπως είναι η σωστή σειρά, οργάνωναν φιέστα εγκαινίων στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου «Γεννηματάς». Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου διαμαρτύρονταν (και είχαν δεκάδες λόγους να θεωρούν προσβολή αυτή την ελεεινή φιέστα). «Εσείς με τη ντουντούκα δε χωράτε στο δρόμο μας» προειδοποίησε ο ακροδεξιός Πλεύρης από το μικρόφωνο, έξω φρενών που οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι άλλοι εργαζόμενοι τον… εξέθεταν στην κυρία Μαριάννα, την… μεγάλη ευεργέτρια. Ακούς εκεί να φωνάζουν «τα νοσοκομεία ανήκουν στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το ιδιωτικό!

Μερικούς μήνες αργότερα, στις 13 Μάρτη του 2023,, η Αργυρή Ερωτοκρίτου, γιατρός, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ και του σωματείου εργαζομένων «ΓΝΑ Γεννηματάς», που από τα χέρια της πέρασε κάποια στιγμή η ντουντούκα, διορίστηκε μόνιμη επιμελήτρια Β, στον «Ευαγγελισμό» και τοποθετήθηκε στην Ε’ Παθολογική Κλινική. Την επόμενη κιόλας μέρα, η διοίκηση του Νοσοκομείου την «επανατοποθέτησε» στα εξωτερικά ιατρεία της Πολυκλινικής Αθηνών επικαλούμενη «επείγουσες ανάγκες».

Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι έχουν «μαύρη λίστα» και προσπαθούν με κάθε τρόπο να εκδικηθούν όσους/ες γράφουν σ’ αυτήν. Τα ίδια είχαν κάνει και με τον πρόεδρο του σωματείου στον «Αγιο Σάββα», Κ. Καταραχιά, που πρώτα τον «εξόρισαν» στη «Σωτηρία», στερώντας από το αντικαρκινικό νοσοκομείο όπου υπηρετούσε έναν έμπειρο ακτινοθεραπευτή, και μετά δεν του ανανέωσαν τη σύμβαση ως επικουρικού γιατρού, μολονότι είχαν ανακοινώσει ότι θα ανανεώσουν όλες τις συμβάσεις των επικουρικών (βρισκόμασταν στην κορύφωση της πανδημίας).

«Πρόκειται για σαφώς έκνομη ενέργεια από μέρους του Διοικητή του Ευαγγελισμού, εφόσον η θέση την οποία κατέλαβε η συνάδελφος Ερωτοκρίτου, είναι θέση παθολόγου στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και όχι στη διασυνδεόμενη Πολυκλινική Αθηνών» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ. Και συνεχίζει: «Αποτελεί πάγια τακτική των Διοικήσεων νοσοκομείων ή Υ.Πε. η μετακίνηση εργαζόμενων ως “μπαλώματα” σε τμήματα που παραμένουν υποστελεχωμένα χρόνια, ως αποτέλεσμα της πολιτικής όλων όσων έχουν κυβερνήσει. Η υποτιθέμενη “λύση” των μετακινήσεων το μόνο που προσφέρει είναι μετακύληση της δυσλειτουργίας από το ένα τμήμα – νοσοκομείου στο άλλο. Ο κ. Γρηγορόπουλος (σ.σ. ο διορισμένος από την κυβέρνηση διοικητής του «Ευαγγελισμού») προχωρεί ένα βήμα παραπέρα. Υλοποιεί μια τιμωρητική τακτική προς παραδειγματισμό σε βάρος μιας συναδέλφου με συστηματική συνδικαλιστική παρουσία».

Ο Γρηγορόπουλος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε για «συνδικαλιστές που απαιτούν προνομιακή μεταχείριση» και έστειλε τρομοκρατικό μήνυμα προς όλο τον κόσμο των νοσοκομειακών γιατρών ότι «εδώ δεν περνάνε αυτά». Μιλάμε για γκεμπελίστικη τακτική, γιατί κάθε άλλο παρά προνομιακή μεταχείριση είναι να ζητάει ένας γιατρός να υπηρετήσει στη θέση που διορίστηκε, η οποία μάλιστα είναι θέση με ένταση δουλειάς, στην πρώτη γραμμή ενός μεγάλου νοσοκομείου και όχι στα εξωτερικά ιατρεία μιας μικρής μονάδας που η ίδια η κυβέρνηση την έχει εγκαταλείψει, γι’ αυτό και δε φρόντισε να προκηρύξει θέση παθολόγου σ’ αυτήν. Κι όμως, η ΕΙΝΑΠ χαρακτηρίζει αυτή την προκλητική τοποθέτηση… «ατυχές “σχόλιο”»!

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν με κινητοποιήσεις στην προκλητική συνδικαλιστική δίωξη της γιατρού Ερωτοκρίτου. Αύριο (Τετάρτη 22 Μάρτη) έχουν στάση εργασίας 12:00 – 15:00 και συγκέντρωση στον «Ευαγγελισμό» στις 12:30 και μεθαύριο (Πέμπτη 23 Μάρτη) στάση εργασίας 8:00 – 11:00 και συγκέντρωση στις 8 το πρωί στην πύλη του νοσοκομείου. Τις στάσεις εργασίας καλύπτει συνδικαλιστικά η ΕΙΝΑΠ.

Πρώτη μούρη στη φιέστα των εγκαινίων του ΤΕΠ «Γεννηματάς» και η Ματίνα Παγώνη, δεν παρέλειψε να ποζάρει μαζί με τη… μεγάλη ευεργέτρια Μαριάννα Λάτση. Δεν ήταν έξω με τους συναδέλφους της που διαμαρτύρονταν. Η Ματίνα απεχθάνεται τις ντουντούκες. Αλλωστε, έχει τα τηλεοπτικά στούντιο και τα ραδιοφωνικά μικρόφωνα στη διάθεσή της. Για την προσωπική της προβολή, όχι για τα προβλήματα των γιατρών και της Υγείας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search