• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Bιασμός 11χρονου: Λυτρώθηκα τώρα που το έβγαλα από μέσα μου, ας το κάνουν κι άλλα παιδιά ...

March 28, 2023 528

Κάθε είδους βιασμοί και εκφυλιστικά φαινόμενα που έρχονται καθημερινά με τη μορφή της χιονοστιβάδας στο φως της δημοσιότητας δείχνουν το άλλο, το αδίστακτο πρόσωπο της κοινωνίας, τον πυρήνα της κοινωνικής οργάνωσης.

Bιασμός 11χρονου: Λυτρώθηκα τώρα που το έβγαλα από μέσα μου, ας το κάνουν κι άλλα παιδιά, δηλώνει το ανήλικο θύμα

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, ζήτησε και έλαβε ο 66χρονος που κατηγορείται για βιασμό και μαστροπεία 11χρονου αγοριού στο Ηράκλειο Κρήτης.
Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και άπαξ, για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη και για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση, για πορνογραφία ανηλίκων, μαστροπεία τελεσθείσα δια της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας κατ’ εξακολουθηση, για παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση, για διευκόλυνση προσβολών της ανηλικότητας κατ’ εξακολούθηση, για χρησιμοποίηση και διάθεση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και παράνομη οπλοκατοχή.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά την καταγγελία του 15χρονου σήμερα αγοριού που φέρεται να μίλησε στις Αρχές για όσα συνέβαιναν.
Λυτρώθηκα, λέει ο 15χρονος
Εν τω μεταξύ, συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 15χρονου σήμερα αγοριού που, όπως κατήγγειλε κακοποιείτο σεξουαλικά επί τρία χρόνια, από το 2020 έως και το 2023, από τον 66χρονο λυράρη του Ηρακλείου.

Τα λόγια του 15χρονου, μετέφερε ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος Γεώργιος Κοκοσάλης μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου.

Ο 15χρονος δηλώνει σήμερα λυτρωμένος και παροτρύνει άλλα παιδιά, που βρίσκονται ή έχουν βρεθεί στην θέση του να σπάσουν την σιωπή τους και να ανοίξουν τα στόματά τους… Να νικήσουν τον φόβο τους και να λυτρωθούν.

«Τώρα που το έβγαλα από μέσα μου νιώθω λυτρωμένος. Εγώ βρήκα το κουράγιο και το έκανα… Ας το κάνουν κι αλλά παιδιά, είμαι σίγουρος πως κι άλλοι ξέρουν !», είναι το μήνυμα που στέλνει σήμερα ο 15χρονος.

Την ίδια ώρα και η μητέρα του ζητά να δοθούν στην δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου για να προστατευτούν και άλλα παιδιά.


«Να ανοίξουν τα στόματα, να μιλήσουν τα παιδιά που ενδεχομένως έχουν βρεθεί σε ανάλογη θέση… Θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου, για την προστασία του κοινωνικού συνόλου», λέει η μητέρα του θύματος.

Ο 66χρονος φέρεται να προσέγγιζε το 11χρονο τότε, αγόρι, από το 2018. Κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του παιδιού και από το 2020 έως και το 2023 φέρεται να το κακοποιούσε σεξουαλικά, υπό καθεστώς απειλών ότι θα κάνει κακό στην οικογένειά του και τα αδέρφια του, εάν τολμούσε να μιλήσει στις αστυνομικές Αρχές.

Μάλιστα, ο 66χρονος φέρεται παράλληλα να φωτογράφιζε το παιδί, ενώ είχε φτιάξει και τρεις ψεύτικες σελίδες του ανήλικου στο Instagram, μέσω των οποίων προσπαθούσε να προσεγγίσει επίδοξους βιαστές του.

Οι δηλώσεις των δικηγόρων
Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του 66χρόνου, ο ίδιος δηλώνει αθώος, ότι δεν γνώριζε το παιδί και πως σε βάρος του έχει στηθεί πλεκτάνη.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου σε δηλώσεις του ανέφερε ότι πρόκειται για μια «συγκλονιστική υπόθεση που απασχολεί για πρώτη φορά τα εγκληματολογικά δεδομένα της Κρήτης», προσθέτοντας ότι ο 66χρονος τον περασμένο Δεκέμβριο είχε κληθεί από τις αρχές να καταθέσει ως ύποπτος για άλλη υπόθεση παιδικής πορνογραφίας σε βάρος ανηλίκου κοριτσιού, και σημείωσε ότι «αυτό που ζητά η υποστήριξη της κατηγορίας είναι να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο».

Την ίδια ώρα οι αστυνομικές Αρχές συνεχίζουν την έρευνα, με επίκεντρο κι αλλά άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ εξετάζεται και η ανάμειξη 47χρονου νοσοκομειακού γιατρού της περιοχής.

Η κοινωνία των κάθε είδους βιασμών είναι ταυτόχρονα αποτέλεσμα του συνεχούς βιασμού της ίδιας της κοινωνίας από ένα πλέγμα συστημάτων και συμφερόντων. Γιατί η βία είναι βασικό χαρακτηριστικό της κοινωνίας και συνδέεται με την ανισότητα και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Η όξυνση των φαινομένων της βίας συνδέεται με διαδοχικές κρίσεις και τις κυρίαρχες πολιτικές που δοκιμάζουν τα τελευταία χρόνια τις αντοχές μας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search