• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Τα αγαπημένα ΜΜΕ των τραπεζών - Τα δάνεια 11 μόνο επιχειρήσεων του Τύπου στις τέσσερις τράπεζες το 2015 έφταναν το 808 εκατομμύρια ευρώ, με πρωταθλητές τα μεγάλα ΜΜΕ

June 20, 2020 599
Τα αγαπημένα ΜΜΕ των τραπεζών 
 
Του Δημήτρη Κανελόπουλου και της Άντας Ψαρά
 
Μέχρι να βγει στη δημοσιότητα η πολυπόθητη λίστα με την κατανομή των 21 εκατομμυρίων ευρώ της καμπάνιας «Μένουμε σπίτι» και «Μένουμε ασφαλείς» στα ΜΜΕ, η «Εφ.Συν.» δίνει μια εικόνα των διαφημιστικών δαπανών των τραπεζών που... προδίδουν την αγάπη τους προς συγκεκριμένα μέσα.

Μέχρι το 2015 οι συστημικές τράπεζες, εκτός από τα εκατοντάδες εκατομμύρια που μοίραζαν σε δανειοδοτημένα ακόμα και σχεδόν ανύπαρκτα ΜΜΕ, μοίραζαν δεκάδες εκατομμύρια και για τη διαφημιστική τους καμπάνια, που φυσικά προέρχονταν από τις αιματηρές για τους πολίτες ανακεφαλαιοποιήσεις εν μέσω μνημονίων («Τράπεζες-ΜΜΕ: οι... αγάπες δεν κρύβονται, διαφημίζονται!», «Εφ.Συν.», 9.5.2016).
Διαφάνεια;
 
Ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ υποχρέωσε τότε τις τράπεζες να δημοσιεύουν ανάμεσα στα άλλα στοιχεία τον λεπτομερή καταμερισμό διαφημιστικών πακέτων στα ΜΜΕ. Σε αντίθεση με την τακτική Πέτσα-Μητσοτάκη, μπορούμε σήμερα να έχουμε τουλάχιστον μια εικόνα για τα διαφημιστικά πακέτα των τραπεζών, αλλά όχι βεβαίως για τα αντίστοιχα του κορονοϊού, μια και αυτά παραμένουν κρυμμένα στα συρτάρια του Μαξίμου.
 
Προηγουμένως και μέσα στους λίγους μήνες διακυβέρνησης από τη Ν.Δ., πρόλαβαν και έδωσαν πλήρη ασυλία στα στελέχη των τραπεζών αλλά και απόλυτα χρονικό περιορισμό στις δυνατότητες των διοικήσεων να κινηθούν εναντίον στελεχών τους που διέπραξαν αδικήματα. Ωστόσο τώρα, επί νέας θητείας του διαχρονικού διοικητή Γ. Στουρνάρα, οι τράπεζες αποφάσισαν να αρπάξουν κυριολεκτικά και τα ελάχιστα χρήματα που θα έπαιρναν σήμερα οι πρώην εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας». Προφανώς εκτίμησαν ότι οι εργαζόμενοι τους στερούν εισοδήματα στις... δύσκολες αυτές στιγμές.
Τα δάνεια 11 μόνο επιχειρήσεων του Τύπου στις τέσσερις τράπεζες το 2015 έφταναν το 808 εκατομμύρια ευρώ, με πρωταθλητές τα μεγάλα ΜΜΕ.
 

 

Όπως τότε έτσι και σήμερα τα διαφημιστικά πακέτα που δόθηκαν το 2019 μοιράστηκαν πλουσιοπάροχα σε αυτά τα ίδια Μέσα και ειδικά στα κανάλια και σε «επιλεγμένα» έντυπα. Μπορεί οι κυκλοφορίες, οι τηλεθεάσεις και οι ακροαματικότητες να είναι με μια πρώτη ματιά ο γενικός «οδηγός» κατανομής των ποσών της διαφήμισης, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι κανόνας απαραβίαστος.
Με τον ίδιο τρόπο μοιράστηκαν τα πακέτα και το 2019, ενώ τα μεγαλύτερα ποσά εισέπραξαν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ (πρώην αντιπολιτευτικά). Κερδισμένοι και πάλι οι Μαρινάκης, Καραμήτσος, Αλαφούζος, Κυριακού, Βαρδινογιάννης, Κουρτάκης, Χατζηνικολάου, Ράπτης κ.λπ.
Περιμένοντας
Μέχρι να μάθουμε λοιπόν τι πήρε το κάθε Μέσο για «να μείνουμε σπίτι», ας πάρουμε μια εικόνα για τους πλέον ευνοημένους της τραπεζικής διαφήμισης. Ενδιαφέρον έχουν βέβαια για όποιον έχει την υπομονή να διαβάσει τους πλήρεις καταλόγους και τα ποσά που δόθηκαν σε πολύ μικρά έως ανύπαρκτα έντυπα, ιστολόγια και ραδιόφωνα, αλλά και στα τοπικά ΜΜΕ.
Συνολικά οι τράπεζες έδωσαν το 2019 στα ΜΜΕ: Εθνική 8.800.000 ευρώ, Πειραιώς 10.529.000, Eurobank 6.756.085 και Alpha 7.298.000.
 
ΠΗΓΗ: Efsyn
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search