Print this page

Αγωνιστική Παρέμβαση Πειραιά: Όλοι την Τρίτη 23/6 13:00 στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας ! – ΑΠΟΧΗ από τη βαθμολόγηση (απόφαση ΟΛΜΕ) - Όλοι στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Πειραιά την Τετάρτη 24/6 13:30 στο 3ο ΓΕΛ Πειραιά-

June 22, 2020 535

Αγωνιστική Παρέμβαση Πειραιά

Ενημερωτικό 6, Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Ø Όλοι την Τρίτη 23/6 13:00 στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας ! – ΑΠΟΧΗ από τη βαθμολόγηση (απόφαση ΟΛΜΕ)

Ø Όλοι στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Πειραιά την Τετάρτη 24/6 13:30 στο 3ο ΓΕΛ Πειραιά

Ø Αποχή από τη βαθμολόγηση – Κλιμάκωση του αγώνα – Όχι στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις εκπαιδευτικών - Να ανακληθεί ΤΩΡΑ η απόφαση για τα Ωρολόγια Προγράμματα

Η κυβέρνηση υλοποιώντας το νόμο Κεραμέως (4692) καταργεί μαθήματα, διώχνει μαθητές, απολύει χιλιάδες αναπληρωτές, απειλεί με διαθεσιμότητα χιλιάδες μόνιμους εκπαιδευτικούς!

Οι κλάδοι κοινωνικών, οικονομικών, πολιτικών, νομικών επιστημών, καλλιτεχνικής Παιδείας και αρχιτεκτόνων – πολιτικών μηχανικών, ουσιαστικά και τυπικά, περιορίζονται έως εξαφανίζονται από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Πλήττουν ακόμη περισσότερο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και αφήνουν πλήθος συναδέλφους με ελλειμματικό ή ακόμη και μηδενικό διδακτικό ωράριο.

Τον αποκεφαλισμό των κοινωνικών επιστημών ακολουθεί ο εξοβελισμός των αντικειμένων της καλλιτεχνικής παιδείας. Όλα τα μαθήματα καλλιτεχνικής παιδείας καταργούνται από το Λύκειο και μένουν ως μονόωρα στο γυμνάσιο τα εικαστικά και η μουσική. Εκτός από την καλλιέργεια, τη γνώση και την αισθητική παιδεία που θα στερείται ο μαθητής του Λυκείου, στερείται και τη διδασκαλία στο Ελεύθερο και στο Γραμμικό Σχέδιο, που αποτελούν εξεταζόμενα μαθήματα στις πανελλήνιες εξετάσεις, και πλέον ο μόνος τρόπος διδασκαλίας τους θα είναι τα φροντιστήρια και οι ιδιωτικές σχολές.

Με όλα αυτά η κυβέρνηση αυτόματα δημιουργεί μια στρατιά από υποψήφιους για διαθεσιμότητα και απόλυση εκπαιδευτικούς. Και ακολουθεί το «Δόγμα του ΣΟΚ» αποκεφαλίζοντας ολόκληρα διδακτικά αντικείμενα όπως έκανε το 2013 με εκκαθαρίσεις ολόκληρων τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ. Χιλιάδες συνάδελφοι αναπληρωτές και συναδέλφισσες αναπληρώτριες, που όλο το προηγούμενο διάστημα κάλυπταν τα κενά σε όλη την Ελλάδα από την επόμενη χρονιά μπαίνουν στην ουρά της μακροχρόνιας ανεργίας. Παράλληλα ακολουθώντας και αυτή όπως και οι άλλες ηγεσίες του υπουργείου τη δημιουργική λογιστική φορτώνει το Ω.Π. με επιπλέον ώρες σε αντικείμενα όπου οι εκπαιδευτικοί «περισσεύουν», ενώ από την άλλη δημιουργούν «δεξαμενή» πλεοναζόντων καθηγητών χωρίς ωράριο, μόνιμους περιπλανώμενους σε 4 και 5 σχολεία.

Είναι φανερό πως τα νέα ωρολόγια προγράμματα του ΥΠΑΙΘ υπακούουν στην αποτελεσματικότερη δημοσιονομική πειθαρχία με την ελαχιστοποίηση του κόστους της παρεχόμενης εκπαίδευσης και τη μείωση εκπαιδευτικού προσωπικού, υπονομεύουν τη μονιμότητα στην εργασία, εναρμονίζονται με το αγοραίο εξεταστικοκεντρικό σχολείο της Κεραμέως, με

λιγότερους μαθητές και εκπαιδευτικούς, λιγότερη γνώση και κυριαρχία των δεξιοτήτων, όπως καθορίζονται από τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε. Αυτή είναι η επιλογή των «αρίστων» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ένα φτηνό κι ευέλικτο σχολείο αποκομμένο από την κοινωνική πραγματικότητα που προετοιμάζει φτηνούς, ευέλικτους εργασιακά και χειραγωγήσιμους εργαζόμενους.

Μαχαιριά πισώπλατη στον κλάδο η άρνηση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ(18-6-2020) –με τη συμμαχία των ΔΑΚΕ – ΠΑΜΕ και ΠΕΚ – να αποφασιστεί κυλιόμενη αποχή από την βαθμολόγηση των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων. Αρνήθηκαν δηλαδή να εκφράσουν την αλληλεγγύη στους συναδέλφους που «σφαγιάζονται» πρώτοι, χωρίς καμία συνδικαλιστική αντίδραση του κλάδου. Σήμερα κάτω από την πίεση της βάσης πήραν απόφαση για αποχή από τα βαθμολογικά αύριο Τρίτη 23/6. Ο αγώνας, όμως, χρειάζεται να κλιμακωθεί μέχρι τη νίκη!

Μαχαιριά πισώπλατη, επίσης το 8 -1 (ΠΑΜΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ) στην ΕΛΜΕ Πειραιά που εδώ και καιρό η λειτουργία του σωματείου έχει γίνει αποκλειστικά και μόνο μέσω μέιλ, δηλαδή χωρίς καμία ουσιαστική συζήτηση γύρω από τα σοβαρά θέματα που αφορούν τους συναδέλφους και την εκπαίδευση! Η πλειοψηφία του ΔΣ προφανώς δε θεωρεί απαραίτητη τη συνεδρίασή του, γιατί αν τη θεωρούσε θα ανταποκρινόταν στο αίτημα της Ενότητας Αντίστασης Ανατροποής για σύγκλησή του.

Καλούμε την ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να καλέσουν σε ΑΠΟΧΗ από τη βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλαδικών όλων των μαθημάτων με ΓΣ για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Καλούμε στη συνέλευση αγώνα που θα γίνει στο πάρκο δίπλα στο ΥΠΑΙΘ για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μετά τη συγκέντρωση – διαδήλωση της Τρίτης 23/6 στο ΥΠΑΙΘ.

Όλοι στη συγκέντρωση διαδήλωση την Πέμπτη 25/6 στις 7:30 μμ στο Σύνταγμα μαζί με τις επιστημονικές Ενώσεις των πληττόμενων κλάδων

· Ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για τα ωρολόγια προγράμματα ΤΩΡΑ.

·Όχι στην κατάργηση μαθημάτων και αντικειμένων. · Όχι στον εξοστρακισμό ειδικοτήτων. Να μη χαθεί καμία οργανική θέση. - Καμία ειδικότητα και κανένας συνάδελφος δεν περισσεύει.

· Πλήρη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εκπαιδευτικών. - Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου του 2013.

· Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.

· Μείωση των μαθητών στα τμήματα όλων των βαθμίδων τώρα. Με 15 μαθητές το ανώτερο.

· Όχι στις συμπτύξεις, συγχωνεύσεις και το κλείσιμο «ολιγομελών» τμημάτων στα ΕΠΑΛ και στα ΓΕΛ.

· Να καταργηθεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος Κεραμέως 4692/2020.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ συμμετέχει στην ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.