• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Εξαφανίζουν μαθήματα, εξοστρακίζουν εκπαιδευτικούς, φτωχαίνουν την εκπαίδευση! - Αγώνας διάρκειας για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία!

June 23, 2020 533

 

Εκπαιδευτικός Όμιλος

Εξαφανίζουν μαθήματα, εξοστρακίζουν εκπαιδευτικούς, φτωχαίνουν την εκπαίδευση!

Να μην περάσουν οι νέες αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα Γυμνασίων και Λυκείων!

Με την τακτική του “ξαφνικού θανάτου” η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προχώρησε σε περικοπές και καταργήσεις μαθημάτων από τα ωρολόγια προγράμματα των Γυμνασίων και των ΓΕΛ. Οι νέες αντιεκπαιδευτικές παρεμβάσεις του υπουργείου Παιδείας αποτελούν ένα μικρό μόνο δείγμα γραφής των ευρύτερων αλλαγών που επίκεινται στα αναλυτικά προγράμματα, σύμφωνα με τις προγραμματικές διακηρύξεις της Κεραμέως τον περασμένο Ιούλη.

Τα νέα Ωρολόγια Προγράμματα Ημερήσιου και Εσπερινού Γυμνασίου εξαφανίζουν σχεδόν το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας από το Γυμνάσιο. Παράλληλα η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αφενός προχώρησε στον εξοβελισμό και την κατάργηση της Κοινωνιολογίας από το Γενικό Λύκειο μετά από 35 χρόνια συνεχούς διδασκαλίας και αφετέρου προέβη στον εξοβελισμό των μαθημάτων Κοινωνικών Επιστημών από τη Β΄ Λυκείου και στη μείωση των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος της Πολιτικής Παιδείας στην Α΄ Λυκείου. Ακόμα με διαδικασίες – εξπρές, καταργεί κάθε μορφή Καλλιτεχνικού μαθήματος από το Γενικό Λύκειο. Στερεί έτσι από τους μαθητές τη διδασκαλία των Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, το Ελεύθερο και το Γραμμικό Σχέδιο. Η τραγική ειρωνεία είναι πως καταργεί τα εικαστικά μαθήματα την ώρα μάλιστα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι πανελλαδικές εξετάσεις και αυτά αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα για την εισαγωγή σε μια σειρά σχολών ΑΕΙ.

Η πολιτική του υπουργείου Παιδείας έρχεται να συμπληρώσει το κάδρο της αποσάθρωσης των εργασιακών σχέσεων στην εκπαίδευση. Το καθεστώς της μόνιμης πλέον αδιοριστίας και της γενικευμένης της ελαστικής εργασίας, συμπληρώνεται με τις νέες “δεξαμενές πλεοναζόντων” εκπαιδευτικών, των μόνιμων μεταναστών σε 4 και 5 σχολεία για να συμπληρώσουν το πολύπαθο ωράριό τους, της κατάργησης χιλιάδων οργανικών θέσεων. Η κυρίαρχη εκπαιδευτική πολιτική διαθέτει όλα τα όπλα στη φαρέτρα της. Με πανομοιότυπο σχεδόν τρόπο η πολιτική του Αρβανιτόπουλου το 2013, έβγαλε σε διαθεσιμότητα – απόλυση χιλιάδες εκπαιδευτικούς από την Επαγγελματική εκπαίδευση.

Η πολιτική αυτή χτυπά το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών. Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας έχουν καταστήσει σαφές πως η νέα γενιά δεν χρειάζεται ολόπλευρη μόρφωση. Άλλωστε η γνώση και η μελέτη της κοινωνίας “κάνει τα παιδιά αριστερά”, υπογράμμιζε με νόημα πρόσφατα ο Γεωργιάδης. Η καλλιέργεια της αισθητικής, η διδασκαλία της τέχνης και των εικαστικών δεν χωρούν στις μορφωτικές αποσκευές της νέας γενιάς, παρά μόνο μιας μικρής κοινωνικής ελίτ, αυτής των λεγόμενων “άριστων” του Μητσοτάκη. Για την κυρίαρχη πολιτική το σχολείο πρέπει να υπηρετεί μόνο τους στόχους μιας φτηνής, ευέλικτης εκπαίδευσης που να προσαρμόζεται γρήγορα στις χυδαίες ανάγκες της λεγόμενης “αγοράς”. Το υπουργείο Παιδείας – όχι τυχαία – επιβάλλει στα ωρολόγια προγράμματα περισσότερα θρησκευτικά και περισσότερα λατινικά. Η πολιτική του φέρνει τη δυσοσμία του σκοταδισμού, των προκαταλήψεων και των δεισιδαιμονιών, της κοινωνικής οπισθοδρόμησης και της συντήρησης. Με όχημα το Δημόσιο Σχολείο και την εκπαίδευση θέλει να εδραιώσει την ιδεολογική της κυριαρχία στις νεότερες γενιές.

Τα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα του υπουργείου Παιδείας δεν πρέπει να περάσουν! Οι εκπαιδευτικοί μέσα από τα σωματεία τους πρέπει να αντιπαρατεθούν αποφασιστικά με την πολιτική εκείνη που γεννά τα πλεονάσματα και εδραιώνει την επισφαλή εργασία. Είναι όμως ανάγκη να αναπτυχθεί ένα πλατύ προοδευτικό μορφωτικό – πανεκπαιδευτικό κίνημα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Δωρεάν Σχολείου και των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς ενάντια στην οπισθοδρόμηση και το συντηρητισμό.

Κάτω τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα του υπουργείου Παιδείας!

Αγώνας διάρκειας για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία!

Εκπαιδευτικός Όμιλος

www.antitetradia.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search