• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Νοσοκομεία: Μετά τα... χειροκροτήματα ακολουθούν οι απολύσεις εκατοντάδων καθαριστών- στριών

June 24, 2020 268

 

Εκατοντάδες εργαζόμενοι/ες στον κρίσιμο τομέα της καθαριότητας των νοσοκομείων, που έδωσαν απ' αυτό το δύσκολο πόστο τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό, βρίσκονται ένα βήμα πριν από την απόλυση, καθώς λήγουν οι συμβάσεις που είχαν υπογράψει με τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Υπενθυμίζεται ότι η υπογραφή ατομικών συμβάσεων διάρκειας το πολύ δύο χρόνων με τις διοικήσεις, είχε παρουσιαστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως το «αντίδοτο» στους εργολάβους. Ωστόσο όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι παραμένουν σε καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας, με «εργολάβο» τη διοίκηση του νοσοκομείου, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι διοικήσεις νοσοκομείων προτιμούν να διατηρούν εργολάβους γράφοντας στα παλιά τους υποδήματα το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Σύμφωνα με το 902.gr, μόνο στον «Ευαγγελισμό» 40 καθαρίστριες απειλούνται με απόλυση. Μπροστά σ' αυτήν την εξέλιξη το Σωματείο Εργαζομένων προχωράει σήμερα Τετάρτη 24 Ιούνη στη 1.30 το μεσημέρι σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα στο υπουργείο Υγείας, ενάντια στις απολύσεις, διεκδικώντας σταθερή και μόνιμη δουλειά. «Δεν είμαστε αναλώσιμοι, ούτε δούλοι. Κυβέρνηση, ΥΠΕ και διοίκηση αναλαμβάνετε βαριές ευθύνες που εν μέσω πανδημίας απολύετε κόσμο που ξεβρωμίζει το νοσοκομείο», σημειώνει το Σωματείο.

topontiki.gr 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

Χόβολη

 

Calendar

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search