• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Κάτω τα χέρια από τον αϊ-Βησσάριο

May 12, 2023 573

ΠΗΓΗ:  Eksegersi.gr

Κι εκεί που ο Κούλης έδινε ρέστα στο άθλημα «έλα να βγάλουμε ένα σέλφι», που πρέπει να ομολογήσουμε ότι το κατέχει καλύτερα από κάθε Ελληνα και κάθε Ελληνίδα, ενέσκυψε ο λαχειοπώλης. Για την ακρίβεια, δεν ενέσκυψε, τον ενέσκυψαν. Δείτε πώς ανοίγει ο κλοιός των μπράβων και των παρατρεχάμενων για να βρεθεί πρώτη μούρη ο «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» λαχειοπώλης. Κι αρχίζει το γλείψιμο: τι παιχταράς είσαι εσύ, Κολοκοτρώνης, ντούρος, ντουροστίκ! Ετσι, μετά από Μωυσής, Ηρακλής, Τσόρτσιλ, Ελβις, ο Κούλης έγινε και Ντουροστίκ (για κάθε λύση)…

Τα σαΐνια του Ιντερνετ δεν άργησαν να βρουν τα… ντοκουμέντα. Ο τύπος τη γαζώνει καλά τη μηχανή. Λαμπάδα στο μπόι του Κούλη κτλ. Μόνο τον αϊ-Βησσάριο να μην ξαναπιάσει στο στόμα του. Γιατί μπορεί στην Ελλάδα να υπάρχουν μόνο δυο εκκλησιές του εν λόγω αγίου, αλλά η ορίτζιναλ βρίσκεται στη Φιλιππιάδα, όπου έχουμε και τους περισσότερους Βησσάρηδες (βαρβαριστί Βησσαρίωνες) και Βησσαρίες (αυτό δεν ξέρω πώς λέγεται βαρβαριστί) πανελλαδικά.

O Ρόκι και η Ρόκα

Συντρόφια, σκιάχτηκα. Ετσι που τον είδα βλοσυρό να περπατάει στο νταμάρι στα Τουρκοβούνια, θυμήθηκα τον Σπύρο Καλογήρου που πήγαινε να κοπανήσει τον Κούρκουλο στο ίδιο μέρος. Μετά φόρεσε και τα γάντια του μποξ, έσπασε σβέρκο δεξιά-αριστερά και σκιάχτηκα διπλά: τα φασισταριά ξνάρχονται και θα μας τσακίσουν όπως οι πρόγοονοί τους τσάκιζαν τους ΕΑΜικούς μετά τη Βάρκιζα. Ευτυχώς με σκούντηξε ένας νεαρός σύντροφος που το βλέπαμε μαζί και μου είπε «τι να κλάσει ο μπουχέσας» και συνήλθα.

Μετά ξανασκιάχτηκα, όταν είδα την άλλη να φοράει τα γάντια του Ρόκι σαν θηλυκός Σταλόνε: Θα μας δείρουν και οι εκσυγχρονιστές τώρα, ρε γαμώτο; Ο σύντροφος δίπλα μου, όμως, είχε ξεκαρδιστεί στα γέλια, έλεγε και κάτι «γαλλικά» ανάμεσα στα χαχνητά, οπότε… έδειξα εμπιστοσύνη στη νεολαία.

Δεν μου έφευγε, όμως από το μυαλό η σκέψη: «κάπου το έχω ξαναδεί αυτό». Και το βρήκα. Ηταν ο γίγαντας Καρατζαφίρερ, πρώην ιδιοκτήτης πρακτορείου μοντέλων, που καθιέρωσε αυτά τα… εναλλακτικά στην ελλαδική πολιτική διαφήμιση. Σχολή δημιούργησε ο άτιμος.

Αριστεία

Φαντάζεστε τι θα γινόταν έτσι και μέλη της Πανσπουδαστικής ή των ΕΑΑΚ έβγαιναν στη μιάμιση τη νύχτα να πανηγυρίσουν τη νίκη τους στις φοιτητικές εκλογές, με πυρσούς και χουλιγκάνικα συνθήματα, ξυπνώντας μια ολόκληρη γειτονιά; Ιερή αγανάκτηση θα είχε καταλάβει τους Πρετεντέρηδες και τους Κανέλληδες. Θα στιγμάτιζαν με τα μελανότερα χρώματα τους «αχαΐρευτους αριστερούς», τους «οπαδούς της ήσσονος προσπάθειας», τους «συνδικαλιστές που εκκολάπτονται για την πολιτική», που «δεν σέβονται τους ανθρώπους που πρέπει να ξυπνήσουν πρωί για το μεροκάματο» κτλ. κτλ.

Ενώ όταν βγαίνουν καμιά εικοσαριά δεξιοχουλιγκανόμουτρα στους Αμπελόκηπους, 1:30 τη νύχτα, και ξεσηκώνουν τον κόσμο, απλά κάνουν γαργάρα με ταβανόπροκες. Φυσικά, τα συνθήματα ήταν συνθήματα… αριστείας: «Σβήστε τα φώτα κι ανάψτε τους πυρσούς / Απόψε τους γαμήσαμε τους αριστερούς». «Εσπασ’ η καπότα του καπιταλισμού / και έχυσε στα μούτρα σας η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ». 

 

Oταν η διαδικτυακή ντουντούκα του μεγάρου Μαξίμου κυκλοφορεί με τέτοια πρωτοσέλιδα, σημαίνει πως στο επιτελείο Κούλη κορυφώνεται ο πανικός. Εγινε ένα ντιμπέι, οι πάντες συμφωνούν πως το μόνο που βγήκε απ’ αυτό ήταν οι… νέες προσεγγίσεις του Μητσοτάκη για τις υποκλοπές («σκάνδαλο», «δεν είναι επικίνδυνος για τη Δημοκρατία ο Ανδρουλάκης», «κακώς παρακολουθήθηκε», «δεν ήταν επαρκείς οι εξηγήσεις που δόθηκαν») και η φυλλάδα βάζει πρωτοσέλιδο ότι όλοι οι άλλοι είναι ανίκανοι και μόνος ικανός ο Κούλης! Είναι σαν να τα λένε για να ντοπαριστούν μεταξύ τους.

Mappet show

Κανονικό mappet show το ντιμπέι Θεοδωρικάκου-Βαρεμένου (αυτοί οι δυο γνωρίζονται καλά, καθώς ήταν μαζί στο ΚΚΕ τη δεκαετία του ’80) στο Action 24. O Bαρεμένος κάρφωσε στον τοίχο πίσω του μια σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, που την είχε ξεκαρφώσει από το κοντάρι, αλλά δε φρόντισε καν να κρύψει τα ξέφτια που κρέμονταν (βουκολικά πράγματα). Ηταν στην επαρχία και βγήκε με ΖΟΟΜ, έχοντας έτσι μειονέκτημα έναντι του Θεοδωρικάκου, που είχε στρογγυλοκαθήσει στο στούντιο και συμπεριφέρθηκε αλήτικα. Μιλούσε συνεχώς πάνω στον Βαρεμένο, ώστε να μην ακούγεται τίποτα απ’ όσα έλεγε ο τελευταίος, που παρά την τηλεοπτική του πείρα δεν πήρε χαμπάρι τίποτα και νόμιζε ότι ακούγεται. Εκεί που χοροπήδηξε, όμως, ήταν όταν ο Βαρεμένος μίλησε για τη μαφία της Αστυνομίας Αν βαριέστε να το δείτε όλο (και δίκιο θα έχετε) δείτε από το 13:20 και μετά:

Στο στόχαστρο των γαύρων

«Ο Βόλος μετατρέπεται σε μια αναπτυξιακή και δυναμική πόλη με ένα λιμάνι που μπορεί να αποτελέσει μια νέα πύλη εισόδου και να ανταγωνιστεί τα λιμάνια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης», είπε ο Κούλης μιλώντας στο Βόλο. Φαντάζεστε την οργή των γαύρων που άκουσαν τον Πειραιά να μετατρέπεται σε… λιμάνι της Αθήνας; Ηταν που ήταν «φτιαγμένοι» από τις καταγγελίες του Μαρινάκη και του Καραπαπά ενάντια στην «ανίκανη κυβέρνηση» που τους στέρησε το πρωτάθλημα, τώρα θα έχουν γίνει έξαλλοι με τον Μητσοτάκη που θέλει να κάνει τον Πειραιά παράρτημα της Αθήνας…

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search