• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Για την καθαριότητα των σχολείων: Κυβέρνηση και δημοτικές αρχές δείχνουν το ανάλγητο πρόσωπό τους!

May 15, 2023 2133

Με μια πρωτοφανή απόφαση, το Υπουργείο Εσωτερικών αρνείται την ένταξη των συμβασιούχων εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων των Δήμων, στο εκλογικό επίδομα, παρά το γεγονός ότι τα σχολεία που μετατρέπονται σε εκλογικά κέντρα, θα λειτουργήσουν για σκοπούς άσχετους με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, έχουν υποχρέωση να καθαρίζουν τα σχολεία κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά όχι κατά τη διάρκεια άσχετων με αυτή διαδικασιών. Ακόμα και η ΕΛΜΕ όταν κάνει τις εκλογές δίνει ένα αντίτιμο στην καθαρίστρια του σχολείου.

Επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Αναλυτικά:

Για την καθαριότητα των σχολείων

Για μια ακόμα φορά και λίγες μόνο ημέρες πριν από της βουλευτικές εκλογές της 21ης Μάη, η κυβέρνηση και οι δημοτικές αρχές δείχνουν το ανάλγητο πρόσωπό τους.

Με μια πρωτοφανή απόφαση, το Υπουργείο Εσωτερικών αρνείται την ένταξη των συμβασιούχων εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων των Δήμων, στο εκλογικό επίδομα, παρά το γεγονός ότι τα σχολεία που μετατρέπονται σε εκλογικά κέντρα, θα λειτουργήσουν για σκοπούς άσχετους με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, έχουν υποχρέωση να καθαρίζουν τα σχολεία κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά όχι κατά τη διάρκεια άσχετων με αυτή διαδικασιών. Ακόμα και η ΕΛΜΕ όταν κάνει τις εκλογές δίνει ένα αντίτιμο στην καθαρίστρια του σχολείου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι είχε προβλεφθεί επιπλέον αμοιβή για τις εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων ΑΣΕΠ, που είχαν γίνει πριν από λίγο καιρό στα σχολεία όλης της χώρας.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων έχουν τόσα προβλήματα και δε χρειάζονται να τους προστεθούν κι άλλα. Δε φτάνει που δουλεύουν κάθε χρόνο με σύμβαση χωρίς να ξέρουν αν και πότε θα δουλέψουν την επόμενη χρονιά, δε μονιμοποιούνται, δεν τους παρέχονται μέσα ατομικής προστασίας, καθυστερούν να πληρωθούν δεδουλευμένα κι επιδόματα, τις βάζουν επιπρόσθετα, να δουλεύουν χωρίς πληρωμή, για να βγουν οι εκλογές.

· Απαιτούμε να παραλάβουμε καθαρά τα σχολεία μας πριν μπούμε μέσα για να συνεχιστεί η εκπαιδευτική λειτουργία τους την Τρίτη 23/5/2023!

· Κανείς εργαζόμενος ΔΕΝ πρέπει να δεχτεί να εργαστεί για το καθάρισμα των εκλογικών κέντρων πριν παραδοθούν και πάλι στην εκπαιδευτική κοινότητα! Οι Δήμοι έχουν την ευθύνη να παραδώσουν τα σχολεία καθαρά!

· Απαιτούμε να παραλάβουν το εκλογικό επίδομα οι σχολικές καθαρίστριες, προκειμένου να κρατηθούν τα σχολεία μας καθαρά

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search