• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

"Αγωνιστικές" χυδαιότητες!

May 18, 2023 584
"ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ" ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΕΣ
 
Του Γιάννη Μελιόπουλου
 
Επειδή η "λάσπη στον ανεμιστήρα" δεν φτάνει, συμπληρώνεται πλέον και από ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΕΣ μέλους και στελέχους της ΑΣΕ ΠΑΜΕ-ΚΚΕ( επί πολλά χρόνια μέλος στον ΣΥΡΙΖΑ κάτι που ποτέ δεν αναφέρεται στα ηλεκτρονικά "επαναστατικά μανιφέστα" που αναρτά) , ανεβάζω εδώ με το ονοματεπώνυμο μου και με φωτογραφία μου την ανακοίνωση της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ, που προξένησε ξανά χυδαίες επιθέσεις.
Οι επιθέσεις είναι και προσωπικές αλλά πολλές φορές φέρουν και το λογότυπο του ΠΑΜΕ.Για τις προσωπικές επιθέσεις ε...δε χρειάζονται πολλά. Μικρός ο τόπος και γνωριζόμαστε καλά.Για τις επιθέσεις όμως με το λογότυπο της συγκεκριμένης παράταξης- και την προσωπική διαφήμιση του συγκεκριμένου ατόμου- να είναι σίγουροι πως, όπως κάναμε πάντα, θα συνεχίσουμε την κριτική. Όχι για εμάς αλλά για το εκπαιδευτικό κίνημα τους στόχους του, τους αγώνες του.
Την ανακοίνωση μπορεί να τη διαβάσει ο καθένας και όχι λίγοι και εκλεκτοί δικοί μου "εγκεκριμένοι φίλοι" , αφού είναι δημόσια και όχι κρυφή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ
"Ενημέρωση ή λάσπη στον ανεμιστήρα;
Εδώ και αρκετό διάστημα η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ημαθία επιδίδεται σε προσπάθεια «να πληροφορήσει» τους/τις συναδέλφους για τις εκπαιδευτικές ή και τις γενικότερες εξελίξεις, «να ενημερώσει» για τη δράση της. Και ασφαλώς δεν είναι η Συσπείρωση Παρέμβαση-Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας που θα διαφωνούσε ή θα υπονόμευε μια προσπάθεια σαν αυτήν. Να σας υπενθυμίσουμε ότι η παράταξή μας και τα μέλη της στον ΣΕΠΕ Ημαθίας -όπως τότε έτσι και τώρα και στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ημαθίας- όταν άλλες παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού επιχείρησαν σε προηγούμενη συνεδρίαση να φιμώσουν το ΠΑΜΕ θέλοντας να δώσουν ένα ακόμη πλήγμα στην ακώλυτη συνδικαλιστική δράση υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα της συνδικαλιστικής ενημέρωσης; Συναγωνιστές της ΑΣΕ μέχρι εδώ. Σεβόμαστε και αγωνιζόμαστε για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση του καθενός, αρκεί η επικοινωνία να μην είναι η πρόφαση για την εκτόξευση λάσπης στον ανεμιστήρα προς τις Παρεμβάσεις.
Άλλες εντούτοις οι βουλές του ΠΑΜΕ. Η επικοινωνία του τοπικού ΠΑΜΕ με τους συναδέλφους, αντί να ενημερώνει, όπως οφείλει, καταλήγει σε κουτσομπολιό και να εκτοξεύει λάσπη στον ανεμιστήρα. Ακολουθεί έτσι μία τακτική που όχι μόνον δεν έχει να κάνει με την ενημέρωση αντίθετα, τοπικά, μοιάζει να λειτουργεί έξω από το πλαίσιο των βασικών αρχών και δεοντολογίας, εκδήλως αντίθετα από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που διακρίνουν την παράταξή τους πανελλαδικά. Επιδίδεται μετά μανίας σε διαστρέβλωση της αλήθειας ίσως γιατί θεωρεί πως κερδίζει πόντους- αναρωτιόμαστε απέναντι σε ποιους και υπέρ ποιων! Γίνονται γραφικοί κατηγορώντας τη Συσπείρωση Παρέμβαση – Εκπαιδευτικό Όμιλο Ημαθίας ούτε λίγο ούτε πολύ ως παράταξη που λοξοκοιτά το ΣΥΡΙΖΑ, ως παράταξη που δίνει το χέρι στην πολιτική αυτή δύναμη. Εμπλέκει στην αντιπαράθεση αυτή και άλλα, αυτόνομα, εκπαιδευτικά σχήματα της περιοχής, ακόμη και παράταξη της Δευτεροβάθμιας. Ακολουθεί,με εμμονή,στάση εχθρότητας απέναντι στις Παρεμβάσεις, παρουσιάζοντάς τες ως τον κύριο εχθρό του εκπαιδευτικού κινήματος . Όλα αυτά πάντα συνοδευόμενα με μία υπέρμετρη προσπάθεια αυτοπροβολής. Για όλα τα παραπάνω, αν και γνωρίζουμε πως ελάχιστα έχει να προσφέρει μία τέτοια αντιπαράθεση στους εκπαιδευτικούς και το κίνημά μας, δεν θα μένει και δεν θα μείνει πλέον τίποτε αναπάντητο.
Πόσο αλήθεια συμπλέει μια τέτοια πρακτική με την ακεραιότητα και τα ιδανικά του ΠΑΜΕ, που εμείς, αν μη τι άλλο, αναγνωρίζουμε ότι στο σύνολο του αγωνίζεται για αυτά! Ή μήπως τέτοιες μέθοδοι αντανακλούν προβληματικές στο εδώ εσωτερικό του, έναν αχταρμά από μουχλιασμένες συνδικαλιστικές ή πολιτικές πρακτικές και αντιλήψεις, θέσεις καιροσκοπικές, μικροκομματικές, ψηφοθηρικές και αριβίστικες; Δεν είμαστε μάντεις, έχουμε όμως τη γνώση και την πείρα για να ερμηνεύσουμε και να εξηγήσουμε φαινόμενα σαν αυτό.
Τελευταίο κρούσμα εκ μέρους του ΠΑΜΕ. Για πολλοστή φορά κατηγορείται η Συσπείρωση Παρέμβαση- Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας σε «ενημερωτική ανακοίνωση» σχετική με τις εξετάσεις PISA. Στην ανακοίνωση τους οι συνάδελφοι του ΠΑΜΕ κριτικάρουν ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ-παρατάξεις που εκπροσωπούνται με εκλεγμένα μέλη στο ΔΣ του Συλλόγου- για απουσία από παράσταση στο 6ο Δ. Σχ. Αλεξάνδρειας
2 / 2
στο οποίο επρόκειτο να διεξαχθούν οι εν λόγω «εξετάσεις»! Με τα δικά τους λόγια:« Όλα τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ*) δήλωσαν αδυναμία (άλλος δεν μπορούσε, άλλος είχε δουλειά...). Όταν δε θες να ζυμώσεις ή καλύτερα, όταν θες να βάλεις πλάτη στην κυβέρνηση και στο ΥΠΑΙΘ, γιατί συμφωνείς με την Αυτοαξιολόγηση, 10 μέρες κοσκινίζεις και επικαλείσαι 1002 δικαιολογίες...». Συνεχίζουν, ωστόσο, απτόητοι την "ενημέρωση" λέγοντας: «Από το κάδρο της απουσίας και της συνακόλουθης κριτικής δε βγαίνουν ούτε οι συνάδελφοι της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, που ναι μεν, δεν εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας, όμως εκπροσωπούνται στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ.» επιχειρώντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις, με την γνώριμη και αποκρουστική, όπως όλα δείχνουν, μέθοδο της λάσπης και της διαστρέβλωσης. Προφανώς για τον συντάκτη του «ενημερωτικού» πονήματος ισχύει το «Όταν η πραγματικότητα δε μας βολεύει ε, τότε τόσο το χειρότερο για αυτήν»!
Και βέβαια, συνάδελφοι του ΠΑΜΕ, μη συμμετέχοντας στο ΔΣ του Συλλόγου έχουμε ελλιπή ενημέρωση, παρόλο που την αιτηθήκαμε και δε μας δόθηκε, παρόλο που μετέχουμε στις περισσότερες από τις συνεδριάσεις, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι όχι με δική σας ευθύνη. Αλήθεια, όμως συνάδελφοι γιατί προσποιείστε πως δε γνωρίζετε τις θέσεις των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ για τις περιβόητες εξετάσεις PISA, τώρα και στην Ελλάδα; Μήπως δεν είστε πληροφορημένοι σωστά πως αντιπαλεύουμε κάθε μέσο και τέχνασμα της κυβέρνησης ΝΔ και των εκάστοτε κυβερνώντων τις περισσότερες φορές με τους κοινούς μας αγώνες, ώστε να μην προχωρήσουν και να μην εφαρμοστούν οι αντιεκπαιδευτικές αλλαγές, αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση και μύρια όσα; Το γνωρίζετε άριστα! Γνωρίζετε καλά τις θέσεις μας, που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με αυτές του κυβερνητικού συνδικαλισμού, ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, σε όλα τα ζητήματα! Όπως γνωρίζετε και τους από κοινού αγώνες μας- τοπικά και πανελλαδικά- για την ακύρωση των παραπάνω σχεδιασμών!
Οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται. Βεβαίως και θα σταθούμε στο συγχωροχάρτι, κατά τον «ακριβοδίκαιο» συντάκτη του «ενημερωτικού» πονήματος, του ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ-ΣΥΡΙΖΑ.Επισημαίνουμε μόνο πως, η δια της πλαγίας οδού αθώωση, φέρνει στο νου σχέσεις πολιτικής συγγένειας μελών σας, που μέχρι πριν ορισμένα χρόνια φιγουράριζαν στα κομματικά επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ! Και θα εντοπίσουμε πώς το συγχωροχάρτι του γράφοντα έχει να κάνει γιατί επιδιώκει να διατηρεί γέφυρες με τον προηγούμενο πολιτικό του χώρο, τον ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως για μελλοντικό αποκούμπι.
Θα σταθούμε επίσης στην κατηγορία που εξαπολύετε για την παράταξή μας, και τον εκπρόσωπό μας, στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ημαθίας. Είναι και σε αυτήν την περίπτωση εντυπωσιακή η παραχάραξη και διαστρέβλωση της αλήθειας καθώς η απόφαση στήριξης της απεργίας αποχής από την ΑΔΕΔΥ έγινε, όπως κι εσείς γνωρίζετε, μία ημέρα πριν τις εξετάσεις της PISA! Ούτε υπήρξε, και από μέρους σας, η παραμικρή διεργασία ώστε το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ( στο οποίο συμμετέχετε με δύο μέλη και κατέχετε θέση στο προεδρείο) να πάρει απόφαση παράστασης διαμαρτυρίας και αποτροπής των εξετάσεων στο 6ο Δ. Σχ. Αλεξάνδρειας. Δεν υπήρξε και από την πλευρά σας ο παραμικρός διάλογος, που να οδηγεί σε απόφαση παρουσίας του Ν.Τ. , παρόλο που άλλες φορές γνωρίζετε καλά να τον ανοίγετε. Για ποιο λοιπόν λόγο μας κατηγορείτε και μας μέμφεστε ως απόντες; Μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων!
Συνάδελφοι του ΠΑΜΕ. Δικαιούστε ασφαλώς να ενημερώνετε, σύμφωνα με τις θέσεις και τις απόψεις σας, τους συναδέλφους. Η διαστρέβλωση της αλήθειας, η λάσπη στον ανεμιστήρα ενάντια στη Συσπείρωση Παρέμβαση πέφτει με πάταγο στο κενό, γιατί κι οι πέτρες γνωρίζουν την ιστορία μας, γνωρίζουν το παρόν μας αλλά μπορούν και να οσμιστούν το μέλλον μας. Ελπίζουμε να μην απασχολήσουμε τους συναδέλφους ξανά με τέτοια ζητήματα. Αν όμως χρειαστεί …να είναι σίγουροι πως θα επανέλθουμε!"
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search